maritbet girişmaritbet
Açtı ağzını yumdu gözünü! Yer yerinden oynadı!

Açtı ağzını yumdu gözünü! Yer yerinden oynadı!

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarla dikkat çekti

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, basın mensuplarına özel düzenlediği basın toplantısında çok özel açıklamalarda bulundu. 17 Aralık sürecinden Bakırköy 46'ya, Ataşehir'deki projelerinden iş güvenliğine varana kadar birçok konuya değinen Ağaoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakırköy 46'da sözleşmelerin yüzde 90'ı iptal

Konuşmasına Bakırköy 46 projesiyle başlayan Ali Ağaoğlu ‘Buradaki arsamızın imarı vardı ancak daha önceki 18. Madde'ye takılıyordu. Uzun bir süreçten sonra bu arsayı satın aldım ve imar planlaması için başvuruda bulundum. Arsamı yeşil alan değildi sadece 18. Madde'den dolayı sıkıntılarımız vardı. Başvuruda bulundum, 2 sene yanıt alamayınca bende dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm' diye konuştu.

ağaoğlu yönetim kurulu başkanı ali ağaoğlu

Bakırköy 46 projesinde inşaatın durdurulmasının ardından o güne kadar konut satın alanları bir burnchta topladığını belirten Ali Ağaoğlu ‘Hepsiyle tek tek görüştüm. Burada yasal bir süreç başladığını ve ne zaman biteceğini bilmediğini belirttim. Bu nedenle sözleşmelerini iptal etmelerini önerdim ve konut alanların yüzde 90'ını bunu kabul etti. Sözleşme feshinin hemen ardından orada, paraları nakit olarak geri iade ettim. 10-15 konut sahibi ise Ağaoğlu'na güvendiklerini ve sözleşmeyi feshetmeyeceklerini belirtti' açıklamasında bulundu.

Medyatik olmanın bedelini ödedim

Ağaoğlu Grubu'nn patronu Ali Ağaoğlu, 17 Aralık sürecinde medyatik olmasının bedelini ödediğini anlattı. Ağaoğlu '17 Aralık süreci ekonomiye vurulmak istenen bir darbedir. Tarihe bakıldığında ekonomik krizlerden sonra iktidarlar değişmiştir ama bu sefer bunu gerçekleştiremediler çünkü hükümet başarılıydı. Türk ekonomisini inşaat ve finans taşıyor. Bende çok konuşuyorum ve medyatik olmam nedeniyle içeri alındım' dedi. Ağaoğlu sözlerine ‘Biz Ağaoğlu olarak, konutu, sığınak olmaktan çıkaran ilk firmayız' diyerek devam etti.

Yeniköy'deki arsa hala ruhsat bekliyor

Yeniköy'deki arazisiyle ilgili de açıklamalar yapan Ali Ağaoğlu ‘Yeniköy'deki arazimde gerçekleştirilecek proje 2009'da onaylandı. Sene 2014, hala ruhsat alamadım. Tasdiklernmiş olan projemin ruhsatı verilmiyor bana. Ayrıca Türk sivil mimarisinin en önemli örneği olan Amcazade Yalıları'nı İstanbul'a değer katsın diye yapıyorum. Aynı şekilde burası da 2009'da Kültür Varlıkları'ndan geçti ama hala ruhsatım yok' şeklinde konuştu.

Parayı geçtik önemli olan prestij

Sözlerine başarılı projeler ürettiklerini anlatarak devam eden Ağaoğlu ‘Biz para işini çoktan geçtik, prestijin peşindeyiz. Rantı değil başarıyı kovalıyoruz. Ben hala kazmanın ucuyla para kazanıyorum. Beni küstürdüler. Kendimi bildim bileli, iş hayatım boyunca mesaime 7'de başladım. Artık küstüğüm için şirkete 11'de gidiyorum' dedi.

Ofluyum, anlıma çaksan yerimden oynamam

İstanbul'da doğup büyüdüğünü ancak Ofluluk damarlarının iyi olduğunu belirten Ali Ağaoğlu ‘Benim memleketim Of. Benim anlıma çaksan bir milim geriye gitmem. Mücadeleciyimi, savaşçıyım, hep de öyleydim. Ben ufacık bir hata yüzünden bina yıkmış birisiyim. Küskünüm ama yılmadım, yılmam. Yeni projeler, büyük projeler üretmeye devam edeceğim. Kimse merak etmesin' diye konuştu.

ABD'de olduğu gibi Türkiye'de de konut önemli

Konut sektörünün ekonomiye katkısını ve önemine dikkat çeken Ali Ağaoğlu ‘Konut, ekonominin en önemli göstergelerinden birisidir. Amerika'da da böyle bizim ülkemizde de. Konut canlı kaldığı için ona malzeme üreten yan sanayide çok gelişti. Bugün inşaata malzeme üreten yan sanayi 23-25 milyar dolarlık ihracata imza atıyor' açıklamasını yaptı.

Yılda 1 milyon konut yapmalıyız

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu sözlerine Türkiye'de konut ihtiyacıyla devam etti. Yılda 1 milyon konut üretmeleri gerektiğinin altını çizen Ağaoğlu ‘ Halkımızın yüzde 50'si canlı canlı tabutta yaşıyor. Bu nedenle kentsel dönüşümü gerçekleştirmeliyiz. Bu durumda sektörün önünün kesinlikle kesilmemesi gerek. Bana göre Türkiye'de hala en güvenilir sektör konut' dedi.

Mütekabiliyet'le 1,5 milyar dolar getirdik

Mütekabiliyet Yasası'nın önemine de değinen Ali Ağaoğlu ‘Dünyada kalkınmış ülkelere bakın hepsi gayrimenkulünü yabancılara satmıştır. Bugün Londra'nın yüzde 16'sı yabancıdır. Mütekabiliyet, Türkiye'nin en önemli yasalarından birisidir. Biz, Ağaoğlu olarak yurtdışındaki fuarlara bu nedenle milyonlarca dolar para harcıyoruz. Sadece Ağaoğlu olarak 1,5 milyar dolar seviyesinde dövizi ülkemize getirdik. Dubai'nin en işlek caddelerinden birisinde 1000 metrekarelik ofis açtık' diye konuştu. Ağaoğlu, Mütekabiliyet kapsamında My World projesinden ev alan Arap yatırımcının İstinye Park'a gidip 3 saatlik süreçte 2,4 milyon dolar harcadığını da özellikle vurguladı.

İş güvenliği çok önemli, milyonlarca lira harcıyoruz

Torunlar GYO'nun Torun Center projesinde meydana gelen kazada büyük üzüntü yaşadığını belirten Ali Ağaoğlu ‘Bizde iş güvenliğine çok önem veriyoruz. Sadece Maslak 1453 projesinde iş güvenliği konusunda 119 kişi çalışıyor ve bana maliyeti 10 milyon lira. Ben daha da fazla vermeye hazırım. Hiçbir hayat parayla ölçülemez. Biz bu konuda büyük önlemler alıyoruz' dedi.

Ümraniyeliyim, İFM Türkiye için önemli

İstanbul Finans Merkezi projesinin Ataşehir veya Ümraniye'de olmasının hiç fark etmeyeceğini açıklayan Ağaoğlu ‘İFM projesi İstanbul için, Türkiye için çok önemli bir proje. Ataşehir'de olmuş Ümraniye'de olmuş hiç fark etmez. O idari bir karar. Ama Ümraniye'de yetişen birisi olarak o lokasyonda olması beni memnun eder' diye konuştu.

Dar gelirliye 20-30 yıl vadeli konut yaparız

Konut sektöründe aslan payının dar gelirli olduğunu açıklayan Ali Ağaoğlu ‘Devletin çok değerli arazileri var. Bize arsa tahsis etsin, ben dar gelirliye 20-30 yıl vadeli konut yapmaya hazırım. Bu konuda TOKİ'yi tebrik ediyorum' dedi.

ali ağaoğlu ve kızı sena ağaoğlu ile oturan hüseyin belibağlı

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...