maritbet girişmaritbet
Yenişehir projesi fiyatları uçurdu

Yenişehir projesi fiyatları uçurdu

İstanbul Avrupa Yakası’nda hayata geçirilmesi planlanan Yenişehir projesi, gayrimenkul fiyatlarına adeta doping etkisi yaptı.

İstanbul'da inşaatı devam eden 3‘üncü Havalimanı ile birlikte hayata geçirilmesi planlanan Yenişehir projesi Avrupa Yakası'nda gayrimenkul fiyatlarına doping etkisi yaptı. Arnavutköy, Yeniköy, Tayakadın, Hadımköy ve Başakşehir'de arsa fiyatları geçen seneye göre yüzde 100 arttı. Proje alanı içerisindeki bölgelerde ise artış yüzde 100 ila 130 seviyelerine çıktı. Havaalanı proje alanına bitişik konumda olan Karaburun'da arsa fiyatları son bir senede yüzde 70 ila 100 değer kazandı. Bölgede deniz gören konut arsalarında metrekaresi bin 200 lira, deniz görmeyen konut arsalarında ise 900 ila 1000 lira seviyesinde değişiyor.

FİYATLAR İKİ YILDA İKİ KATINA ÇIKTI

Yeniköy'de yapılaşma hakkı olmamasına rağmen 2 yıl önce metrekaresi 450-550 lira olan tarlalar bugün 850 liraya kadar ulaştı. 3'üncü Havalimanı ile gelişime hız katan Kayabaşı bölgesi Başakşehir ilçesinin de en hızlı gelişen yeri haline geldi. Bölgedeki markalı konut projelerinde satış fiyatları 3.500-4.500 TL/m2 aralığına ulaşarak geçen yılın ilk aylarına oranla yüzde 10-15'lik bir artış kaydetti. Yeni Havalimanı, İstanbul'da Karadeniz'in Avrupa Yakası'ndaki Yeniköy ile Akpınar köyleri arasındaki alana, yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli birbirinden bağımsız 6 pist olacak şekilde projelendirildi. Tüm bölümler açıldığında dünyanın en büyük havalimanı olarak hizmet verecek olan 3'üncü Havalimanı'nm 2018 yılında bitirilmesi planlanıyor.

KAYAŞEHİR GÖZDE OLDU

Türkiye'de en fazla konut projesine başlanılan yerleşim veri olaraksa, geçmişte yaşanan imar problemleri nedeniyle projelerin yarıda kaldığı ve buralarda daire almak için para yatıran yerli- yabancı yatırımcıların mağdur olduğu Esenyurt bölgesi öne çıkıyor. 21 bin 372 konutun geliştirildiği bölge mevcut sorunların çözülmesiyle birlikte şirketlerin ardı ardına proje açıkladıkları, alıcı kesimin ise metrekaresi 2500-3500 lira aralığındaki konutlara talep gösterdiği yer haline geldi. Esenyurt'u Avrupa Yakası'nda Halkalı ve Bahçeşehir gibi yerleşimler izliyor. Bu yakadaki büyük montanlı konut projelerine gelecek dönemde Hadımköy ve özellikle de yeni havalimanı ile 3'üncü köprü bağlantılarına yakın olan Kayaşehir gibi yerlerdeki gelişmeler de etkisini hissettirecek.

MARMARAY ETKİSİ VAR

Zeytinburnu marmaray projesinin ilk etki alanlarındaki ilçelerden birisi. Kentsel dönüşüm ile birlikte marmaray bağlantısının ilçeye ulaşması ve yaklaşık 500 bin metrekarelik alan üzerine kurulması planlanan kent parkı projesi ile birlikte Zeytinburnu'na olan talep arttı. Bölgede 2013'ün aynı dönemine göre yer yer yüzde 20'ye yakın artışlar yaşandı. Konut projelerindeki metrekare satış rakamlarının ortalama 3 bin-5 bin TL,/m2 aralığında olduğu ilçede, sahildeki lüks konut projelerinde ise İstanbul ortalamasının üzerinde bir fiyat seyri sözkonusu. (Ortalama 12 bin TL/m2 )

GOP DÖNÜŞÜYOR

Markalı projelere ev sahipliği yapmaya başlayan ilçenin gelecek vaat edenler listesinin üst sıralarında yer aldığını söyleyebiliriz.1173 hektarlık yüzölçümüne sahip ilçenin 432 hektarında kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülüyor. Buna göre ilçe yüzölçümünün yaklaşık yüzde 37'sinde kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek. İlçenin en revaçta olan bölgesi, Meydan olarak da bilinen Merkez Mahallesi. Diğer mahallelerin aksine sürekli prim yapma potansiyeli olan bölgede, 100 metrekare olan bir konutun fiyatı üç yıl önce 160 bin liradan başlarken şimdi minimum 260 bin lira.

50'YE YAKIN KONUT PROJESİ

Çevresinde yaklaşık 50'ye yakın markalı konut projesi bulunan Basın Ekspres Yolu'nda konut adedinin 16 bin olduğu belirtiliyor. Bölgedeki konut projelerinin yüzde 35'inin 1+1, yüzde 32'sinin 2+1, yüzde 28'inin 3+1, kalan yüzdesinin ise farklı tiplerde olduğunu belirten gayrimenkul değerleme uzmanları bölgede genellikle küçük alanlı dairelerin daha çok tercih edildiğini belirtiyor. Projeleri tercih edenlerin çoğunlukla çalışan, bekar ve çocuksuz, orta ve orta üst gelir grubundaki aileler olduğunu ifade eden uzmanlar, bölgeye ayrıca Arap yatırımcıların da ilgi gösterdiğini kaydediyor. Birim metrekare satış fiyatlarının ortalama 4 bin ila 8 bin lira arasında olduğu belirtilen bölgedeki konut fiyatları bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 16 oranında artış kaydetti.

BÖLGENİN YÜZÜ DEĞİŞİYOR

Geçmişte özellikle tekstil ve deri sektöründe faaliyet gösteren fabrika arazilerinin, sanayi sitelerinin ve nakliye amacıyla kullanılmış ambarların merkezi olan Cevizlibağ bölgesinin, boşalan fabrika arazileri üzerinde yükselen konut, ofis ve alışveriş merkezleriyle artık yeni bir kimliğe sahip olduğu görülüyor. Markalı konut projelerine bakıldığında birim metrekare satış değerinin biıı 655 ila 13 bin 100 TL gibi çok geııiş bir aralıkta değiştiğini ifade eden uzmanlar, inşaatı devam eden konut projelerinde ise bu rakamın 3 bin 250 ila 22 bin 700 TL aralığında olduğunu kaydediyor.

(Ensonhaber)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sisler içinde!
  • 25.04.2017 15:15

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sisler içinde!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün sisle ...

Ünlülerden, 3. Köprü'ye özel klip!
  • 26.08.2016 19:51

Ünlülerden, 3. Köprü'ye özel klip!

Sanat dünyasının ünlü isimleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını özel bi ...

Binali Yıldırım'ın 3. Köprü açılışında yaptığı konuşma!
  • 26.08.2016 19:19

Binali Yıldırım'ın 3. Köprü açılışında yaptığı konuşma!

Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuş ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı!
  • 26.08.2016 17:41

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı!

İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köpr ...

3. Köprü'de çalışmaların sonuna geliniyor!
  • 12.07.2016 10:31

3. Köprü'de çalışmaların sonuna geliniyor!

Tabliye birleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yavuz Sultan Selim Köp ...