maritbet girişmaritbet
Yabancılara 1+1

Yabancılara 1+1

Century 21 Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Altaş, geçen sene yabancılara 130 konut sattıklarını, Beylikdüzü'nde yer alan bu konutların hepsinin 1 artı 1 olduğunu söyledi

Century 21 Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Altaş, Türkiye'den gayrimenkul alan yabancıların artık yaşama amaçlıdan ziyade yatırım amaçlı aldıklarını belirtti. Altaş, yaptığı açıklamada, yabancı gerçek kişilerin Türkiye'de mütekabiliyet ilkesine göre mülk sahibi olabildiklerini, mütekabiliyet ilkesi olmayan ülkelerin vatandaşlarının ise Türkiye'de şirket kurarak, gayrimenkulleri o şirket üzerinden aldıklarını söyledi. Türkiye'de son dönemlere kadar yabancılara gayrimenkul satışlarının hep sahil bölgelerinde olduğunu, bunların daha çok orada yaşama düşüncesiyle aldıklarını ifade eden Altaş, "Fakat şimdi Türkiye, İstanbul gayrimenkulde ilgi odağı. Türkiye'de gayrimenkul alan yabancılar artık yaşama amaçlıdan ziyade yatırım amaçlı geliyorlar, çünkü banka faizlerinden daha fazla getiri elde ediyorlar. Yatırım amaçlı gelenler özellikle stüdyo ve 1 artı 1 dairelerle ilgileniyorlar. Bu gayrimenkulleri alıp kira geliri sağlamayı hedefliyorlar" dedi. Altaş, Century 21 Türkiye olarak kendilerinin de geçen sene yabancılara 130 konut sattıklarına, Beylikdüzü'nde yer alan bu konutların hepsinin 1 artı 1 olduğuna dikkati çekti.

Otel yeri arıyorlar

Türkiye'den gayrimenkul alan iki tür yabancı yatırımcı olduğunu söyleyen Altaş, şunları belirtti: "Yabancı gruplardan şu anda otel ve otel yeri ile ilgilenenler var. İstanbul'da otellerde yıllık doluluk oranı yüzde 95-97'ler seviyesinde. Burada açık çok fazla, onlar da buraya kanalize olmuş durumda. Bir dönem AVM satın alıyorlardı şimdi otele yönelmeye başladılar. Otel isteyen guruplar ağırlıklı olarak Rusya'dan geliyor. Bunlar fonlar değil, kişi bazındalar. Rusya'da ortaya çıkmamış gizli zenginler var."

  • Etiketler:

Yorum Yaz