maritbet girişmaritbet
"Veli Göçer suçsuz!"

"Veli Göçer suçsuz!"

18 yıl 9 ay hapse mahkum edilen Veli Göçer'in avukatı Kadir Çiçek, "Veli Göçer hiçbir zaman inşaat yapmadı. Binaları yapılmış bir şirkete 40 ay sonra ortak olmuş bir insan. "diye konuştu

17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde, Yalova'nın Çınarcık ilçesinde inşa ettiği konutların yıkılması sonucu 195 kişinin ölümünden sorumlu tutularak 18 yıl 9 ay hapse mahkum edilen Veli Göçer'in avukatı Kadir Çiçek, "Herkes 'depremin simgesi' diye gördükleri bu adam üzerinden haber yaptı. İşin gerçeği bu. Veli Göçer hiçbir zaman inşaat yapmadı. Binaları yapılmış bir şirkete 40 ay sonra ortak olmuş bir insan. Binaları yapılmış, yapı çalışması belli, mühendisi belli" diye konuştu.

'Sessiz sedasız adamcağız'

Çiçek, hukuk mağdurlarının en başında Göçer'in gelmesi gerektiğini belirterek, "Sessiz sedasız adamcağız yattı bu kadar sene. Veli Göçer aslında sıradan bir insan, hiçbir cezai ve hukuk sorumluluğu olmaması gereken bir insan" diye konuştu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuru yaptıklarını da hatırlatan Avukat Çiçek, "Birçok mecra Veli beyi önce 'tamam' deyip tahliye ederken ama sonradan böyle inanılmaz bir ceza verildi. Bir de diğer deprem davalarıyla kıyaslanamayacak kadar fazla bir ceza tayin edildi" ifadelerini kullandı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz