maritbet girişmaritbet
Skyland İstanbul'da DOKA kullanılıyor!

Skyland İstanbul'da DOKA kullanılıyor!

304 metrelik kulede hızlılık ve güvenin kontrolü DOKA'da olacak.

Mimarisi ile sadece İstanbul'un değil, Avrupa'nın da simge yapılarından biri olacak Skyland İstanbul projesinin de tercihi, DOKA.

304 metre yüksekliği ile tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek binası olacak Skyland İstanbul Ofis Kulesi'nde en güvenli sistem DOKA SCP otomatik tırmanır kalıp sistemi kullanılıyor.

“İstanbul'un kalbinde hepsi bir arada” sloganı ile Türkiye'nin metropolü İstanbul'da bir proje dikkatleri üzerine çekiyor. Tamamlandığında 304 metre yüksekliğe varacak olan Skyland İstanbul Ofis Kulesi projesi gelişiyor.

Doka, Skyland İstanbul Ofis Kulesi'nde otomatik tırmanır kalıp sistemi SCP ve Xclimb 60 Koruma perdesi sistemleri ile binanın oluşumu sırasında hızlılık ve güvenlik konularında tüm gereksinimleri sağlıyor. Kalıp teknolojisi açısından ortaya çıkan ana iki zorluğa da Doka sistemleri kesin çözüm sunuyor. 

Doka, 3 köşeli ana kesitten oluşan bina yapısı nedeniyle kalıp teknolojisinin zorluğuna çok iyi tasarlanmış otomatik tırmanır kalıp sistemi SCP ile cevap veriyor. Yüksek binaların çekirdeği için kullanılan bu modüler kalıp sisteminin yeni sürümü ile her türlü ana kesit, hızlı, esnek ve güvenli biçimde çözümleniyor.

Diğer yandan İstanbul'un deprem riski de statik konusunda çok özel gereksinimler oluşturuyor. Doka, sunduğu teknolojik çözümleri ile projenin deprem yönetmeliğine uygun bir yapı olması için, bina çekirdeğinin döşeme seviyesine kadar kirişlerle beraber dökülmesine yönelik ihtiyacını eksiksiz bir şekilde karşıladı. Ayrıca sistem, çepeçevre örtülen çalışma alanı ile güvenli ve hava koşullarına karşı korumalı bir çalışma sağlıyor. Platformun üstündeki devasa alan, demir donatıların ve şantiye ekipmanının konulması için en ideal çözümü üretmiş oldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Skyland İstanbul'da DOKA kullanılıyor!
  • 21.07.2015 15:24

Skyland İstanbul'da DOKA kullanılıyor!

304 metrelik kulede hızlılık ve güvenin kontrolü DOKA'da olacak. ...