maritbet girişmaritbet
KOCAELİ SEKA ARAZİSİNDE

KOCAELİ SEKA ARAZİSİNDE

Bakan Ergün, Türkiye'nin kendi Hollywood'unu Kocaeli'ndeki Seka arazisi olarak bilinen yere kurmaya başladığını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Hollywood'da bulunan Universal Stüdyoları ile, San Francisco'daki Exploratorium Bilim Merkezi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Burada açıklamalar yapan Ergün, Türkiye'nin kendi Hollywood stüdyolarını kurmak için çalışmalar yaptığını belirtti.

1.500 dönüm arazi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka arazisi olarak bilinen alanda 1.500 dönümlük film stüdyolarının kurulmaya başlandığını aktaran Ergün, ''Filmlerin tamamı Hollywood'da stüdyoda çekildi. Bizse o filmlerde bambaşka bir dünya görüyoruz. Bir endüstri ortaya çıkarmışlar. Türk dizilerinin çok fazla ülkede izleniyor olması bizi de hareketlendirdi'' diye konuştu.

Turizme katkı sağlar

Ergün, Kocaeli'nde stüdyoların yanı sıra dekor ve kostümleri yapan merkezlerin de olacağını ve buraların zamanla turizm merkezi haline geleceğini söyledi. Bakan Ergün ''Film stüdyosunun endüstriye dönüşüyle alakalı bir ön araştırma yapma imkanına sahip olduk. Televizyonlar da bu işin içinde olmalı. Bu açılardan da belki zaman içinde maliyet avantajı sağlayacak'' şeklinde konuştu.

Bugün

Yorum Yaz