maritbet girişmaritbet
Bu da otoyol izdihamı!

Bu da otoyol izdihamı!

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin Orhangazi'de yapılan tanıtım toplantısında izdiham yaşandı. Güzergahta gayrimenkulü olanlar salona sığmadı ve toplantı, kalabalık nedeniyle ertelendi

 

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin Orhangazi'de yapılan tanıtım toplantısında izdiham yaşandı.

Güzergahta gayrimenkulü olanlar salona sığmadı ve toplantı, kalabalık nedeniyle ertelendi.
Karayolları ile müteahhit firmaların yetkililerinin katıldığı toplantıda Dr. Işıl Gültekin, otoyol konusunda hazırlanan rapor öncesinde çevre ve sosyal etki değerlendirmesi (ÇSED) yaptıklarım söyledi. Gültekin," İzmit Körfez Köprüsü inşaatının denize etkisi, trafikten kaynaklanan gürültü ve hava emisyonlarının yol yakınındaki insanlar üzerindeki etkisi, inşaattan kaynaklanan rahatsızlıklar, inşaat malzemelerinin temini ve atık bertarafindan kaynaklanan rahatsızlıklar ve bu habitatlardaki hayvanlar ve bitki örtüsüne etkilerini, kültürel miras açısından önemli yerler üzerindeki etkileri halkla birlikte tartışıyoruz" dedi.


KIYMET TAKDİR KOMİSYONU

Konuya ilişkin olarak kıymet takdir komisyonu kurulduğunu belirten yetkililer, "Bölgedeki değer incelemelerini bu komisyon yaptı. Yöresel takdir komisyonu kurulması 2001'de kanunla değiştirildi. Değerlendirmeler kanunun uyarınca yapılacak.
Gedelek bölgesi kamulaştırma anlamında kritik bölge.
Hem sanayi hem de yerleşim yeri. Bu konuda araştırmalar yapıyoruz. Biraz daha beklerseniz bilgi, belge ve iddiaları araştırıp netlik kazandıracağız. Ödemeler işlemler tamamlandıkça yapılıyor.
Kamulaştırma işlemini devleti ve vatandaşı mağdur etmeden tamamlamaya çalışıyoruz" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz