maritbet girişmaritbet
Anıl İnşaat'tan Türkmenistan’a altyapı hizmeti

Anıl İnşaat'tan Türkmenistan’a altyapı hizmeti

Anıl İnşaat, Mary kentinde yapılacak olan altyapı projesi için çalışmalara başladı

Ekim ayında Türkmenistan şubesine 7 milyon dolarlık altyapı işi alan Anıl İnşaat, Mary kentinde yapılacak olan altyapı projesi için çalışmalara başladı. 4 milyon dolar civarındaki ilk ihracatı 10 gün içinde gerçekleştireceklerini söyleyen Anıl İnşaat San. Tic. Limited Şirketi Müdürü Rüştü Şentuna, "Satış ve uygulamayı beraber yapacağız. Satacağımız mamul kendi ürünümüz değil. Birinci sözleşmede 12.5 kilometre inşa için imza attık. İkinci sözleşme ile 90 kilometrelik köy işleri çalışmamız daha var. 55 kilometreyi 2012 bütçesine aldılar. Mart ayından itibaren de 2012 projesi başlayacak. İşçilik hariç tüm malzemeler Türkiye'den gidecek" dedi.

Yapacakları altyapı çalışması için içme suyu borusu ve ek parçalan ihraç edeceklerini kaydeden Şentuna, "Mary kentindeki ilk işin süresi 10 ay fakat 3 ay gibi bir sürede tamamlamayı planladık. Şantiye kuruldu ve kış sezonunun geçmesini bekliyoruz. Sevkiyatlar da başladı" dedi. Yoğun olarak çalıştıkları bölgelerin Eskişehir OSB ve Kütahya olduğunu belirten Şentuna, Türkmenistan'da ise bir şubeleri bulunduğunu ifade etti. Eskişehir OSB'de 30 bin metrekare alanda 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere üretim gerçekleştirdiklerini bildiren Şentuna, "5 yılda 240 bin metrekare prefabrik yapı ürettik. Yıllık üretim kapasitemiz ise çelik prefabrik yapıda 235 adet, betonarme yapı elemanlarında 100 milyon kg, bims blokta 24 milyon kg, beton kilitli parkede 36.5 milyon kg, beton bordürde 27 milyon kg olmak üzere toplamda 189 milyon kg" diye konuştu. Firma olarak Eskişehir'in Yeni Küçük Sanayi Sitesi'ni de inşa ettiklerini dile getiren Şentuna, "Bugüne kadar bin 250 işyeri tamamlandı. İnşaat çalışmaları iki aya kadar tamamen bitecek" dedi. Şentuna, bu yıl içerisinde Eskişehir'deki üretim tesisini de Türkmenistan'a kaydırmayı hedeflediklerini söyledi.

Eskişehir'e ilk Aqua Park'ı getirdiklerini hatırlatan Şentuna, "2011 ortalarında Eskişehir'in ilk Aqua Park'ını yaptık. 23 bin metrekare alanda kurulu olan parkın içinde konaklama hariç her şey bulunuyor. Şimdi de Kırım'da böyle bir proje gerçekleştirmek üzere proje çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Dünya Kobiden

Simge Aksu

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Anıl İnşaat'tan Türkmenistan’a altyapı hizmeti
  • 17.02.2012 11:43

Anıl İnşaat'tan Türkmenistan’a altyapı hizmeti

Anıl İnşaat, Mary kentinde yapılacak olan altyapı projesi için çalışmalara başla ...