maritbet girişmaritbet
Sahilyolu'nun mihenk taşı; Büyükyalı İstanbul!

Sahilyolu'nun mihenk taşı; Büyükyalı İstanbul!

Emlaktasondakika.com, Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci'yle Büyükyalı İstanbul projesinin detaylarını konuştu.

Zeytinburnu sahil yolunun en büyük konut projeleri arasında yer alan ve Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilen tek proje olarak dikkat çeken Büyükyalı İstanbul'da satışlar devam ediyor. Yıl sonuna kadar devam edecek kampanyayla birlikte ev alacaklara önemli fırsatlar sunan projede yüzde 10 peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Avrasya Tüneli projesinin hizmete girmesiyle büyük değer kazanan Büyükyalı İstanbul projesi için Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci'yle görüştük. Keresteci, projedeki son durumunu ve önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımları anlattı.

Büyükyalı İstanbul nasıl bir proje?

“Büyükyalı projesinin üzerinde 2,5 yıldır çalışıyoruz. Burada ana master plan aşamasından başlayarak, örnek dairelerdeki iç mimariye kadar iyi yaşamı sunmak için çalıştık. Konsept olarak 4 mahalle bir semt mottosuyla Zeytinburnu sahilde yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Burası sade konutlardan eğil sosyal kültürel alanları da içerisinde barındırıyor. Konum itibariyle Zeytinburnu sahil yolu İstanbul'un gelişen akslarının başında geliyor. Deniz ve şehirle entegrasyonu açısından çok önemli bir konumdayız. Bizde buraya yakışan bir proje ürettik. Örnek dairelerimizde de farklı konseptleri yansıttık”

Mevcut kampanyanızdan nasıl geri dönüş aldınız?

“Ağustos ayında Emlak Konut GYO'nun kampanyası başladı ve talep üzerine kadar yıl sonuna kadar uzatıldı. Kampanyamız 31 Aralık tarihinde tamamlanacak. Bu kampanya, kredi faizlerinin yüzde 1'in altına düşmesinde önemli rol oynadı. Biz de yüzde 10 peşinat sistemiyle kampanyaya katıldık. Uzun dönemli düşük faizli kredi, yatırımcılar için önemli bir avantaj sunuyor. Büyükyalı'nın TL bazında olması ve fiyatların değişmemesi cazip bir fırsat. Kampanyanın tamamlanmasına kısa bir süre kaldı. Bu nedenle satış ofisimiz bugünlerde çok yoğun”

Fiyatlar ne kadar? Proje neleri kapsıyor?

“Büyükyalı İstanbul'da yeni satışa açtığımız evlerimizde rakamlar 700 bin lira seviyelerinden başlıyor. Biz 110 bin metrekare arsa üzerinde çalıştığımız için projemizi 4'e ayırıp bunlara mahallelere ayırdık. Burada tarihi yapılarımız var, onları da restore edip sosyal kültürel tesis alanı olarak kurguladık. Büyükyalı, şehrin tüm dinamizmini projede yaşayan herkese yansıtacak”

Zeytinburnu bölgesinin geleceği nasıl olacak?

“Çağlar boyu İstanbul'un gelişme alanlarından birisi Zeytinburnu. Sonraki yıllarda sanayi ve çarpık yapılaşma, Zeytinburnu bölgesini biraz geride bıraktı. Ancak son dönemde yeni altyapı projeleri, belediyenin bölgeye yatırımları, şehir parkı ve sosyal yatırımlar Zeytinburnu aksını daha önemli bir hale getirdi. Değişim ve dönüşümle birlikte bölge daha da ileriye gidecek. Zeytinburnu Belediyesi'nin yaptığı araştırmaya göre önümüzdeki 4-5 yılda bölgedeki gayrimenkul rakamları yüzde 100'den fazla artacak”

Avrasya Tüneli, Zeytinburnu bölgesine neler katacak?

“Avrasya Tüneli projesiyle birlikte sahil yolu yeniden düzenlendi. Sirkeci'den Küçükçekmece'ye kadar bu projeyle birlikte bir aks oluştu. Burada planlanan marina ve park alanları var. Anadolu Yakası'na benzer bir sahil şeridi olacak. Büyükyalı'nın en büyük avantajı, Tarihi Yarımada'ya en yakın proje olması. Avrasya Tüneli, dördüncü köprü niteliğinde. İstanbul'un trafiğini hafifletecek ana yatırım aslında Avrasya Tüneli olarak göze çarpıyor. Marmaray'ın da açılmasıyla birlikte ulaşım entegrasyonu tamamlanmış oluyor”

2017 yılından beklentileriniz neler?

“Önümüzdeki yılda yeni etaplarımızı, yeni kısımlarımızı devam ettireceğiz. Otel ve otel markaları, işletme görüşmelerimiz devam ediyor. 2017 yılında bu bölümlerimiz için yeni gelişmeler olacak. Sektör genelinde yaz aylarından sonra ivme artacak. 2017'nin, 2016'yı rakamlar açısından geri bırakacağını düşünüyorum”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut GYO 2021 cirosunu açıkladı, yeni rekor geldi!
  • 17.01.2022 12:02

Emlak Konut GYO 2021 cirosunu açıkladı, yeni rekor geldi!

Emlak Konut GYO, 2021 yılında 6 bin 28 bağımsız birim satışından 17,1 milyar TL ...

Emlak Konut GYO’nun Büyükyalı’daki payı 2.2 milyara yükseldi!
  • 01.11.2021 16:00

Emlak Konut GYO’nun Büyükyalı’daki payı 2.2 milyara yükseldi!

Emlak Konut GYO, Büyükyalı İstanbul'daki şirket payı gelirinin 2.2 milyar TL'ye ...

Büyükyalı, 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor
  • 21.10.2021 16:28

Büyükyalı, 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor

İstanbul’un eski semt ruhu Büyükyalı’da yeniden canlandı. ‘İyi Yaşam’ mottosunu ...

"Yıldızlı Evler'i fiyat avantajları ve ödeme kolaylıklarıyla sunuyoruz"
  • 10.10.2018 18:16

"Yıldızlı Evler'i fiyat avantajları ve ödeme kolaylıklarıyla sunuyoruz"

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, “Yıldızlı Evler” olarak adlandırdığımız d ...

Fatih Keresteci, Expo Turkey by Qatar'ı değerlendirdi
  • 19.04.2017 15:41

Fatih Keresteci, Expo Turkey by Qatar'ı değerlendirdi

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, 19-21 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşti ...

Fatih Keresteci, Büyükyalı İstanbul'u anlattı!
  • 21.12.2016 16:52

Fatih Keresteci, Büyükyalı İstanbul'u anlattı!

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, emlaktasondakika.com'a verdiği özel röpor ...