maritbet girişmaritbet
Piyalepaşa İstanbul hazırlığını Eylül ayına yapıyor

Piyalepaşa İstanbul hazırlığını Eylül ayına yapıyor

Piyalepaşa İstanbul’da tanıtım ve satışlar Eylül ayında başlamak için gün sayıyor.

Polat Holding'in iştiraki olan Piyalepaşa Gayrimenkul'un kendisi ile aynı ismi taşıyan projesi Piyalepaşa İstanbul'da satışlar Eylül ayında başlayacak. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel MüdürüKaan Yücel, arsa değeri ile 800 milyon dolarlık bir yatırım değerine sahip olan projenin bölgeye yepyeni bir hayat getireceğini kaydetti.

Eylülde gel...

Yaklaşık 18 aydan beri tüm çalışmalarını Eylül ayında yapacakları tanıtım ve satış kampanyasına göre zamanladıklarını söyleyen Yücel, satış ofisinin o zamana yetişeceğini ifade etti. Akıllarındaki teknik tanıtımların urbaya taşınacağını ve gelenlerin projeyi birebir deneyimlemesini istediklerini aktaran Yücel, projenin her açıdan içeriğini hazırlandığını kaydetti. Farklılık peşinde olduklarını, dijital mecralara önem verdiklerini kaydeden Yücel, “Semt yaşamıyla ilgili fotoğraf sergileri, değişik kampanyalar yapacağız. Sosyal medyayı da takip ediyoruz. Bunu daha da artıracağız” dedi.

Zamanlama çok iyi

Eylülden itibaren herkesin kendilerini konuşacaklarını belirten Yücel, “Genel seçimler, yeni hükümetin hazırlıkları, ramazan ayı, bayram ve tatil mevsimi derken herkesin dingin olduğu bir zaman diliminde biz düğmeye basacağız. Geçen yılki seçim dönemi ile kıyaslarsak bekleyen bir talep olacağı kanaatindeyiz. Eylül'den itibaren projenin reklamları başlayacak ve Türkiye'ye bu yolla tanıtılacak. Bölgeye katkısı olacağını düşündüğümüz proje için sosyal sorumluluklar da üstleniyoruz. İstihdamı çevredeki halktan sağlıyor, öğrencilere burs programı yapıyoruz. Çünkü burası Beyoğlu'nun bilinmeyen bir parçası. Gelecekteki 4-5 yılda bunun tanıtımını çok iyi yapacağız” diye konuştu.

Yatırımcı ile buluşma noktasında tüm mecraları kullanacaklarının altını çizen Yücel, “İnovasyona inanıyoruz ve pazarlamada inovatif yöntemleri kullanacağız. Farklı düşüncelerimiz var. Dijital ağırlıklı farklı projeler üretiyoruz. Mart ayında hologram ile Fransa'daki MIPIM'de ilk duyuruyu yapmıştık. Ziyaretçilere sadece maket sunmuyoruz, hologram ile herkesi içine alıyoruz. Bunu satış ofisinde kullanıyoruz. Ofise gelenler almayı düşündükleri daireden tutun projenin içine kadar her yerini görebilecek, hissedebilecek ve dolaşabilecek. Ayrıca bölgenin tanıtımı için fotoğraf sergileri, kitap yayınları olacak” dedi.

İstanbul'un merkezinde ama unutulmuş

İstanbul'un merkezinde olmasına rağmen sanki bir takım kapılardan geçilerek Piyalepaşa'ya ulaşılıyor gibi bir algı olduğunu kaydeden Yücel, “Piyalepaşa Bulvarı'nı herkes Perpa'nın önündeki cadde zannediyor. Oysa cadde Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nın önünden başlayarak aşağıda Kasımpaşa'ya kadar iniyor. Arsa yolun biterek sola, Dolapdere'ye döndüğü noktada merkezi bir yer alıyor. Caddeye 1 kilometre kadar cephesi var. Haliç'e, İstiklal Caddesi'ne, Nişantaşı'na, yukarıda E5'e ve TEM'e bağlantısı var. Tünelle Beşiktaş'a hemen gidebilirsiniz. Değerli ve gittikçe daha bilinen bir merkez olacak” dedi.

Bölgeye değer katıyorlar

Bölgedeki sosyal çevrenin tarihi yapının bir uzantısı olarak gördüklerini ve buna göre hareket ettiklerini belirten Yücel, “Piyalepaşa'da proje yapmaktan öte eski bir semti canlandırıyor ve herkese tanıtıyoruz. Aslında şehrin bir parçasını yeniden dizayn ettik. Tarihine gelince… Kanuni devrinde yaşayan ve Kaptan-ı Deryalık yapan Piyalepaşa'ya Sakız Adası'nın fethinden sonra bölge şenlendirilmek üzere bağışlanmış. O da Mimar Sinan'a çok kubbeli, kendi mimari özellikleri olan Piyalepaşa Camisi'ni yaptırmış. Bizde bu mimari stillerden projede çokça yararlandık. Pencereler, saçaklar… Bir de proje çevreye uyumlu olacak, büyük bir kule veya AVM bulunmayacak. Kat yükseklikleri 2 ile 7-8 katlı arasında dağılan 25 bina yer alacak” şeklinde konuştu.

Binalar sağlam zemine kurulacak

Coğrafi yapının birkaç yüz yıl öncesine kadar farklı olduğuna değinen Yücel, “Eskiden caminin önüne kayıklarla gelinirmiş. Zaten dere yatağı kendini hissettiriyor. Yerleşim ile bu yatağın etrafında konutlar yapılmış. Projede bu alüvyon tabakayı kaldırıp sağlam zemini buluyor ve temel atıyoruz. Mutena bir semt olarak uzun süre yaşamış ama zamanla kendini unutturmuş. Bizde şimdi bütün bu sosyal dokuyu da düşünerek yeniden gün yüzüne çıkaracağız. Bunun için cami ile aramızda bir mimari benzerlik kurduk, bölge ile bütünleştik, şirketimizin ve projenin ismini Piyalepaşa olarak belirledik. Önümüzdeki dönemde çok güzel anılacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Dönüşüm her alanda olacak

Bir alanın riskli ilan edilmesini üç sebebe dayandıran Yücel, bunların yapılaşma, arazi koşulları ve sosyal nedenler olduğunu ileri sürdü. Bu maddeleri teker teker açıklayan Yücel, “İlki yapılaşmadır. Buradaki binaların 50-60 yıllık olduğu görülüyor. Arazi koşulları diğer bir sebep olarak karşımıza çıkıyor. Daha önce teknelerin dolaştığı bu alanda alüvyon birikmesi var. Biz şimdi 20 metre kalınlığındaki bu tabakayı kaldırıyor ve sağlam zemine ulaşıyoruz. Buraya 4 kat otopark yapıyoruz” dedi.

Herkese temas ettiler

Projede sosyal sorumluluğa ehemmiyet verdiklerini belirten Yücel, “Mevcut binalarda oturanlarla birebir temas ettik, görüştük ve evlerine misafir olduk. Oturup konuşarak projeyi anlattık. Tapusu olan herkese bulundukları yerde en az kendi evleri büyüklüğünde daire sahibi oldu. Bu durumdaki 250'nin üzerinde insan ile yüzde 99 oranında anlaştık. Bulundukları yerde yaşamlarına devam edecekler. Birde projenin yakın civarında oturanlarla iletişime geçtik. İnsan kaynağının büyük bölümünü oradan elde ettik. Bölge şehrin merkezinde olmasına rağmen okur - yazar oranı düşük. Bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Okuyan çocuklara burs vermeyi planlıyoruz. 25 yıldır buradayız. Ofis, otel ve mağaza sahipliği ile bulunmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Piyalepaşa Gayrimenkul'un ve inşaat sektörünün geleceği hakkında öngörülerde bulunan Yücel, şöyle konuştu: 

Tecrübeli ekip başka projeler yapacak

Kendi dalında tecrübeli bir ekip oluşturuyoruz burada. Türkiye'de kentsel dönüşüm 15 yıldır konuşuluyordu. Bundan sonrada özellikle İstanbul'da konuşulmaya devam edecek. Bu proje ile değerli bir bilgi birikimi elde ediyoruz. Piyalepaşa GY'nin geliştirdiği bu proje özel sektörün gerçekleştirdiği ilk kentsel dönüşüm projesi. Birçok alanda dönüşüm yapıyor ve riskli alan üzerinde geliştiriliyor. Türkiye'de bildiğim kadarıyla 106 riskli alan var. Biz bunların birçoğunda daha ileriyiz. Birçok konunun nasıl işlediğini ve nasıl yapılması gerektiğini biliyoruz. Konuya hakimiz. Bunu da yeni projelere aktaracağız. Tabi öncelikli olarak Piyalepaşa'yı ayağa kaldırmamız gerek. 

Koalisyon kurulur, Piyalepaşa Evleri çok satar

Bizim gibi kurumsallar programları yaparken öngörüler ile hareket eder. Bizde böyle yaptık. Zamanlamanın nasıl olacağını biliyorduk. Seçim sonrasına yaşadıklarımıza baktığınızda geçici bir belirsizlik dönemi denebilir ama tatil aylarındayız. Konut alımında biriken talepler hükümetin kurulmasından sonra harekete geçer. Şu anda bir sorun görmüyoruz.

Görüp geleni boş çevirmiyoruz

Satışa başladık ama reklamsız olarak bizi görenlere satış yapıyoruz. Bu arada müşteriler ile görüşerek hangi tiplere ve nelere ihtiyaç duyulduğunu belirliyoruz. 

İşini iyi yapan konutçu balon olmaz

İstanbul'da bazen konut balonundan söz ediliyor. Ben buna; projeyi kimin yaptığı, nerede olduğu, nasıl yapıldığı, hangi fiyata satıldığı, geliştiricinin önceki işleri, projenin mimarisi… gibi etkenleri göz önüne alarak değerlendiriyorum.  Bu etkenleri uygun ortamda bir araya getirirseniz projenin başarılı olmaması gibi bir şansı yoktur. Bizim projemizde bunların hepsi mevcut. İyi bir lokasyonda iyi bir marka altında iyi bir proje geliştiriyor ve bunun müşteri nezdinde talep göreceğini umuyoruz. Bence konut almak isteyenler gelecek dönemde buna da çok dikkat edeceklerdir. 

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Piyalepaşa İstanbul Premium görücüye çıktı!
  • 17.11.2022 11:09

Piyalepaşa İstanbul Premium görücüye çıktı!

Piyalepaşa İstanbul Premium projesi görücüye çıktı. Muhteşem lokasyonu, lüks det ...

Piyalepaşa İstanbul 3+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi
  • 31.08.2021 13:37

Piyalepaşa İstanbul 3+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi

Polat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesinin 3+1 örnek dai ...

Piyalepaşa İstanbul 1+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi
  • 31.08.2021 13:31

Piyalepaşa İstanbul 1+1 Örnek Daire Sanal Tur Çekimi

Polat güvencesiyle hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesinin 1+1 örnek dai ...

Piyalepaşa İstanbul'da yaşam başladı!
  • 28.03.2019 16:16

Piyalepaşa İstanbul'da yaşam başladı!

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, ilk etabında yaşamın başladığı P ...

Kaan Yücel, 5. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’ne katıldı
  • 24.02.2018 10:48

Kaan Yücel, 5. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’ne katıldı

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, 5. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm K ...

Kaan Yücel, Piyalepaşa İstanbul'u ESD'ye anlattı!
  • 05.08.2017 15:40

Kaan Yücel, Piyalepaşa İstanbul'u ESD'ye anlattı!

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, projenin son detaylarıyla birlik ...