maritbet girişmaritbet
Işıl Residence'dan çocuklı ailelere özel!

Işıl Residence'dan çocuklı ailelere özel!

Anka Yapı'nın en yeni projelerinden biri olan Işıl Residence lokasyon avantajı, sosyal donatıları ile yeni bir yaşam merkezi kuruyor.

 

 

Anka Yapı'nın en yeni projelerinden biri olan Işıl Residence lokasyon avantajı, sosyal donatıları ile yeni bir yaşam merkezi kuruyor. 
 
7 ayda bitecek projede tapu teslimleri hemen yapılıyor İstanbul'un değişik bölgelerinde inşa ettiği yapılarla dikkat çeken Anka Yapı, Kartal Yakacık'ta hafriyatına başladığı Işıl Residence ile bölgeye değer kazandırmayı hedefliyor. 2 bloktan oluşacak projede, çocuklu ailelere özel yaşam alanları yaratılması hedeflenmiş. 18 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen projenin arazisi Anka Yapı'ya ait. 
 
Kentsel dönüşümün başladığı bölgede inşaatına başlanan Işıl Residence, B + segmentinde hayata geçiyor. Yönetimin teslimden sonra site sakinlerine bırakılmasının hedeflendiği projede, aidat sorununa da böylelikle çözüm getirilmiş oluyor. 
 
Site sakinleri kendi aidatlarını kendileri belirliyor. Kentsel dönüşüm projeleriyle adından söz ettiren firma, Fikirtepe'de uzlaşma sağlayan ilk firmalardan biri olma özelliğini de taşıyor. Deprem güvenliğinin ön planda tutulduğu Işıl Residence'da, site güvenliği de sakinlerin huzuru için tasarlanmış. Projede dördüncü kattan itibaren her dairede deniz manzarası bulunuyor. 2+1, 3 + 1 dairelerden oluşan rezidansta, 4 + 2 çatı dubleks daireleri de mevcut. Şerefiyesine ve metrekaresine göre değişen fiyatlarla satışa sunular dairelerin metrekaresi 2 bin 500 ile 3 bin TL arasında seyrediyor. 
 
ARAZİNİN YÜZDE 80'İ YEŞİL ALAN
 
 Çalışan kesim için kâbus haline gelen İstanbul trafiği için de mantıklı bir lokasyonda konumlanan Işıl Residence, TEM Kartal ve E-5 karayoluna yakın mesafede bulunmasıyla dikkat çekiyor. Arazinin yüzde 80'inin yeşil alana ayrılmış olması da yeni yaşamlarında Işıl Residence'ı tercih edenlerin yüzünü güldürüyor. Son 5 yılda 7 bin 500 konut üreten Anka Yapı bu projede deneyimlerini tüketiciye cömertçe sunuyor. İçerisinde hipermarket ve mini çarşısı bulunan Işıl Residence acil ihtiyaçlara kendi içerisinde çözüm üretiyor. Deprem ve olağanüstü haller için içerisinde sığmak olarak kullanılacak bir alanın da yaratıldığı projede her daireye 1 adet kapalı otopark ve24 saat güvenlik hizmeti sunulacak. Türkiye'nin özel konut fabrikası sloganı ile projelerine devam eden Anka Yapı Işıl Residence ile 96 aileye mutlu bir yaşam vaat ediyor
 
Mimar Esin Tümer
 
Anka Yapı kendisine ait arazi üzerinde iki blok inşa ediyor. 2012 de teslim edilecek iki blokta 96 daire bulunuyor. Kuzey cepheli arka parsel de daha önce yine Anka Yapı'ya ait konutları görüyoruz. Parsein güney manzara cephesinde yine konut dokusu devam etmekte. Arazinin eğiminden yararlanmak üzere alt kotlarda kat yüksekliğine fazla ihtiyaç duyan hacimler iki kat olarak yerleştirilmiş. Böylece konut kotu yukarı çekilerek manzaradan blokların daha çok istifade etmesi sağlanmış.
 
KUZEY CEPHEYE KAPALI BİNA
 
Bloklardan biri kütlesel olarak kuzeye komple kapalı.Plan şemada bina girişini kuzeyden alan asansör merdiven ve sirkülasyon koridorunu kuzeye veren projenin tüm odaları güney ve güneyin açılarında. Her iki blok da 14 katlı.Diğer blokun arazideki konumu ise hem kuzeyin olumsuz etkilerinden minimum zarar görürken hemde tüm odalarına deniz manzara güneş ışığı sunuyor.Arazi eğiminden yararlanarak otoparkların zemin altına alınması sağlanmış olup dört tarafı cadde ile çevrili parsel avantajından yararlanılmış.
 
LOKASYONA GÖRE İDEAL ÇÖZÜM
 
Projenin sadece 3+1 ve2+1 ev tipi sunması yapıldığı lokasyon için önemli bir karar. Çünkü talep bu yönde. Özellikle 3+1 'ler bisiklet yolları açık havuz ve çocuk oyun alanları ile çocuklu aileler tarafından talep görmekte. Bölgenin yapı stokuna baktığımız zaman Işıl Residence'ın çevre dokusu içinde mimarisi ve renkleri ile fark yaratacağı anlaşılıyor. Ayrıca kapalı havuz sauna Türk hamamı buhar odası ve fitness birimleri deprojeyi bölgede farklı kılıyor ve zenginleştiriyor. Eğim nedeni ile arazide yapılan çalışma 22 metrekarelik tore iksa kazık ve istinat ile arazinin üst kotunu sağlama alırken zemin kotu altına girecek fonksiyonlar için ciddi bir yalıtım çalışması hedefleniyor. Her iki bloktaki daireler bodrum kotlardaki otoparktan doğrudan konutlara ulaşabilme şansına sahip. Katlar arası ses yalıtımı düşünülmüş.
 
NASIL BİR EV?
 
Işıl Residence'in en önemli özelliği evlerin m2 zenginliği. Evin antre hacminde sunulan oturma birimi ve saklama hacmi muadili pek çok konuta göre çok geniş ve kullanışlı. 33 m2'lik salon istediğiniz rahatlıkta ve konforda döşemeniz için çok elverişli. Doğrudan sürgülü kapılarla mutfağa bağlanan salon çift cepheli gün ışığına ve balkona sahip. Mutfak net temiz kullanım alanı ile büyük ölçekli bir yemek masasının yer almasına olanaklı. Çocuk odaları yatma giyinme ve çalışma fonksiyonları için m2 anlamında zengin. Evin en mahrem köşesine yerleştirilen ebeveyn yatak odası banyolu. Banyolar alıştığımız ölçekten büyük ve çocuklu bir ailenin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte. Kullanışlı m2anlamında hem 2+1'lerhem 3+1 'lerde aynı yaklaşımları görüyoruz. Evlerin sadece m2 olarak büyük olması değil aynı zamanda bu m2'lerinkullanışlı planlaması ile fark yaratıyor.
 
Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...