maritbet girişmaritbet
Halkalı Atakent'in konut projeleri ne kadar prim yaptı?

Halkalı Atakent'in konut projeleri ne kadar prim yaptı?

Konut projelerinin başkenti Halkalı Atakent bölgesi, son dönemin en dikkat çeken lokasyonları arasında yer almakta.

ESD - İstanbul'un son yıllarda parlayan yıldızı haline gelen Halkalı'da yer alan konut projeleri yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı, Dünya Ticaret Merkezi, Basın Ekspres, TEM ve E5 Karayolu'na yakınlığıyla dikkat çeken lokasyonda binlerce yeni konut yapıldı.

Ali Ağaoğlu'nun evinden çok özel kareler!

Özellikle yatırımların başladığı ilk zamanlarda o bölgeden yeni ev sahibi olanlar bugün çok büyük kazançlar sağladı. Özellikle Artaş İnşaat'ın Avrupa Konutları Atakent 3 projesi hem bölgeye, hem de kendisine büyük bir değer kattı. Ayrıca içerisinde yer alan Acıbadem Hastanesi'nde bölgedeki en önemli sağlık yatırımları arasına girdi. Ayrıca yeni yatırımlarla birlikte Kanuni Sultan Süleyman ve Mehmet Akif Ersoy gibi devlet hastaneleri de bölgedeki yerini almış oldu.

halkalı atakent bölgesi

Milyarlarca liralık yeni yatırımların çehresini değiştirdiği Atakent bölgesi, uzak diye adlandırılırken bir anda şehrin yeni merkezi haline geldi. Yeni alışveriş merkezlerinin inşa edilmesiyle birlikte bölgede istihdam da bir anda artmış oldu.

Küçükçekmece'nin en hareketli bölgesi olan Halkalı-Atakent aksına hayat veren firmaların en büyüğü TOKİ oldu. On binlerce yeni konutu bölgeye konduran TOKİ, aslında yeni bir yaşam alanı da oluşturuş oldu. Bölge bu sayede apartman tarzından kurtulup site konseptine geçmiş oldu.

Hangi proje ne kadar kazandırdı?

Avrupa Konutları Atakent 3

Kazanç konusunda Atakent 3 projesinin eline kimse su dökemez. Çünkü 2010 yılı sonu, 2011 başlarında satışa açılan projede o dönem 1+1'ler 207 bin liradan başlıyordu. Bugün aynı konutlar 450 bin lira seviyelerinde satılıyor. Projede Artaş İnşaat tarafından satışı devam eden konut bulunmuyor.

Bosphorus City

Bölgenin temalı en büyük yatırımları arasında yer alan Bosphorus City, boğazı Halkalı'ya getiren proje olarak da biliniyor. Konsepti, tasarımı ve ilginç etaplarıyla dikkat çeken proje 2009 döneminde ilk satışa sunulduğunda 1+1 evler 160 bin lira seviyelerinden alıcı buluyordu. Bugün aynı konutlar için rakamlar 300 ile 330 bin lira bandında seyrediyor. Ayrıca Göl Kulesi kapsamında satılan 1+1'ler 445 bin TL'den başlıyor.

Terrace Tema

Bölgenin ikiz kuleleri olan Terrace Tema'da çok kazandıranlar arasında bulunuyor. Satışa çıktığı dönemde 1+1'lerin 300 bin lira seviyelerinden başladığı projede bugün aynı daire için rakamlar 550 bin liranın üzerinde seyrediyor. İnanlar İnşaat'ın projesinde teslimler 5 ay önce başladı. Projede satışlara Ekim 2011 tarihinde start verilmişti.

Divan Residence Halkalı

Bölgedeki ilk residence konseptli projeler arasında yer alan ve yapımına 2008 yılında başlanan Divan, göl manzarasına sahip. Kuzu Grup yatırımı olan projede 1+1'ler satışa çıktığı ilk dönemde 110 bin lira seviyelerinden alıcı buluyordu. Bugün aynı konutları için 375 bin lira seviyelerinde rakamlar isteniyor.

Soyak Evostar

2011 yılının Ekim ayında satışları başlayan Evostar'da o dönem 1+0'lar 81 bin liradan, 1+1'ler ise 117 bin liradan başlıyordu. Az katlı mimarisiyle dikkat çeken ve sosyal donatı alanlarıyla ön plana çıkan projede bugün aynı daire için rakamlar 220 bin lira bandına yükseldi.

Soyak Park Aparts

Bölgedeki Soyak imzalı bir diğer proje ise Park Aparts. 2010 yılı Ekim ayında satışları başlayan projede o dönem rakamlar 100 bin lira aksından başlıyordu. Bölgenin değişmesi ve gelişmesiyle birlikte bugün aynı daireler için istenen rakam 200 bin lira civarında. 

Yarın: Ataşehir bölgesi masaya yatırılıyor

emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

AVRUPA KONUTLARI ATAKENT 3
  • 26.09.2011 10:05

AVRUPA KONUTLARI ATAKENT 3

Avrupa Konutları'nın son projesi olan Atakent 3’ün yapımı hızla sürüyor. Geldiği ...

Markalı konut projeleri Halkalı’yı sevdi
  • 15.07.2016 16:16

Markalı konut projeleri Halkalı’yı sevdi

İstanbul’un en değerli bölgelerinden olan Halkalı, yatırımcıların gözde lokasyon ...

Halkalı Atakent'in konut projeleri ne kadar prim yaptı?
  • 19.02.2015 13:45

Halkalı Atakent'in konut projeleri ne kadar prim yaptı?

Konut projelerinin başkenti Halkalı Atakent bölgesi, son dönemin en dikkat çeken ...

Hayat Park İstanbul'da yaşam başlıyor!
  • 07.02.2015 13:37

Hayat Park İstanbul'da yaşam başlıyor!

Huzurlu bir aile ortamı ve kazandıracak bir yatırım olarak tanımlanan Hayat Park ...

Dumankaya Miks fiyatları 152 bin 720 liradan başlıyor!
  • 30.07.2014 13:32

Dumankaya Miks fiyatları 152 bin 720 liradan başlıyor!

Dumankaya İnşaat’ın Halkalı’ya getirdiği projede özel Ramazan kampanyası düzenle ...

Yatırımcıların dikkatine! Bu bölgenin değeri patladı!
  • 26.05.2014 14:06

Yatırımcıların dikkatine! Bu bölgenin değeri patladı!

İstanbul Avrupa Yakası Halkalı-Atakent bölgesi, inşaat ve gayrimenkul sektörünün ...