maritbet girişmaritbet
Dap Yapı 1.8 milyarlık yatırım için düğmeye bastı

Dap Yapı 1.8 milyarlık yatırım için düğmeye bastı

Önümüzdeki dönemde Kartal, Pendik, Beykoz gibi bölgelerde proje üretecek olan Dap Yapı, İstmarina'da tüm hızıyla devam ediyor

Dap Yapı, gayrimenkul sektörüne damga vuracak projeler üretmeye devam ediyor. Kartal'daki İstmarina'da çalışmalara tüm hızıyla devam eden şirket, yeni projeler için de planlama yapıyor. Firmanın yatırımları hakkında önemli detaylar aktaran Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz “İstmarina'da hafriyat planımız 6 aydı. Ancak zemin o kadar sağlam ki bu süre 1 yıla uzadı. Normal kırıcılarla aşağıya inemedik, patlayıcı kullandık. Kullandığımız makineler kırıldı, kayalar kırılmadı. Şu an deniz konutunun 28 metre altındayız. Çarşı katları bitti, rezidans katlarındayız” diye konuştu.

Kavşaklar 5 ayda bitti

2017'nin ikinci yarısında teslimlerin gerçekleşeceği İstmarina'da yer altından tünel yapıldığını belirten Yılmaz “Marina arazisine bağlı kavşakları 5 ayda bitirdik. Projemizin kalıp ve demir bölümünde 1000 kişi çalışıyor” dedi.

Ofis bloğuna talep patlaması

Ofis binasını satışa açtıklarını belirten Ziya Yılmaz “100 ofis ve 6 dükkan için yüzde 40 talep aldık. Metrekare fiyatları 6 bin 800 lira ile 10 bin lira arasında değişiyor. Hemen yakınında 30 bin metrekarelik hastanemiz var. Orada da Acıbadem'le anlaştık. Önümüzdeki ayda okulun ihalesini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Rusya ile gerginlik bitmeli

Rusya ile yaşanan durumları da değerlendiren Yılmaz “Keşke gerginlik yaşanmasaydı. Umarım problemleri bir an önce çözebiliriz. Siyasi çekişmeler olabilir ancak bunların ticarete yansımaması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Sektörel açıdan problem çok

Sektör değerlendirmesi de yapan Ziya Yılmaz “İlk kez bir kadın bakanımız oldu. Kentsel dönüşüm, KDV, vergiyle ilgili çok sıkıntımız var. Ekonomik konutlar üretemiyoruz çünkü arsalar çok pahalı. Sayın bakandan randevu alıp bu konuları masaya yatıracağız. Acil çözülmesi gereken çok sıkıntımız var” dedi.

Validebağ  ve Beykoz sırada

Üsküdar'daki arsa üzerinde hayata geçirilecek yatırım hakkında konuşan Yılmaz “Validebağ Korusu'nun karşısındaki lojmanların bulunduğu arazi üzerindeki proje 2016'nın ikinci yarısında başlayacak. Taksim'deki projemiz ise 6-7 ay sonra bitecek, lansmanını yapacağız. Beykoz bölgesindeki arsanın proje çalışmaları sürüyor. Kartal'da iki kule daha yapacağız. 4 projede toplam 1.8 milyar liralık yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

Pendik'e dev proje

Pendik'te yükselecek olan yatırım hakkında da konuşan Yılmaz “Bu yatırımda tarihi 24 ay sonrası için planladık. 206 bin metrekare alana kurulacak projede 1200 metrelik cadde olacak. Gebze, Darıca, Kocaeli, Kartal, Pendik, Tuzla bölgesine hitap edecek” ifadelerini kullandı.

Z Ofis için Guinness'ten yanıt bekleniyor

Lansman döneminde olan Adam Kle hakkında da bilgiler veren Yılmaz “Yıl sonu hedefimiz yüzde 80'e ulaşmaktıç Bugün itibariyle yüzde 71 seviyesindeyiz. Bir diğer yatırımımız Z Ofis için Guinness'e başvuruda bulunduk. Dünyanın en büyük Z harfi kategorisinde olacağız, yanıt bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Dönüşüm kapsamında ilerliyor

Rant vergisi kelimesinin kulağa hoş gelmediğini, ortada kazanç varsa vergisinin ödenmesi gerektiğini belirten Yılmaz “Validebağ, Beykoz, Taksim, Kartal projeleri dönüşüm kapsamında. Beykoz'da 200-400 metrekare arasında değişen konutlar üretmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''
  • 14.01.2022 15:23

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Küresel Konut Fiyat Endeksi'nin ...

Validebağ Konakları basına tanıtıldı
  • 02.10.2017 14:20

Validebağ Konakları basına tanıtıldı

DAP Yapı, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Validebağ’da gelişt ...