maritbet girişmaritbet
Bumerang Kartal, tasarımı ile 'bumerang etkisi' yapacak

Bumerang Kartal, tasarımı ile 'bumerang etkisi' yapacak

Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren AE Mimarlık, Bumerang Kartal ile önemli bir projeye imza atıyor.

Özkartallar Şirketler Grubu tarafından İstanbul'da son dönemde yıldızı en çok parlayan ilçelerden Kartal'da inşa edilen Bumerang Kartal projesi, 190 konuttan meydana gelecek.  

İshakoğlu Boya Fabrikası'ndan  dönüşümü gerçekleştirilen Bumerang Kartal, Özkartallar Şirketler Grubu için tasarlanan bir proje. Eylül ayında inşaata başlanan proje için açıklamada bulunan AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu: “AE Mimarlık olarak son dönemde kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdik. Kartal Anadolu Yakası'nda Kadıköy'den sonra en çok kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleştiği ilçedir. Özellikle sanayi yapısından dönüşümün çok fazla gerçekleştiği ilçede, Özkartallar Şirketler Grubu için üzerinde tam 1 yıl boyunca çalıştığımız Bumerang Kartal projesini tasarladık. Bumerang Kartal projesinin konseptini  tüm mekanların deniz görmesi adına “bumerang” formunda kurguladık. Yüksekliğiyle birbirleriyle yarışan gökdelenlere komşu olan yapımız, bumerang şeklinde tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. 9635 metrekare arazi üzerine oturan Bumerang Kartal; 3 bodrum + zemin ve 36 kat olmak üzere toplam 40 kattan oluşmaktadır. Projemizin zeminini ticaret alanı olarak belirlerken üzerini ise rezidans bloğu olarak tasarladık. Rezidans bloğu kuzey cephesinden giriş alırken, ticaret alanlarını batı-güney-doğu yönünde konumlandırdık. Bu yönlendirmeyle rezidans ve ticaret alanları girişlerini birbirinden ayırdık. 204 bağımsız bölümden oluşan projenin kule kısmında 190 adet bağımsız bölüm rezidans, zemin katta ise 14 bağımsız bölüm ticaret alanı  olarak yer almaktadır. Tüm daireler deniz görmektedir. Park sıkıntısına çözüm olarak bodrum katlarda 452 adet kapalı otopark, ek olarak zeminde açık otopark sunduk. Projede kule fonksiyonun rezidans olması sebebiyle zemin katta bulunan ticaret alanlarında market, yeme ve içme mekanları, kuaför, kozmetik, tekstil, terzi, kuru temizleme gibi hizmet birimlerinin yer alacağı şekilde, kısacası modern kentte yaşayan insanın günlük tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek çerçevede birimlerin yer almasını sağladık.” açıklamalarında bulunurken AE Mimarlık olarak tüm tasarımlarda her bir metrekarenin doğru değerlendirilmesine ve işlevselliğe katkı sağlanmasına önem verildiğinin de altını çiziyor. Erkurtoğlu, “İşlevsellik kadar hassas olduğumuz bir diğer konu ise çevre dostu binalar tasarlamaktır. Bu doğrultuda Bumerang Kartal'da sürdürülebilirlik kapsamında su tasarrufu modellerinin geliştirilmesi, sudan geri dönüşümle yararlanılması amaçlanmıştır. Arıtma sistemi ile elde edilen ve yağmur suyu toplama sistemiyle toplanan su, bahçe sulamasında kullanılacaktır. Bununla birlikte güneş panelleriyle elde edilecek enerji de ortak alanlarda ve bahçe aydınlatmalarında kullanılacaktır. Bu şekilde yatırımcıların aidat harcamaları azalacaktır. Bumerang Kartal, LEED sertifikasına uygun olması nedeniyle çevre dostu binanın önemli örneklerinden biri arasında yerini alacaktır.” dedi.

Bumerang Kartal Proje Bilgileri:

Yeri: Kartal/Soğanlık

İnşaat Alanı: 60128,12 m2

Başlangıç- Bitiş Tarihleri: 22 Eylül 2016 - 22 Eylül 2019.

Konut Sayısı: 2. kattan 36. kata kadar 190 adet bağımsız bölüm konut olarak yer almaktadır.

Dükkan Sayısı: Zemin katta 14 bağımsız bölüm dükkan olarak, zemin  +1. katta ise ticaret alanı yer almaktadır.

Metrekare Satış Fiyatı: Henüz belirlenmedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bumerang Kartal projesinde Wilo tercih edildi
  • 12.10.2021 17:05

Bumerang Kartal projesinde Wilo tercih edildi

Wilo’nun son iş ortağı yatırımcılığını Özkartallar A.Ş. yaptığı, mekanik işlerin ...

Heran İstanbul maket görüntüleri yayında!
  • 16.04.2018 16:15

Heran İstanbul maket görüntüleri yayında!

Destek Group tarafından Kartal'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Heran İ ...

Altınok Öz, Kartal kentsel dönüşümünün detaylarını açıkladı!
  • 10.02.2015 11:40

Altınok Öz, Kartal kentsel dönüşümünün detaylarını açıkladı!

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal'daki kentsel dönüşümü mikrofonumuza a ...