maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar, Trabzon Akçatepe'de yapılan tesisin açılışına katıldı!

Erdoğan Bayraktar, Trabzon Akçatepe'de yapılan tesisin açılışına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Bizim Trabzon'un özelinde siyaset yapma gibi bir hakkımız yok. En iyi kim siyaset yapıyorsa oyları ona versin Trabzonlular, halkımız onu takdir eder'' dedi

 

Bakan Bayraktar, Akçaabat ilçesine bağlı Akçatepe beldesindeki bir tesisin açılışında yaptığı konuşmada, kentin her yönden gelişmesi konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Bölgemizi nasıl geliştireceğiz, buradaki insanlarımıza iş ve aş nasıl bulacağız, hepimiz bunların gayreti içerisindeyiz. Bu tesis de onlardan bir tanesi. 700 metre yükseklikte ve Akçaabat'a 8 kilometre mesafede güzel bir tesis'' diye konuştu. 
     
Buradaki gibi tesislerin çoğalmasında halkın vereceği desteğin önemine işaret eden Bayraktar, şöyle devam etti:''Buranın yaşatılması sadece müessese sahibi ile olmaz. Yöre insanının da sahip çıkması lazım. Trabzon'u biz özellikle eğitim, kültür ve sağlık şehri olarak biliyoruz ama turizm ile tarih bakımından öne çıkması için büyük gayret göstereceğiz. Bizim Trabzonlular olarak artık daha çok çalışmaya ve birbirimize sarılmaya ihtiyacımız var. Bizim Trabzon'un özelinde siyaset yapma gibi bir hakkımız yok. En iyi kim siyaset yapıyorsa oyları ona versin Trabzonlular, halkımız onu takdir eder. Bizim birinci önceliğimiz Trabzon'u kalkındırmaktır. Trabzon'da kim taş üstüne taş koyuyorsa biz ona dua ederiz.'' 
     
Şehrin kalkınması için iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle birlikte çok daha yoğun çalışacaklarını vurgulayan Bayraktar, ''Ne gerekiyorsa Trabzon'da çok daha büyük gayretle çalışacağız. Trabzon'dan yetişen gerek iş adamları gerekse üst düzey bürokratların da yakasını bırakmayın arkadaşlar. Kızarak ya da küserek bu iş olmaz. Herkesin yakasına yapışacağız, kırmadan, dökmeden hizmet edeceğiz'' şeklinde konuştu. Bayraktar, konuşmasının ardından açılışını yaptığı tesiste incelemelerde bulundu.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Tüm vatandaşlarımızın, eğitim, sağlık ve diğer sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarımız aralıksız sürüyor'' dedi. 
     
Bayraktar, bir otelin toplantı salonunda düzenlenen Özürlüler Destek Programı (ÖDES) Paylaşım Toplantısı'nda, engellilerin her türlü sorununun çözümü için çalıştığını belirterek, ''Engellilerin bütün sorunları ve istihdama kazandırılması için çalışmalarımız yoğunlaşarak devam ediyor'' diye konuştu. 
     
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurulduğundan beri bir çok başarılı proje gerçekleştirdiğini ifade eden Bayraktar, ''ÖDES ile son derece faydalı bir çalışma yapıldı. Tüm yetkililer, halka hizmet etmenin gayreti ve mutluluğunu yaşıyor. Tüm vatandaşlarımızın, eğitim, sağlık ve diğer sorunlarının çözümü noktasında çalışmalarımız aralıksız sürüyor'' şeklinde konuştu. 
     
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ise ÖDES'in yerel dinamikleri harekete geçirerek engellilik ve engelliliğin önlenmesi konularında farkındalık ve bilinç yaratmayı, toplumsal bütünleşme sürecine katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi. 
     
Bakanlık olarak engellisi ve engelsizi ile birlikte yaşamak, engellilerin hayatın içinde daha fazla yer alabilmelerini, eğitime, istihdama daha fazla dahil olabilmelerini, sağlık imkanlarından daha iyi şartlarda yararlanabilmelerini istediklerini vurgulayan Aşan, şöyle devam etti: ''Bakanlık olarak kimsesizlerin 'kimsesi' olma anlayışı ile yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada, daha da iyisini oluşturmak adına engelli kardeşlerimize yönelik kanunlarımızı, mevzuatımızı yeniden düzenliyor ve çalışmalarımızı bu minvalde şekillendiriyoruz. Bugün, engellilerimizin her alandan özgürce ve rahatça yararlanabilmesi için her türlü imkan sunulmaya çalışılmaktadır. Engelli kardeşlerimizin hayat şartlarını iyileştirmek ve hizmeti daha etkin bir şekilde, talep odaklı değil arz odaklı sunabilmek amacıyla ilk olarak Bakanlığımız çatısı altında Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzü yapılandırdık. Genel müdürlüğümüz 2012 yılında engelli vatandaşlar için en doğru, en etkin ve en etkili hizmetin sağlanabilmesi hedefiyle önemli çalışmalara imza attı.'' 
     
Asan, ÖDES'in Orta ve Doğu Karadeniz'deki 11 ilde engellilerle ilgili duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesine ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla 33 proje gerçekleştirildiğini kaydetti. 
   
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, engellilerle ilgili duyarlılığın artırılmasında, gerçekleştirilen projelerin büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. 
     
Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın da sosyal belediyecilik anlayışı ile engelliler için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. 
     
Toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye başkanları ile davetliler katıldı.  
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...