maritbet girişmaritbet
Bağdat Caddesi'nde yeni yatırım fırsatları!

Bağdat Caddesi'nde yeni yatırım fırsatları!

Mavi Emlak Danışmalığı ofisinde gayrimenkul danışmanlığı görevini sürdüren Kazım Baler, Bağdat Caddesi’ndeki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi analiz etti

 

Mavi Emlak Danışmalığı ofisinde gayrimenkul danışmanlığı görevini sürdüren  Kazım Baler, Bağdat Caddesi'ndeki yeni projeleri, yatırım fırsatlarını ve fiyatları inceleyip, bölgeyi analiz etti.

Konjonktür: Kriz ortamındaki olumsuz havanın kalkmasıyla beraber, emlak piyasasındaki taleplerde artmaya başladı, genel itibariyle bölge önceki dönemlerden daha hızlı ve el değiştiren bir piyasa mevcut. Bölgede özellikle Şaşkınbakkal, Erenköy ve Caddebostan 1. sırada olmak üzere, Fenerbahçe'den Bostancı'ya kadar talep söz konusu, elbette sahile ve Bağdat Caddesi'ne yürüme mesafesinde kalan mülkler öncelikle talep ediliyor. Son dönemlerde Metrobüs hattına yakınlığı nedeniyle Feneryolu, Kızıltoprak bölgesine olan taleplerde de artış gözlemlenmekte.

Yeni yatırımlar: Yeni yatırımlar söz konusu olduğunda bölge müşterisi, çoğunlukla yenilenme potansiyeline sahip eski binalara ilgi gösteriyor. Bu şekilde birikimlerine değer katan alıcılar çoğunlukta bulunuyor. Ayrıca bölgenin tanınmış ve güvenilen projelerinden, yapım aşamasında alınan gayrimenkuller de dikkate değer bir şekilde artışta.

Kiralıklarda durum: Geçen senelere kıyasla kiralarda yukarıya doğru bir ivme var, bunun en büyük nedeni olarak ise bilinçlenen mal sahiplerinin dairelerini yenileyerek, bakımlı ve masrafsız şekilde kiraya vermeleri gösterilebilir.Talepler daha çok orta ve üst gelir seviyesine sahip avukat, doktor, mimar gibi serbest meslekleri icra eden ailelerden ve büyük şirketlerde yöneticilik yapan kişilerden oluşuyor. Bağdat Caddesi'nin düzenli, sakin ve huzurlu havası bu ailelerin en önemli tercih sebebi. Kiralıklarda ortalama fiyatlar ise  2+1'ler için 1.000-1.200, 3+1'ler için 1.200–1.600 ve 4+1 daireler içinse 1.600-2.500 lira arasında değişim gösteriyor. Sahil bölgesindeki site özellikli yapılarda ise rakamların 5 bin ile 6 bin liraya kadar çıktığı görülebiliyor.

Satılıklarda durum: Ekonominin geçmiş yıllara göre olumlu seyri, konut kredisi olanaklarının 25-30 sene gibi uzun vadelere yayılması gibi sebepler gayrimenkul müşterilerinin bir kısmını kiralıktan satılığa yönlendirmiş durumda. Bölgede geçen yıllara nazaran satılık talepleri daha fazla denilebilir.Satılık bölgeler açısından özellikleEthemefendi Caddesi, Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi gibi, sahil yolu ve Bağdat Caddesi'ni dik açıyla kesen caddeler tercih ediliyor. Satılıklarda ortalama fiyatlar ise, eski yapılarda metrekare birim fiyatları en düşük 2 bin 500 liradan başlayıp, yeni yapılarda bu fiyat, sahil bölgesinde yalı konumlu bir mülk için 11 bin lirayı bulunuyor.

Prim fırsatları: Anadolu yakasının en eski yerleşim yeri olmasından dolayı, Bağdat Caddesi'nin yenilikleri ilk elden takip eden ve uygulayan bir potansiyeli mevcut. Gerek konumu gerekse sağladığı yaşam kalitesi açısından her zaman İstanbul'un gözde yerleşim yeri olmayı garantiliyor.

Ticari gayrimenkul: Özellikle Bağdat Caddesi üzerindeki binalarda her dönem devam eden bir ofis talebi var ancak büyük kurumsal şirketler için uygun bir yapılaşma fiziki olarak uygun değil bu nedenle arzın daha çok caddenin üst bölgesi olan Kozyatağı- E5 bölgesinde yoğunlaştığını ve taleplere gerçek anlamda cevap verdiği söylenebilir. Bağdat Caddesi üzerinde son yıllarda dünya moda markalarının sadece mağaza olarak değil bina bazında kiralamalar yaparak kendi tasarımlarını uyguladıkları görkemli, prestij mağazalarını açtıklarını gözlemlemekteyiz. Buradan yola çıkarak Bağdat Caddesi'nin bir dünya caddesi olduğunu ve uzun yıllar popülerliğini koruyacağını çok açık.

Adı: Altıner Residence

Yeri: Bağdat Caddesi

Yapımcı firma: Koç Yapı İnşaat-Dervişoğlu İnşaat

Teslim tarihi: Eylül 2012

Toplam konut sayısı: 24

Konut tipleri: 3+1, 5+1

Konut fiyatları: 685.000-1.150.00 TL

 

Adı: Maritza Home

Yeri: Kadıköy

Yapımcı firma: Maritza İnşaat

Teslim tarihi: Haziran 2012

Toplam konut sayısı: 45

Konut tipleri: 1+1, 2+1, 3+1

Konut fiyatları: 530.000-715.000 TL

 

Adı: Four Winds Residence

Yeri: Kadıköy

Yapımcı firma: Taş Yapı

Teslim tarihi: 2013

Toplam konut sayısı: 500

Konut tipleri: 2+1, 3+1, 4+1, penthouse

Konut fiyatları: Satışa çıkmadı

 

 

Adı: Panorama Park Moda

Yeri: Kadıköy

Yapımcı firma: Aydoğan İnşaat

Teslim tarihi: Hemen teslim

Toplam konut sayısı: 25

Konut tipleri: 4+1, 6+2

Konut fiyatları: 1.100.000 dolar

Yavuz Karaman-Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm nasıl gidiyor?
  • 04.05.2015 16:24

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm nasıl gidiyor?

Coldwell Banker'ın önemli satış uzmanlarından Ayşe Fügen Arda, Bağdat Caddesi'nd ...

Bağdat Caddesi'nde konut fiyatları yüzde 53 arttı
  • 27.10.2020 10:07

Bağdat Caddesi'nde konut fiyatları yüzde 53 arttı

Bağdat Caddesi'nde konut fiyatları hızla artıyor. Son bir yılda rakamlar yüzde 3 ...

Bağdat Caddesi'nde konut fiyatları yüzde 30 düştü
  • 23.02.2018 14:29

Bağdat Caddesi'nde konut fiyatları yüzde 30 düştü

Başkan Tavukçuoğlu: Erenköy, Caddebostan ve Suadiye gibi popüler lokasyonlarda k ...

Bağdat Caddesi Akın Apartmanı’nda 3.5 milyon dolara 7+2 daire
  • 11.01.2014 16:02

Bağdat Caddesi Akın Apartmanı’nda 3.5 milyon dolara 7+2 daire

Bağdat Caddesi Akın Apartmanı projesinde 7+2 daire 3.5 milyon dolardan satışta ...

Bağdat Caddesi'nde yeni yatırım fırsatları!
  • 11.05.2012 22:35

Bağdat Caddesi'nde yeni yatırım fırsatları!

Mavi Emlak Danışmalığı ofisinde gayrimenkul danışmanlığı görevini sürdüren Kazı ...