maritbet girişmaritbet
TOKİ, Zekeriyaköy’deki karakol yerine villa yapacak! İhale yakında!

TOKİ, Zekeriyaköy’deki karakol yerine villa yapacak! İhale yakında!

Jandarmanın Zekeriyaköy’deki karakolu ve etrafındaki arsa TOKİ’ye devredildi

Kamu kurumları ile yaptığı protokoller kapsamında hizmet karşılığı arsa alan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), son olarak Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Zekeriyaköy'deki arsasını devraldı. Zekeriyaköy Jandarma Karakolu ve çevresindeki toplam 34 parselden oluşan 500 dönüm büyüklüğündeki arsanın üzerinde yaklaşık bin villa yapılabiliyor. Geçtiğimiz hafta arsayı 225 milyon 370 bin TL karşılığında TOKİ'den alacağını açıklayan İdare'nin iştiraki Emlak Konut GYO, imar planlarını hazırladıktan sonra hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkacak.

KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI

İstanbul'un orman arazilerinin ve yeşil alanlarının önemli bir kısmını barındıran Zekeriyaköy'deki arsa 3. derece sit alanı olarak konumlanmış. Bu nedenden ötürü, arsa için koruma amaçlı imar planı yapılacak. Orman alanı ve ağaçlık olan kimi bölümlerde yapılaşma olmayacak. Bazı ağaçlar ise bölgenin farklı noktalarına taşınacak. Bölgede yapılanma koşulları oldukça sınırlı. Bu arsa için de emsalin 0.25 olması öngörülüyor. Buna göre, 500 dönüm (500 bin metrekare) arsa üzerinde 125 bin metrekarelik inşaat yapılabiliyor.

Yapı yüksekliği ise maksimum 2 kat olarak belirlenmiş. Konuyla ilgili görüştüğümüz Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, imar planları hazırlandıktan sonra ihale yapacaklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

“Arsa gerçekten çok güzel bir yerde. Jandarmanın Zekeriyaköy Karakolu'nun bulunduğu yer de dahil olmak üzere, etrafındaki parseller de bizim olacak. Önce bir imar planı hazırlayacağız. Daha sonra en kısa zamanda hasılat paylaşımı ihalesine çıkacağız. Burada, bölgenin dokusuna da uygun olarak bir villa projesi yapılacak. Arsada yaklaşık bin villa inşa edilebiliyor.”

  • Etiketler:

Yorum Yaz