maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kapalı Çarşı’nın çatısını onaracak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kapalı Çarşı’nın çatısını onaracak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kapalı Çarşı’nın cephe sağlıklaştırma ve çatı örtüsü uygulama inşaatı için ihale düzenledi

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kapalı Çarşı'nın cephe sağlıklaştırma ve çatı örtüsü uygulama inşaatı için ihale düzenledi. 
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent için büyük tarihi önem taşıyan Kapalı Çarşı'nın çatı örtüsü ve dış cephesinin elden geçirilerek restore edilmesi için ihale düzenledi. İhale 27 Şubat 2013 tarihinde saat 15.00'te gerçekleştirilecek.
 
Ayrıntılı bilgiler şöyle:
 
Kapalı Çarşı Cephe Sağlıklaştırma ve Çatı Örtüsü Uygulama İnşaatı İşi
 
KAPALI ÇARŞI CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA VE ÇATI ÖRTÜSÜ UYGULAMA İNŞAATI YAPTIRILACAKTIR
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI/İHALE ŞARTNAME HAZIRLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
 
İhale Kayıt Numarası:2013/11053
1 - İdarenin
a) adresi:Sirameseler Mah. Avrupa Konseyi Cad. 3/14 Hizmet Binasi D Blok K:2 16190 Osmangazi / BURSA
b) telefon ve faks numarası:2242344000 - 2242347787
c) elektronik posta adresi (varsa):[email protected]
 
2 - İhale konusu yapım işinin niteliği, türü ve miktarı:Reyhan-Kayhan-Hanlar Bölgesi Koruma Amaçlı İmar Planı dahilinde “Geleneksel Ticaret Alanı” olarak tanımlanmış bölgede yer alan Kapalı Çarşı'nın H22d07a3a-H22d07a4b pafta 5809-5823-5827-5830-5831-5832-5833-5834-5836 parsellerde bulunan Kapalı Çarşı Cephe Sağlıklaştırma ve Çatı Örtüsü B.K.T.V.K.B.K.´da onaylanmış projeler doğrultusunda özel mülkiyete ait binaların cephelerinin projelere göre yeniden tamir ve tadilatı ile çatı örtüsüne ait inşaat, elektrik ve mekanik işlerinin yapılması.
 
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer:Destek Hizmetleri Dai.Bşk. İhale Toplantı Salonu
b) Tarihi ve saati:27.02.2013 - 15:00
 
4 - İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :
4.1. İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler.
4.1.1. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi.
4.1.1.1. Gerçek kişi olması halinde, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge.
4.1.1.2. Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından alınmış ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.
4.1.2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri.
4.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevleri belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.
4.1.3. Yönetmeliğin 8 inci maddesinin (a), (b), (c), (d), (e), (g) ve (i) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin yazılı taahhütname.
4.1.4. Şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen teklif mektubu.
4.1.5. Şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen geçici teminat.
4.1.6. İhale konusu işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.1.7. Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi.
4.1.8. İsteklinin ortak girişim olması halinde, şekli ve içeriği işe ait idari şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi.
4.1.9. Gerçek veya tüzel kişi olması durumuna göre ortağı olduğu şahıs şirketleri ile sermayesinin yarısından fazlasına sahip olduğu sermaye şirketlerine ilişkin beyanname.
4.1.10. Tüzel kişi istekli tarafından sunulan iş deneyim belgesinin aynı tüzel kişinin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde sunulacak iş deneyim belgesinin başka bir tüzel kişiye kullandırılmayacağına ilişkin taahhütname.
4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.2.1 Bankalardan temin edilecek belgeler:
Teklif edilen bedelin % 10 dan az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisini ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu,
Bu kriterler, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
4.2.2. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:
İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri;
a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,
b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini ya da bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından standart forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar.
Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;
a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,
b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olması,
c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50'den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.
Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son üç yıla kadar olan yılların belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.2.3. İş hacmini gösteren belgeler:
İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait, aşağıda belirtilen belgelerden birini sunması yeterlidir;
a) Toplam cirosunu gösteren gelir tablosu,
b) Taahhüt altında devam eden yapım işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen yapım işlerinin parasal tutarını gösteren faturalar.
İsteklinin cirosunun teklif ettiği bedelin % 25 inden, taahhüt altında devam eden yapım işlerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen yapım işlerinin parasal tutarı için ise teklif edilen bedelin % 15 inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilecektir.
Bu kriterleri ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıl için sağlayamayanlar, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıldan başlamak üzere birbirini takip eden son altı yıla kadarki belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.3.1. İş deneyim belgeleri;
İstekliler, son on beş yıl içinde kamu veya özel sektörde sözleşme bedelinin %80'i oranında gerçekleştirdiği veya %80'i oranında denetlediği veya yönettiği idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili deneyimini gösteren belgeleri ve teklif edilen bedelin %50(yüzdeelli) oranından az olmamak üzere tek sözleşmeye ilişkin iş deneyim belgesi verilecektir.
4.3.2. İsteklinin organizasyon yapısına ve personel durumuna ilişkin belgeler;
Anahtar Teknik Personel Listesi:
1 adet Mimar veya İnşaat Mühendisi (5 yıl deneyimli)
Asgari yeterlik kriteri olarak anahtar teknik personel öngörülmesi halinde, ilgilinin beş yıl deneyimli mimar veya mühendis olması yeterli olup başkaca bir şart istenilemez. Teknik müdür veya proje müdürü olarak görev yapacak bu kişilerin ihale tarihinden önce işe alınmış ve ihale tarihi itibarıyla isteklinin bünyesinde bulunuyor olması şartlarının aranması zorunludur.
Bu personelin; özel sektörde geçen deneyim süresi ilgili meslek odası üye kayıt belgesiyle, kamuda geçen deneyim süresi hizmet çizelgesi ve/veya meslek odası üye kayıt belgesiyle, aday veya isteklinin bünyesinde bulunduğu hususu ise ilgili adına prim ödendiğini gösteren sosyal güvenlik kurumu onaylı belgeler ile tevsik edilir.
Anahtar teknik personel şartının aynı meslek alanına ilişkin farklı kişiler bildirilmek suretiyle karşılanması halinde, bu kişilerin tamamının mesleki deneyim süresinin tevsik edilmesi zorunludur.
Anahtar teknik personel olarak gösterilen personel, aynı zamanda teknik personel olarak ihale konusu işte istihdam edilemez.
Anahtar teknik personel olarak bildirilen mimar ve mühendisler, aday veya isteklinin bünyesinde çalıştıklarına ve ihale konusu işte isteklinin anahtar teknik personeli olarak çalışacaklarına ilişkin yazılı beyanlarını verirler.
Anahtar Teknik Personelin sadece teklif veren istekli bünyesinde çalışıyor olması zorunludur. Başka bir istekli bünyesinde çalıştığının tespit edilmesi durumunda isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılacaktır.
Yukarıda belirtilen niteliklere sahip gerçek kişi istekliler, şahıs şirketi ortakları, limited şirketlerde müdürlük görevini yürüten ortaklar, anonim şirketlerin yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, murahhas müdür ve genel müdür ortakları, ortak girişimlerin ise gerçek kişi ortakları ve tüzel kişi ortaklarının yukarıda sayılan unvanları taşıyan gerçek kişi ortaklarının, anahtar teknik personel olarak bildirilmesi durumunda, isteklinin bünyesinde çalıştığına dair belge aranmaz. Gerçek kişi istekliler hariç, bu kişilerin tüzel kişilikteki görev ve/veya ortaklık süreleri, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından düzenlenen belge ile tevsik edilir.
İş ortaklığında, ortaklık oranına bakılmaksızın, pilot ve diğer ortaklara ait anahtar teknik personelin tamamı değerlendirilir.
Bu işin başarılabilmesi için aşağıda adet ve nitelikleri belirtilen teknik personele ilişkin taahhütname idareye sunulacaktır. İhale üzerine kalan isteklinin taahhüt edilen teknik personelin idarece öngörülen nitelik ve sayıda olduğuna dair belgeleri sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5(beş) gün içinde idareye sunması zorunludur.
 
Teknik Personel Listesi:
1 adet Mimar veya İnşaat Mühendisi
1 adet İnşaat Teknikeri
1 adet Elektrik Mühendisi
1 adet Makine Mühendisi
 
Teknik personelin; özel sektörde geçen deneyim süresi ilgili meslek odası üye kayıt belgesiyle, kamuda geçen deneyim süresi hizmet çizelgesi ve/veya meslek odası üye kayıt belgesiyle, tevsik edilir.
Taahhüt teknik personel şartının aynı meslek alanına ilişkin farklı kişiler bildirilmek suretiyle karşılanması halinde, bu kişilerin tamamının mesleki deneyim süresinin tevsik edilmesi zorunludur.
Yüklenicinin, işin yürütülmesi sırasında çalıştıracağı teknik personelin idarece öngörülen nitelik ve sayıda olduğuna dair belgeleri, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (Beş) gün içinde idareye sunması zorunludur. İş ortaklığında teknik personel, ortaklık oranına bakılmaksızın pilot ve diğer ortaklar tarafından karşılanabilir. Personel belgelendirilmesine ilişkin belgelerin idareye sunulduğu tarih itibariyle geçerli olması yeterlidir.
4.3.3- Makine, tesis ve diğer ekipmana ait belgeler;
İhale konusu işin yapılabilmesi için gerekli görülen makine ve ekipmana aşağıda yer verilmiştir.
 
1 adet Yükleyici                               
2 adet Damperli Kamyon (15 m3)                                                                
2 adet Kaynak Makinesi
1 adet Nivo
2 adet İş İskelesi (500 m2)
2 adet Sepetli Araç
2 adet Jeneratör
1 adet Total Station (Elek.Uzaklık Ölçer)
 
4.4. Benzer İş;
Yapım İşlerinde İş Deneyiminde Değerlendirilecek Benzer İşlere Dair Tebliğde yer alan benzer iş grupları listesindeki (B) üst yapı (bina) grubu işler.
1.Grup İşler
1-Restore edilecek ve tarihi ve eski eserler niteliğinde olup yıkılarak orjinaline uygun olarak yeniden yapılan yapılar,
2- İdarece belirlenecek benzer nitelikteki işler(Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tanınan ve tanımlanmış mekanlarda uygulama işi) sunulan iş deneyim belgesi ekinde bahse konu işin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafında verilmiş tanınan ve tanımlanmış mekanlarla ilgili olduğunu tevsik edici belgesi sunulacaktır.
İhale konusu iş veya benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri diplomaları kabul edilmeyecektir.
 
5. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.
 
6. İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.
 
7. İhale dokümanının görülmesi ve satın alınması:
7.1. İhale dokümanı idarenin adresinde görülebilir ve 500,00-TL karşılığında aynı adresten satın alınabilir.
7.2. İhale dokümanını ihaleye teklif verecek olanların kendilerinin veya noter onaylı vekaletnameyi haiz yetkili temsilcilerinin satın almaları zorunludur.
 
8. Teklifler ihale tarih ve saatine kadar Bursa Büyükşehir Belediyesi Acemler Yerleşkesi Destek Hizmetleri Dai.Bşk. İhale Şartname Haz.Şb.Md. Sırameşeler Mah. Avrupa Konseyi Cad. No: 3/14 D Blok Hizmet Binası Kat: 2 16190 Osmangazi / BURSA adresine elden teslim edilebileceği gibi, aynı adrese iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.
 
9. İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatlarını çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklinde vereceklerdir. İhale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliye birim fiyat sözleşme düzenlenecektir. Bu ihalede işin tamamı için teklif verilecektir.
 
10. İstekliler teklif ettikleri bedelin %3´ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.
 
11. Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 60(Altmış) takvim günüdür.
 
12. Bütün tekliflerin reddedilmesi ve ihalenin iptal edilmesinde ihale serbesttir.
 
13. Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler.
 
14. İhalede, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve ihalelerden yasaklama hükümleri hariç 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayıp, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarını Rölöve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları ile Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik esasları uygulanacaktır.
 
Diğer Hususlar:
Sözleşmenin imzalanmasından itibaren 5(Beş) gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.
Yer Tesliminin Yapıldığı Tarihten İtibaren 240(İkiyüzkırk) Takvim Günü İçinde Tamamlanarak Geçici Kabule Hazır Hale Getirilecektir.
 
Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...