maritbet girişmaritbet
Türk doğal taş ihracatçıları Amerika’yı yeniden keşfettiler

Türk doğal taş ihracatçıları Amerika’yı yeniden keşfettiler

Türk doğal taş ihracatçıları, Amerika’nın en büyük doğal taş fuarı olan Coverings-Showcasing Tile + Stone’da dünya devleri ile yarıştı.

Türk doğal taş ihracatçıları, Amerika'nın en büyük doğal taş fuarı olan Coverings-Showcasing Tile + Stone'da dünya devleri ile yarıştı.  Dünyanın pek çok ülkesinden 1125 firmanın boy gösterdiği fuarda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile Türkiye, 38'i Milli Katılım, 23'ü UR-GE Projesi kapsamında olmak üzere 61 firma ile yer aldı. Bireysel katılımlarla birlikte fuarda toplam 82 Türk firması ürünlerini sergilediler. 

Gücümüze ve ürünlerimize güveniyoruz”

Coverings fuarının dünyanın en büyük mermer ve doğal taş üreticilerini bir araya getirdiğine değinen Kahyaoğlu, “Dünya genelinde en büyük doğal taş ithalatçılarından olan Amerika'ya ihracatını artırmak isteyen ülkeler, bu yıl 26. sı düzenlenen fuarda yoğun bir rekabet içine girdiler. Biz de İstanbul Maden İhracatçıları Birliği olarak, Türk doğal taşlarının tanıtımına katkı sağlamak ve Amerika'ya ihracatımızı artırmak için fuara yönelik bir dizi aktiviteler hazırladık. Bu yıl 14. Kez Milli Katılım gerçekleştirdiğimiz fuarda, Türk doğal taşlarının köklü geçmişi, sahip olduğu renk ve desen çeşitliliği ile rakiplerinin önüne geçti. Firmalarımız önemli bağlantıların ilk adımlarını attılar. Ağırlıklı olarak işlenmiş doğal taşa yatırım yapan ABD'de daha güçlü konuma yükselmek için tasarıma yatırım gerekiyor. Birlik olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sektör için tasarımın öneminin altını çizmeye devam edeceğiz” dedi.

İşlenmiş doğal taş ihracatımızda ABD ilk sırada 

Çin'den sonra Türkiye'nin en önemli pazarı konumunda olan ABD'nin özellikle işlenmiş doğal taş ta vazgeçilemez olduğunu belirten İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, “Genel ihracat rakamlarında düşüş yaşanmasına karşın ABD pazarına doğal taş ihracatımız artmaya devam ediyor. 2014 yılında yüzde 8,5 artışla 319 milyon dolara ulaştık. 2015 rakamları da artışı gösteriyor. ABD pazarı yeniden eski parlak günlerine dönüyor biz de bu ortamda payımızı artırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle ihracatta bize avantaj sağlayacağına inandığımız Türk Ticaret Merkezleri'nden ilkini ABD de açmayı planlıyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde firmalarımız daha güçlü ve rekabetçi hale gelecek” dedi. 

Mermer, granit, traverten fayans, plaka ve bordürler, seramik gibi yüzey kaplama malzemeleri, mozaik gibi dekoratif ürünler ile makine ve ekipmanları sergilendiği fuarda Bu yıl, Türkiye'nin yanı sıra; İtalya, İspanya, Hollanda, Mısır, Brezilya, Çin, Hindistan, İsrail, Meksika ve Portekiz gibi pek çok ülkeden firmanın rekabetine sahne oldu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk doğal taş ihracatçıları Amerika’yı yeniden keşfettiler
  • 28.04.2015 15:17

Türk doğal taş ihracatçıları Amerika’yı yeniden keşfettiler

Türk doğal taş ihracatçıları, Amerika’nın en büyük doğal taş fuarı olan Covering ...