maritbet girişmaritbet
“Menderes’i turizmin merkezi haline getireceğiz”

“Menderes’i turizmin merkezi haline getireceğiz”

Bakan Eroğlu, Menderes'i, İzmirlinin nefes alacağı, denize gireceği ve yayla turizmi yapacağı bir merkez haline getireceklerini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tahtalı Barajı Havzası yönetmeliği için Bakanlık olarak özel hüküm belirleme yetkilerinin olduğunu, vatandaşın mağduriyetini gidermek için bu konuda talimat verdiğini bildirdi.
AK Parti İzmir milletvekili adayı Eroğlu, Menderes ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Bölgenin evladı olarak İzmir'e hizmet etmeyi ibadet gördüğünü belirten Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığının en fazla yatırım yapan bakanlıklar arasında yer aldığını, hükümet olarak İzmir'e 28 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Eroğlu, daha önce vadedilen 35 projenin bir bölümünün bittiğini, ayrıca 466 proje daha öngörüldüğünü dile getirerek, "Toplam 501 projeyle İzmir'de destan yazacağız" diye konuştu. 

Yapacakları hizmetlerle Menderes'in 4-5 yıl sonra ciddi anlamda gelişeceğini vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tahtalı Havzası yönetmeliğini biliyorum. Bizim Bakanlığın özel hüküm belirleme yetkisi var. Müsteşarıma talimat verdim, yıldırım hızıyla Tahtalı Havzası özel hüküm belirleme çalışmalarına başlayacağız. Mutlak koruma alanlarını ağaçlandıracağız. Diğer alanlarda, dere kenarlarında muhteşem bir planla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediyelerimizle şehircilik açısından fevkalade estetik düzenleme yapacağız. Vatandaşın mağduriyetini gidereceğiz. Bu konuyla bizzat alakadar olacağım."

Bakan Eroğlu, dere ıslahlarını büyükşehir belediyelerinin yapması gerektiğini ancak ilçedeki derelerin Bakanlık eliyle ıslah edilmesi konusunda talimat verdiğini, sulama projelerine de hız vereceklerini kaydetti. 

Gölet projeleri

İlçe sınırlarındaki Gümüldür Göleti'nin yüzde 50'sinin tamamlandığını ve yıl sonunda bitirilmesinin planlandığını vurgulayan Eroğlu, yüzde 70'i tamamlanan Özdere Göleti'nin de bin 540 dekar araziyi sulayacağını belirtti. 

Muhtarların talep etmesi halinde jeolojik açıdan problemi olmayan ve su bulunan bölgelere yeni göletler yapabileceklerini bildiren Eroğlu, ilçenin mesirelik alan ihtiyacının Orman Bölge Müdürlüğünce karşılanacağını, Menderes'in İzmirlinin nefes alacağı, denize gireceği, yayla turizmi yapacağı bir merkez haline getirileceğini kaydetti. 

İlçede bir hayvan barınağı kuracaklarını, ormanlık alan içindeki zeytin ağaçlarının aşılanarak kurayla vatandaşa verileceğini söyleyen Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığına da gençlik merkezi kurabilmeleri için yer tahsis edeceklerini anlattı.

İzmir'e hizmet etme konusunda gayretli ve azimli olduklarını vurgulayan Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir ziyaretinde, Ege Gelişim Pojesi'ni (GEP) açıklayacağını bildirdi. 

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da Eroğlu'nun İzmir'den adaylığının, bir şans olduğunu belirterek, "İzmir, büyükşehir belediye başkanı adayı Binali Yıldırım'ın kıymetini bilemedi ama inşallah Sayın Bakanımızın kıymetini hep birlikte bileceğiz" ifadesini kullandı. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir'e gelen yabancı turist sayısında artış yaşandı
  • 18.03.2018 01:14

İzmir'e gelen yabancı turist sayısında artış yaşandı

Ocak-Şubat aylarında İzmir'e gelen yabancı turist sayısı geçen yıla oranla yüzde ...

“Menderes’i turizmin merkezi haline getireceğiz”
  • 25.04.2015 13:43

“Menderes’i turizmin merkezi haline getireceğiz”

Bakan Eroğlu, Menderes'i, İzmirlinin nefes alacağı, denize gireceği ve yayla tur ...

2014'ün ilk yarısında İzmir'i 125 bin Alman ziyaret etti
  • 11.07.2014 11:47

2014'ün ilk yarısında İzmir'i 125 bin Alman ziyaret etti

İzmir'e yılın ilk yarısında gelen turist sayısı bir önceki yılın aynı dönemine g ...

İzmirli turizm yatırımcılarına yer müjdesi geldi
  • 23.06.2014 14:48

İzmirli turizm yatırımcılarına yer müjdesi geldi

İzmir’de turizm girişimcilerinin yatırım yapabileceği 7 alan açıklandı ...

İzmir'e gelen turist sayısında rekor artış yaşandı!
  • 05.03.2014 13:51

İzmir'e gelen turist sayısında rekor artış yaşandı!

Şubat ayında İzmir'e gelen turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 127 o ...