maritbet girişmaritbet
LÖSEV'den Çankırı'ya doğal yaşam merkezi projesi!

LÖSEV'den Çankırı'ya doğal yaşam merkezi projesi!

LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Fikir Yarışması birincisine 50 bin Türk Lirası ödül verilecek

LÖSEV,  kent insanının rutin temposunun dışına çıkarak gündelik yaşamın olumsuz etkilerinden kurtulması ve sağlıklı bir yaşam tarzına geçiş yapmasının sağlanması amacıyla LSV Doğal Yaşam Merkezi kuracak. Oluşturulacak merkez için LÖSEV Fikir Yarışması düzenledi. Birinci proje 50 bin Türk Lirası ile ödüllendirilecek.

Gürültü, hava kirliliği ve teknolojinin zararlı etkilerinden uzaklaşmak amacıyla Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde yapılacak merkezde ağaçlar, göletler, hayvancılık hobi bahçeleri, süs bitkileri için sera ve çiftlik ürünlerin işlendiği imalathaneler bulunacak.

Merkezde,ekolojik-organik tarım yapılması, doğal çevrede var olan biyolojik çeşitliliğin korunması, atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde doğaya kazandırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi ve doğal yaşamın modern hayat şartlarında da sürdürülebilmesi hedefleniyor.

Toksinlerden arınma ve sağlıklı yaşam eğitimi verilecek doğal yaşam merkezinde, misafirlere organik tarım ve hayvancılık ürünlerinin sunulacağı konaklama alanları da yer alacak.

Proje kapsamında merkezde çocuklara özel kamp ve benzeri etkinlikler sunulacak, oluşturulacak "yaşam bağı" ile misafirlerin  ruhsal, fiziksel ve zihnsel toksinlerden arınması sağlanacak. 

Merkezde bisiklet, mini golf ve binicilik parkurları, midilliler için kapalı barınak, ahır, hobi bahçeleri, tırmanma duvarları, halat, trambolin, su bisikleti, kayık ve tekne aktiviteleri ile sanatsal ve eğitsel atölyeler bulunacak.

Doktor, diyetisyen, hemşire ve benzeri sağlık personelinin de görev yapacağı LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi'nde, kurulacak laboratuvarda toksin analizleri de gerçekleştirilecek.

LSV Çerkeş Doğal Yaşam Merkezi Fikir Yarışması 8 projeyi ödüllendirecek

Proje kapsamında kurulacak merkezin fiziksel yapısı düzenlenecek yarışma ile belirlenecek. LÖSEV'in açtığı yarışmaya sadece meslek ünvanına sahip mimar, şehir plancısı ve peyzaj mimarları katılabilecek.

Projeye başvuracak yarışmacıların Türk Mühendis ve Mimar Odası Birliği'nin (TMMOB) Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Peyzaj Mimarlar Odası'na üyesi olmaları ve meslekten men cezalısı durumunda olmamaları gerekiyor.

Adaylar proje hakkında 25 Temmuz'a kadar LÖSEV yetkililerine soru sorabilirken, 5 Ağustos'da sorular yanıtlanarak yarışmacılara gönderilecek. Projelerin 27 Eylül'e kadar teslim edilmesi gerekirken, 4 Ekim'de jüri değerlendirme çalışmaları başlayacak. 

Jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda seçilen proje birincisine 50 bin, ikinciye 35 bin, üçüncüye 25 bin Türk Lirası ödül verilecek. Birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci mansiyonlar da 15'er bin lira ile ödüllendirilecek.

Yarışma sonuçları 7 Ekim'de LÖSEV'in resmi sitesinde ilan edildikten sonra projeler, 30 Ekim ödül törenine kadar Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin (TSMD) Mimarlık Merkezinde sergilenecek.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

FSM Köprüsü, lösemiye dikkati çekmek için turuncu ile ışıklandırıldı
  • 08.11.2022 11:01

FSM Köprüsü, lösemiye dikkati çekmek için turuncu ile ışıklandırıldı

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü, lösemi hastalığına dikkati çekmek amacıyla tu ...

İzmir Karşıyaka'daki o araziyi LÖSEV satın aldı!
  • 06.04.2022 13:18

İzmir Karşıyaka'daki o araziyi LÖSEV satın aldı!

Özelleştirme İdaresi tarafından ihale yoluyla satılığa çıkarılan Karşıyaka’daki ...

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü turuncu renge büründü
  • 07.11.2020 11:20

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü turuncu renge büründü

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü, lösemi hastalığıyla ilgili farkındalık oluştu ...

İnşaat firmaları sosyal sorumluluk projelerine destek olmalı
  • 11.03.2015 17:26

İnşaat firmaları sosyal sorumluluk projelerine destek olmalı

İnşaat dünyasına hayatın farklı bakış açılarını getiren hanımlar, sosyal sorumlu ...

O hastanenin bir odası Ferko İnşaat’ın adını taşıyacak!
  • 13.11.2014 16:45

O hastanenin bir odası Ferko İnşaat’ın adını taşıyacak!

LÖSEV’in Avrupa’nın ilk, ülkemizin en donanımlı onkoloji kenti ve hastanesi Ferk ...

TMMOB açtığı davalarda taraf olmaya devam ediyor!
  • 12.07.2013 10:58

TMMOB açtığı davalarda taraf olmaya devam ediyor!

TMMOB’un yetkilerinin kısıtlanmasının ardından gözler meslek örgütünün tarafı ol ...