maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş, Esenler Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açtı

Kadir Topbaş, Esenler Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açtı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler’i ziyaret etti

Esenler'i ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dörtyol Meydanı'nda vatandaşlara hitap ederek, “Esenler'de bir değişim ve dönüşüm var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Esenler'in ve diğer ilçelerin her zaman yanındayız” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler'i ziyaret etti. Ziyaretlerinin ilkini Esenler Belediyesi'ne gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha sonra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte seçim otobüsüne binerek Esenler'in sokaklarını gezdi. Yol boyunca vatandaşları selamlayan Kadir Topbaş,  Dörtyol Meydanı'nda “İstanbul seninle gurur duyuyor” tezahüratlarıyla karşılandı. Seçim otobüsünün üzerine çıkarak Meydanı dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Topbaş, “Bizler de sizlerle gurur duyuyoruz. Sevda şehri, müjdelenmiş şehir, emanet şehri güzel İstanbul'a hizmet etmekten büyük gurur duymaktayım. Bu gururu bana yaşatan siz değerli Esenlerlilere,  her birinize sevgi ve saygılarımı arz ediyorum” dedi. >Esenler'de bir değişim ve dönüşümün olduğuna dikkat çeken Topbaş, “Dörtyol meydanının ortaya çıkışı, cadde düzenlemeleri, biten altyapısı ve her şeyiyle Esenler'de bir değişim ve dönüşüm var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Esenler'in ve diğer ilçelerin her zaman yanındayız” diye konuştu. 

Esenlerliler teleferikle Çamlıca'ya gidebilecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 10 yılda çok büyük yatırım ve hizmetlere imza attıklarını ve yatırıma gelecek dönem de aynı hızla devam edeceklerini belirten Topbaş, “İstanbul'a önümüzdeki dönem yapacağımız 19 adet havaray ve teleferik projeleri, şu anda Belediye Meclisimizin İmar Komisyonu'nda. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bu ayki toplantısında bu projeler ve İstanbul'un birçok noktasına yapacağımız toplam 100 bin araçlık otoparklar sistemi görülecek ve planlara işlenecek. 100 bin araçlık otoparkları önümüzdeki dönemde tamamlayacağız inşallah. Bunun için paramız da var birikimimizde. Bu otoparkların bir kısmı büyük olarak inşa edilecek ve metro istasyonlarının yanında olacak” diye konuştu.

Esenler'de oturan bir vatandaşın Kirazlı Metrosu'yla Mahmutbey-Mecidiyeköy Metrosu'na, oradan da teleferikle Altunizade'ye ve Büyük ve Küçük Çamlıca tepelerine geçebileceğini anlatan Topbaş, “Saatte 6 bin yolcu taşıyabilen ve Mecidiyeköy'den 15 dakikada Altunizade veya Çamlıca Tepelerine ulaşabilecek bir sistemden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı. Gece gündüz demeden bir emanet anlayışıyla hizmet ettiklerini söyleyen Topbaş, “Ardı arkası kesilmeyen hizmetler gelmekte İstanbul'a. Bugün çok daha farklı bir İstanbul var ama yarınlar çok daha farklı olacak. Biz 10 yıl içinde İstanbul'a 286 adet kavşak ve alt geçit yaptık. Hayallere dahi yetişemeyecek projelerle İstanbul'u buluşturduk. İstanbul bunu hak ediyor.”  diye konuştu. 

5 temel projeyle yetinmedik 500 proje yaptık
Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; Esenler ve Esenlerlilerin daha güzel hizmetlere layık olduğunu söyledi. Esenler'e 5yıllık süre içinde merkezi hükümet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin yatırım miktarının 2 katrilyon civarında olduğunu söyleyen Göksu, İstanbul'da yatırımdan en fazla payı alan ilçenin Esenler olduğunu söyledi. Bugün Esenler'de el atılmadık ve çözüm ulaşılmadık bir mesele kalmadığını söyleyen Göksu, “Esenler, bizden  2009 yılında 5 temel proje istemişti. Biz bu 5temel projeyle yetinmedik. 500 proje yaptık. Esenler'in kültür, sağlık, kamu binaları altyapısı bitti. Eğitimde önemli noktalara geldik.” dedi. Esenler'de yeni dönem için Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'tan Esenler'in spor alt yapısının güçlendirilmesi, spor alt yapısı yatırımlarının yapılması ve otopark ihtiyacı konusunda destek beklediklerini söyledi. Göksu, “Bu dönem Esenler, üst yapısıyla beraber farklı bir Esenler olup, İstanbul'a yakışan bir marka olma konusunda en önemli adımları atacaktır” dedi. 

Topbaş, Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açtı
AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı 2. Bölge Seçim Koordinasyon ve İrtibat Bürosu'nun açılışının hayırlı olmasını dileyen Göksu, Esenler'de yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Esenler'de çok güzel bir olduğunu söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan da Esenler'e yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Göksu ile birlikte vatandaşlara karanfil dağıttıktan sonra AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı 2. Bölge Seçim Koordinasyon ve İrtibat Bürosu'nun açılışını yaptı.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi
  • 12.07.2021 17:03

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB'nin satışa çıkardığı Me ...

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...