maritbet girişmaritbet
İzmir’de şehir içi ulaşım durdu!

İzmir’de şehir içi ulaşım durdu!

İzmir’de geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış sonrası büyük aksaklıklar yaşanmasının ardından şimdi de Kentkart krizi yaşandı.

İzmir'de şehir içi ulaşımda kullanılan Kentkart uygulamasında ihale sonrası sistem çöktü. Belediye tedbir alamadı, vatandaş yolda kaldı. Kentkart'lardaki sistem sorunu İzmirliler'i perişan ederken, vatandaşlar yollarda kaldı ve işyerlerine ulaşamadı. 16 yıldan beri İzmir'de toplu ulaşımda kullanılan Kentkart sisteminde, firmanın ihaleyi kaybetmesi sonucu sistem sorunu oluştu. 

VATANDAŞ YOLDA KALDI 

Otobüs, vapur ve metroya binerken yolcuların Kentkart'ları validatörler tarafından hiç okunmadı ya da 'bakiye yetersiz' gerekçesiyle geçişe izin vermedi. Otomatik yükleme makinelerinde kartlara para yüklenemedi. Ulaşım kartları turnikelerde okunamazken, vatandaşlar araçlara binemedi. Yollarda kalan vatandaşların bu kez araçlara ücretsiz olarak bindikleri görüldü. Krize Kentkart firmasının son gün sistemin şifre ve kodlarını değiştirmesinin neden olduğu ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kentkart şirketinin, 3 gün önce teslim ettiği sistemin şifre ve kodlarını son gün değiştirdiğini belirtti. Durumun bağımsız uzmanlar ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Bürosu tarafından da tespit edildiğini açıklayan Belediye, şirket hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir’de şehir içi ulaşım durdu!
  • 02.06.2015 12:54

İzmir’de şehir içi ulaşım durdu!

İzmir’de geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış sonrası büyük aksaklıklar yaşanmasın ...