maritbet girişmaritbet
Galata Kulesi’nin gölgesinde iftar sofrası kuruldu

Galata Kulesi’nin gölgesinde iftar sofrası kuruldu

Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde iftar sofraları kuran Beyoğlu Belediyesi’nin bu seferki adresi Galata Kulesi oldu.

Beyoğlu Belediyesi, Galata Kulesi çevresinde kurduğu yaklaşık 2 bin kişilik iftar sofrasında yerli yabancı insanları bir araya getirdi. Turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği iftarda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Yüzlerce yıllık tarihi Galata Kulesi'nin gölgesinde iftar sofralarının kurulmasından gurur duyuyorum,” dedi.  

Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde geleneksel iftar sofraları kuran Beyoğlu Belediyesi'nin bu seferki adresi Galata Kulesi oldu. Galata Kulesi çevresinde verilen iftar yemeğinde esnaf ve mahalle sakinlerinin yanı sıra İstanbul'un dört bir yanından katılım vardı.  Yaklaşık iki bin kişinin yer aldığı iftar programında vatandaşlar, ilahi müzik dinletisi eşliğinde ezanın okunmasını bekledi.

SOFRALARIN BAŞINDA OTURAN İNSANLARIN MUHABBETİ GÖRÜLMEYE DEĞER

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş da iftar programına katılarak vatandaşlarla sohbet edip Ramazan aylarını kutladı.  Ramazan ayının rahmet, bereket ayı olduğunu söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Ramazan ayı ötekini düşünmeyi öğretiyor. Olmayanın, ihtiyacı olanının içinde yaşadığımız ruh haliyle anlatıyor. Bu dünyayı güzel yapanın bölüşmek olduğunu, paylaşmak olduğunu anlatıyor. İşte oruç bize ne kadar da çok şey anlatıyor. Burada yaşayan insanların hiçbirinin yemeğe ihtiyacı yok ama kardeşliğe ihtiyacı var. İşte insan bölüştükçe vardır. Bölüşünce acılar azalır ve bölüşünce mutluluklar çoğalır. Bunların hepsini yaşayarak anlamamızı sağlıyor,” dedi.

Konuşmasının devamında Beyoğlu'nun kültürel zenginliğinden söz eden Başkan Demircan, yüzlerce yıllık Galata Kulesi gölgesinde bir kez daha iftar sofralarının kurulmasından gurur duyduğunu sözlerine ekledi. Demircan, bu mekandan bakarken sofraların, meydanın güzelliğini, sofraların başında oturan insanların muhabbetini görülmeye değer olduğunu ifade etti.

DAHA ÖNCELERİ BÖYLE ORTAMLAR YOKTU

Tarihi Galata Kulesi'nde oruçlarını açan vatandaşlar ve esnaf da mutluydu. 60 yıllık Kuledibi esnafı olan Abdullah Tufan, “Daha önceleri böyle ortamlar yoktu. Ahmet Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Her sene Kuledibi'nde iftar yapılıyor. Bu güzel ortamı bizlerle buluşturuyor. Çok güzel bir ortam. Hep birlikte bu atmosferin tadını çıkartıyoruz,” diye konuştu.

Emekli tarih öğretmeni Suda Öztürk ise, “Hastaneye gelmiştik eve Beylikdüzü'ne dönüyorduk ki bu güzel ortamı gördük. Çok hoşumuza gitti. Ortam çok güzel,”  şeklinde konuştu.

TURİSTLER DE EZANIN OKUNMASINI BEKLEDİ 

Sokak boyunca kurulan sofraları gören turistler de büyük ilgi ile takip etti. Galata Kulesi'ni görmeye gelen turistler de iftar programını fotoğraflayıp, kameraya kaydetti.  Bazı turistler de kurulan sofralara oturarak hep birlikte ezanın okunmasını bekledi. Ortamın çok güzel olduğunu söyleyen Japon grup,  böyle bir atmosferde yemek yedikleri için kendilerini çok şanslı bulduklarını dile getirdiler.

Ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar hep birlikte Kuledibi'nde oruçlarını açtı. İftar menüsünde; mercimek çorbası, pirinç ve bulgur pilavı, etli patates yemeği ve kadayıf tatlısı vardı.

SÜLTÜCE'DE KUR'AN TİLAVETİ VE EZGİLER YANKILANDI

İftarın ardından Sütlüce sahiline akın eden aileler çocuklarıyla birlikte Ramazan etkinliklerinin tadını çıkardı. Havaların ısınmasıyla birlikte çimlere yayılan vatandaşlar iftarın sonrası hoş vakit geçirirken çocuklar, Ramazan ayına özel etkinlikler, yarışmalarla doyasıya eğlendi.  Daha sonra Fatih Camii İmam Hatip Hocası Bünyamin Topçuoğlu Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu.  Gönülleri mest eden tilavetin ardından Mustafa Cihat ezgileriyle Sütlüce'de unutulmaz bir gece yaşattı.

Ramazan ayı boyunca Sütlüce Sahili'nde etkinlikler devam edecek.

Yorum Yaz