maritbet girişmaritbet
Doğu Garajı Projesi için referanduma gidildi

Doğu Garajı Projesi için referanduma gidildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek "Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım" Projesi için referanduma gidildi.

Doğu Garajı ve çevresini cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlayan proje için Çaybaşı ve Yüksekalan Muhtarlıklarına oy sandıkları kuruldu.

Nüfus cüzdanlarıyla muhtarlıklara giden mahalle sakinleri, seçim kabinlerinde imza karşılığında gizli oy kullanarak proje için kanaatlerini bildirdi.

Halk oylamasının yapıldığı mahallelere gelerek bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Garajı'nın çevre düzenlenmesini içeren projeye dikkati çekerek, burasının Antalya'nın en eski ancak yıllarca kaderine terk edilmiş bir bölgesi olduğunu söyledi.

Başkan Türel, Doğu Garajı için önemli projeleri bulunduğunu anlattı. Menderes Türel, burada bulunan tarihi mezarlığın bin yıllık geçmişe sahip olduğunu dile getirerek, burada bir müze kuracaklarını vurguladı. Bunun için inşaata başladıklarını kaydeden Türel, "Hemen yanında geleneksel çarşı kültürümüzü yansıtacak, kültür merkezimizin de içerisinde yer alacağı bir bir projemiz var. Bu noktaları birleştiren Ali Çetin Kaya Caddesi'nin düzenlemesi var. Referandımda bu caddemizin çevre düzenlemesiyle ilgili projeyle ilgili halkımızın kanaatini soruyoruz." diye konuştu.

2 yılda 4 halk oylaması yapıldı

Türkiye'de halk oylamasına giden, projelerle ilgili halkın kanaatini soran belediyelerden biri olduklarını vurgulayan Türel, iki sene içerisinde dördüncü halk oylamasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türel, projelerle ilgili vatandaşın kanaatini ve nihai kararını soracaklarına işaret ederek, ona göre çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.

Başkan Türel, şöyle konuştu:

"Düzenlemeleri yapıp projenin nihai halini halkımızla paylaştıktan sonra halk oylamasına götürüyoruz. Bir seçim ciddiyeti içerisinde nasıl oy kullanılıyorsa aynı şekilde oy kullanılan bir referandum. Çünkü seçmen listelerini İl Seçim Kurulundan alıyoruz, bu iki mahallemizi ilgilendiriyor. Vatandaş kimliğiyle gelerek, gizli oy kabinlerinde imza karşılığında oy kullanmak suretiyle bu referandumdaki kanaatini bize belli ediyor. Halkın gözü önünde bu oylama tasnifi yapılarak, karar netleşiyor."

Her sandık başında resmi görevli ve muhtar azalarından oluşan üç kişilik Sandık Kurulu bulunduğunu belirten Türel, yerel seçimde nasıl oy kullanılıyorsa aynı usul ve yöntemlerle referandum yapıldığını aktardı.

Vatandaşın "tamam" dediği projeyi uygulamaya koyduklarını kaydeden Türel, "Avrupa'da, gelişmiş ülkelerde, özellikle İsviçre'de kaldırım taşının rengini dahi referandumla halka sorarlar. Avrupa'nın birçok gelişmiş ülkesinde, dünyanın çağdaş bir çok ülkesinde referandum belediyelerin bir yönetişim biçimidir." dedi.

Türel, referanduma halkın katılımının yüksek olmasının vatandaşın demokrasiye bağlılığını teyit ettiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'
  • 22.02.2018 14:26

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın Aksu ilçesinde g ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!
  • 05.01.2017 10:54

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a özel spor tesisi inşa etti. ...

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak
  • 28.07.2020 09:49

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak

Kurban Bayramı tatili nedeniyle otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fati ...

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı
  • 28.01.2019 10:00

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Aşama Raylı Sistem Projes ...

Boğaçayı açılışa hazır!
  • 18.01.2019 16:06

Boğaçayı açılışa hazır!

Menderes Türel, Boğaçayı Projesi’nin birinci etabının açılışa hazır olduğunu ve ...