maritbet girişmaritbet
ÇATIDER'den uzaktan eğitim sistemi!

ÇATIDER'den uzaktan eğitim sistemi!

ÇATIDER, Türkiye'de bir ilke imza attı. Yapıokulu.org adresi ile uzaktan eğitim vermeye başladı.

Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye işgücünün artması için çok önemli çalışmalar yürüten Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), bu kez e-öğrenme projesi olan ‘Yapı Okulu' ile sektöre donanımlı yeni çalışanlar kazandırmaya hazırlanıyor. yapiokulu.org adresinden yayınlanan Yapı Okulu, çatı uygulamacılarının yanı sıra mimarlar, proje büroları, distribütör, bayi ve uygulama yapan firmalar ile mimarlık öğrencilerine de fayda sağlayacak.

“Çatıcılık, Türkiye'nin her yerinde altın bilezik”

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, Türkiye'de çatı sektörünün son yıllarda teknoloji, malzeme ve uygulama açısından çok geliştiğini ancak buna rağmen halen kalifiye çalışan eksikliği yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Çatı sektörünün en büyük kuruluşu olarak, sektörün gelişmesi ve eğitimli işgücümüzün artmasına yönelik çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitelerde öğrencilere teknik eğitim, çatıcılık belgesi olmayan ustalara mesleki eğitim ve çatıcılık eğitimi veren öğretmenlerimize güncel uygulamalar hakkında bilgi veriyoruz. Çatıcılık, çok cazip bir meslek ancak gençler çatı sektörü hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları için iyi bir meslek fırsatını gözden kaçırabiliyor. Onları çatı sektörüne kazandırarak, hem Türkiye'nin her yerinde geçerli bir iş fırsatı sunuyoruz, hem de sektörün geleceğine güç katıyoruz.”

Ücretsiz eğitim fırsatı

yapiokulu.org adresinden erişilen e-öğrenme projesi Yapı Okulu'nda, Türkiye'deki koşullara uygun çatı sistemlerinin tasarımından teslimine kadar tüm süreçler interaktif biçimde paylaşılıyor. Uygulamaya yönelik ve mesleki eğitime yönelik eğitimlerin yer aldığı e-öğrenme sitesinde, teorik derslerin yanında uygulamaya yönelik süreçler de anlatılıyor. Ücretsiz eğitim fırsatından yararlanmak için siteye üye olmak yeterli. Her derse ait görüntülü anlatımın yer aldığı yapiokulu.org sitesinden ders notları da indirilebiliyor. Türkiye'de yapı sektöründe bir ilk olan uzaktan eğitim “e-öğrenme” sitesi “Yapı Okulu” Türk Sanayii için de bir basamak olma niteliği taşıyacak.

Öğrencilerin de başarı performansı artacak

Yapı Okulu'ndaki dersler, mimarlık ve inşaat mühendisliği eğitimi gören üniversiteliler ile çatı alanında eğitim alan meslek lisesi öğrencilerine de katkı sunacak. E-öğrenme sistemi sayesinde kendi müfredatlarına paralel olarak dersleri takip eden öğrencilerin malzeme ve uygulama bilgileri ile sınavlardaki başarı performansları da artacak.

Toplam 19 dersten oluşuyor

‘Yapı Okulu' e-öğrenme sistemi toplam 19 dokuz dersten oluşuyor:

‘Bitüm emdirilmiş ondüle levha uygulaması', ‘ahşap asma çatı taşıyıcı sistemleri', ‘ahşap oturtma çatı taşıyıcı sistemleri', ‘çatı kaplama malzemeleri', ‘çatı projelerinde detay çizimi', ‘çatı projesi çizimi ve proje okuma', ‘çatı sistemleri', ‘çatı sistemlerinde yardımcı elemanlar', ‘çatı sistemlerinin bakım ve onarımı', ‘çatı taşıyıcı sistemleri', ‘çatı uygulamalarında sözleşme, keşif ve metraj hesaplama', ‘çatı yalıtım malzemeleri', ‘çatılarda iş sağlığı ve güvenliği', ‘çatılarda yağmur suyu taşıma sistemleri', ‘kiremit çatı kaplama', ‘metal (çinko) kenet kaplama uygulaması', ‘mineral kaplı, bitümlü su yalıtım örtüsü uygulaması', ‘UV dayanımlı ve pvc esaslı su yalıtımı örtüsü uygulaması', ‘yalıtımlı sandviç panel uygulaması'

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!
  • 04.06.2022 10:28

ÇATIDER’den Dünya Çevre Günü açıklaması: Çatılar çevre bilincine uygun inşa edilmeli!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şena ...

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi
  • 22.02.2022 11:38

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanlığına 2. kez Yaşar Şenal seçildi

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) 10. Olağan Genel Kurulu'nda yeni ...

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?
  • 02.12.2020 11:41

Emlak balonu 2021’de patlar mı yoksa uçar mı?

Emlak balonu söylemleri ne kadar gerçeği yansıtıyor ve Türkiye'de emlak krizi ol ...

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı
  • 24.11.2020 11:33

Yataş’ın "Efsane Uyku Günleri" başladı

Türkiye’nin uyku ürünlerinde kalite, konfor ve yeni teknoloji denince ilk akla g ...

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti
  • 09.11.2020 10:54

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in aile saadeti

Ünlü oyuncu Fahriye Evcen ile Burak Özçivit, geçtiğimiz gün bir AVM'de objektifl ...