maritbet girişmaritbet
425 milyon TL’ye eko tatil köyü

425 milyon TL’ye eko tatil köyü

Yüzüklerin Efendisi serisinde Hobbitlerin yaşadığı Hobbiton’un benzeri İngiltere’de yapılıyor. Çevreye duyarlı tasarlanan köy 600 evden oluşacak.

Dünyayı kasıp kavuran Yüzüklerin Efendisi serisinde Hobbitlerin yaşadığı köy ‘Hobbiton' gerçek oluyor. İngiltere'deki Batı Sussex'teki Shoreham Çimento Fabrikası'nın yerine yapılacak olan tatil köyünde her şey doğaya saygı duruşu niteliğinde olacak.

 

118 dönümlük alana kurulacak olan 600 çevreye duyarlı ev, doğa tutkunlarının şimdiden ablukasına alındı. Çim çatılar ve güneş panelleriyle kaplı olacak evlerin sektöre de büyük bir canlılık katacağı tahmin ediliyor.

1.5 megavat üretim kapasitesine sahip masif güneş panellerinin kullanılacağı projede amfi tiyatro ve yüzmek için doğal göller yapılacak.

Projenin direktörü Bill Dunster "Bu iş için 104 milyon pound (Yaklaşık 425 milyon TL) yatırım yaptık. Çok güzel bir yer olacağından eminim” dedi.

Çevrede yaşayanlarsa terk edilmiş çimento fabrikasının kendilerini çok rahatsız ettiğini söyleyerek böyle bir projenin bölgeyi kalkındıracağını ve daha yaşanılır bir yer haline getireceğini açıkladı.

İşte Hobbit evlerinin filmdeki görüntüleri;