maritbet girişmaritbet
Emlak Konut GYO'nun Ataşehir Barbaros'taki 1. Kısım 6. Bölge ihalesi Tahincioğlu-Kozken'in!

Emlak Konut GYO'nun Ataşehir Barbaros'taki 1. Kısım 6. Bölge ihalesi Tahincioğlu-Kozken'in!

Emlak Konut GYO tarafından Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde satışa çıkarılan 3 parsel arsanın ihalesi sonuçlandı

Emlak Konut GYO tarafından Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde satışa çıkarılan 3 parsel arsanın ihalesi sonuçlandı. İhalede 525 milyon lira proje değeri ve arsa payı olarak yüzde 36,2 oranında 190 milyon 231 bin lira öneren Tahincioğlu Gayrimenkul-Kozken İnşaat İş Ortaklığı ipi göğüsyen taraf oldu. 

Emlak Konut GYO tarafından Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde satışa çıkarılan 3 parsel arsa ihalesinin ikinci oturumu adeta devler arenası şeklinde gerçekleşti. Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve oğlu Umut Durbakayım, Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık gibi isimlerin bizzat iştirak ettiği ihale kıran kırana fiyat artırımına sahne oldu. 
 
Toplamda 41 bin 660 metrekare alana sahip olan 3 parsel arsanın ihalesine 6 firma teklif verdi. İlk oturumda sunduğu 83 milyon liralık proje değeri ve yüzde 50 oranında 41 milyon 500 bin liralık kurum payı ile dikkat çeken Bahçeşehir İnşaat ~ İmpa Yapı İş Ortaklığı Emlak Konut GYO tarafından yetersiz bulunarak ikinci oturuma davet edilmedi. İkinci oturumun yazılı nihai teklif aşamasında kural ihlali yaptığı için teklif geçersiz sayılan Durmaz İnşaat- Ş.A.M. Yapı İş Ortaklığı da finali göremeyen bir değer taraf oldu.
 
İhalede 525 milyon 500 bin lira teklif veren Tahincioğlu Gayrimenkul-Kozken İnşaat İş Ortaklığı Emlak Konut GYO'ya arsa payı olarak yüzde 36,2 oranında 190 milyon 231 bin lira teklif ederken ihale sürecinde en yüksek teklif veren ikinci grup şirket ise Özak GYO-İnt-Er Yapı İş Ortaklığı oldu. 440 milyon lira teklif eden ortaklık, Emlak Konut GYO'ya arsa payı olarak yüzde 36 oranında 158 milyon 400 bin lira teklif etti.
 
Arsalara iş merkezi ve ofis yapılacak
 
İhale sonrasında görüşlerini açıklayan Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu bölgede kendilerinin ofis ve iş merkezi yatırımlarının varlığına dikkat çekerek burada da yine aynı tür bir yapılanmaya gidileceğini dile getirdi. Projeleri ile bölgeye değer kattıklarını ifade eden  Tahincioğlu, “Bölgede bizim mevcut yatırımlarımıza ek olarak yeni inşaat çalışmalarımız da devam etmekte. Bu arsalar üzerine de yine aynı türden yapılanma gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
 
İhaleye teklif veren şirketler şöyle;
 
1- Tahincioğlu Gayrimenkul-Kozken İnşaat Ortaklığı: 525 milyon 500 bin lira teklif etti. Emlak Konut GYO'ya arsa payı olarak yüzde 36,2 oranında 190 milyon 231 bin lira önerdi.
 
2- Özak GYO-İnt-Er Yapı İş Ortaklığı: 440 milyon lira teklif etti. Emlak Konut GYO'ya arsa payı olarak yüzde 36 oranında 158 milyon 400 bin lira önerdi.
 
3- Teknik Yapı: 390 milyon lira teklif etti. Emlak Konut GYO'ya arsa payı olarak yüzde 39 oranında 152 milyon 100 bin lira önerdi.
 
4- Ege Yapı-Mymetropol Yapı-Buket Akyapı İnşaat-Sena Gayrimenkul İş Ortaklığı: 400 milyon lira teklif etti. Emlak Konut GYO'ya yüzde 38 oranında 152 milyon lira önerdi.
 
5- K Yapı - Asitane Gayrimenkul - EMCO Enerji İş Ortaklığı: 317 milyon 500 bin lira teklif etti. Emlak Konut GYO'ya arsa payı olarak yüzde 40 oranında 127 milyon lira önerdi.
 
6- Durmaz İnşaat- Ş.A.M Ortaklığı: 375 milyon liralık proje değeri üzerinden yüzde 33'lük bir oranla 123 milyon 750 bin lira teklif etti. Fakat ihale komisyonunun şartı olan yüzde 36'lık kurum payının altında kaldığı için teklifi geçersiz sayıldı.
 
Arsanın ayrıntıları:
 
Konferans, toplantı, sergi, fuar, tiyatro, sinema salonları, satış birimleri, opera, kreş, ticari fonksiyonlar, kafe, lokanta, yurt, huzurevi yapılabilecek alanları kapsayan parsellerin emsali ise 1.00 ile 1.50 arasında değişiyor.
 
Üç parsel halinde ihaleye çıkarılan arsalardan 13 bin 20 metrekarelik sosyal tesis alanı için 19 bin 530 metrekare inşaat alanı, 6 bin 534 metrekarelik sosyal ve kültürel tesis alanı için ise 9 bin 801 metrekarelik inşaat alanı belirlendi. Emsale esas toplam inşaat alanının 29 bin 331 metrekare olarak belirlendiği ihale kapsamında ayrıca 22 bin 106 metrekarelik orta öğretim tesis alanı bulunuyor. Emlak Konut GYO, orta öğretim tesis alanı için inşaat alanı belirlemedi. Tahincioğlu Gayrimenkul bu arsaya da okul yapacak.
 

İhalenin ayrıntılar için tıklayın!

İhalenin ilk oturumunda teklif veren firmalar için tıklayın!

Uğurcan TOKAY-Hüseyin BELİBAĞLI/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut GYO'nun Ataşehir Barbaros'taki 1. Kısım 6. Bölge ihalesi Tahincioğlu-Kozken'in!
  • 28.03.2013 15:46

Emlak Konut GYO'nun Ataşehir Barbaros'taki 1. Kısım 6. Bölge ihalesi Tahincioğlu-Kozken'in!

Emlak Konut GYO tarafından Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde satışa çıkarılan 3 pa ...