maritbet girişmaritbet
Banyolar için en yeni dekoratif fikirler

Banyolar için en yeni dekoratif fikirler

Küçük dokunuşlarla birkaç oynama ile banyonun tüm havasını değiştirmeniz mümkün.

Temizlik ve bakım ihtiyacı temel gereksinimler arasındadır ve banyolar bu işe hizmet eder. Ev dekorasyonu denilince banyolar akla en son gelir, ya da kimi zaman göz ardı edilir. Nitekim banyolar ev sahiplerine ayrılan özel alanlardır. Günümüzde banyo dekorasyonu ile ilgili alternatif tasarım fikirleri farklı stiller ve tarzlarda çeşitlilik gösterir. Temel gereksinimleri muntazam karşılayan bir planlamada işlevsellik ve estetik ön planda tutulur. Banyo dekorasyonu ile ilgili küçük dokunuşlarla büyük fark oluşturmak mümkün. Bu yazımızda birbirinden özel banyo modellerini bir araya getirdik, ilham verem fikirler bulabilirsiniz.

Natürel öğelerle gelen dinginlik

Dekoratif aksesuarların yanı sıra, natürel öğelerin oluşturacağı dingin atmosferle fark oluşturabilirsiniz. Bakımı kolay ve şıklık katan dekoratif bitkilerle banyo dekorasyonuna canlılık katabilirsiniz. Duşakabin ile küvetin bir arada kullanıldığı bu banyo oldukça lüks ve göze hitap ediyor.

Duvar nişleri ile dekoratif öğeler

İnsanın içini açan ferah bir banyo daha. Burada beyaz ve kırmızı tonlarının ağırlıklı kullanıldığı banyoda duvar dekorları için bazı bölgelere renk katan detaylara yer verilmiş. Ayrıca duvar nişleri ile dekoratif öğeleri bir araya getirmek ve estetik bir biçimde çiçek ve objeleri sunmak için de fonksiyonellik katıyor.

Mermer zarafeti

Islak zeminlerde duvar ve döşeme zemini kaplamasında işlevsellik kadar görsellik de ön plandadır. Natürel dokular ise dinginlik ve ferahlık katar. Lüks bir banyo olma özelliği taşıyan bu banyoda mermerin dokusu ve zarafeti ön plana çıkıyor. Banyoyu güzelleştirmek için ayrıca aksesuar kullanımına gerek kalmıyor.

Stil sahibi bir banyo

Banyonuzu dekore ederken belirgin bir stil ve tarzı takip edebilirsiniz. Lüks ve görkemli bir görünüme kavuşan klasik stil öğelerin ön plana çıktığı detaycılık ve işlemeler bu araçlardan bazıları olabilir. Öncelikle hangi stil ve tarzı kendinize daha yakın olduğunu keşfedin ve o stille ilgili zengin alternatifleri gözden geçirerek ilham alın.

Dekoratif bitkilerle canlılık

Banyonuza daha ferah bir görünüm katan dekoratif bitki ve çiçekleri değerlendirebilirsiniz. Küçük veya dar bir alana sahip olabilen banyolarda duvar dekoru olarak değerlendirilen bitkiler, zemin alanından yer kazandırabilir. Dikey bahçe modelleri ya da saksılıklarla şık duvar dekorları oluşturmak mümkün.

Ayna faktörü

Aynaların küçük veya dar bir alana sahip olabilen banyolara derinlik kattığı bilinir. Dolayısıyla hem işlevsellik hem de estetiği bir araya getirmenizi sağlayan dekoratif aynalar kullanabilir, ya da tek duvarı örnek görseldeki gibi ayna ile kaplayarak banyonuzu olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz.

Kitaplık rafları

Banyo ve tuvaletlerinize renk katmak ve daha keyifli kullanım alanları olarak dekore etmek istiyorsanız, banyo dolaplarına kitaplık rafları ekleyebilirsiniz. Kitaplık rafları dizayn edilirken bir kol uzunluğu mesafesi oluşturmaya özen gösterebilir, işlevselliği arttırabilirsiniz.

Çamaşır makinesi için niş

Farklı dekoratif fikirler bununla bitmiyor. Bu örnekte akılcı dizayn edilen bir banyoda çamaşır makinesi ebatlarına uygun ayrılan bir niş tasarımı görebilirsiniz. Özellikle küçük banyolarda zemin alanından yer kazandırabileceği gibi banyo düzeni sağlamada ve kullanım kolaylığı açısından akılcı bir çözüm olarak değerlendirilebilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evinizi renklendirecek banyo tasarımları
  • 23.11.2016 14:18

Evinizi renklendirecek banyo tasarımları

Klasik banyo tasarımlarından sıkılanlar için birbirinden canlı renklerle dekore ...

Kale Banyo ile değişime evinizin banyosundan başlayın
  • 24.05.2021 11:51

Kale Banyo ile değişime evinizin banyosundan başlayın

Kale Banyo; tarzınızı yansıtan, estetik ve kullanışlı banyo mobilyalarını ücrets ...

Ege ve Akdeniz banyosunu, Marmara balkonunu yeniliyor
  • 23.05.2021 08:00

Ege ve Akdeniz banyosunu, Marmara balkonunu yeniliyor

Nalburdayim.com’un verilerine göre, turizm sezonuna hazırlanan Ege ve Akdeniz’de ...

Creavit, banyolarda alışılagelmiş renklerin dışına çıkarıyor
  • 24.07.2017 16:15

Creavit, banyolarda alışılagelmiş renklerin dışına çıkarıyor

Creavit, tasarım bakış açısını bu sefer de rengarenk lavabo ve klozetler ile tük ...