maritbet girişmaritbet
Rönesans, Küçükyalı'ya Alışveriş Kasabası kuruyor

Rönesans, Küçükyalı'ya Alışveriş Kasabası kuruyor

Rönesans İnşaat, Küçükyalı'da Ulusoy'dan devraldığı arazide alışveriş kasabası ve otel inşaatına başlıyor. CEO Zafer Baysal, "Kasaba Bağdat ve İstiklal Caddesi'nin replikası olacak" dedi

 

Optimum AVM'lerin yatırımcısı Rönesans Grubu, şimdi de 200 milyon dolarlık yatırımla Anadolu yakasına Bağdat ve İstiklal Caddesi'ni taşıyacağı dev bir AVM-otel projesine hazırlanıyor. İnşaatın gelecek yıl başlayacağını dile getiren CEO Zafer Baysal, 'alışveriş kasabası' olarak nitelendirdiği AVM'nin cadde alışverişi geleneğini geri getireceğini söyledi. Küçükyalı'da 49 yılığına Ulusoy'a kiralanan ve kira süresi dolan arazinin ihalesine girip 100 dönüm büyüklüğündeki araziyi devraldıklarını dile getiren Baysal, "İnşaat alanı 240 bin metrekare. İnşaata gelecek yıl başlayıp 2012 yılında da teslim edeceğiz. Kasaba İstiklal ve Bağdat Caddesi'nin bir replikası olacak. Adını da Hilltown/ Yalıköy koyduk" dedi.

DÜNYADA BİR İLK OLACAK
Proje için ABD ve Ortadoğu'daki pek çok AVM incelediklerini alt, giriş ve üst kat olmak üzere planlanan alışveriş kasabasının dünyada da ilk olacağını dile getiren Baysal, kasabada çocuklar için bir Cumhuriyet yaratacaklarını söyledi. Açık alanların ağırlıklı olacağı AVM'ye Türkiye'ye hiç girmemiş markaları da getirmek istediklerini dile getiren Baysal, "Abercrombie& Fitch'i getirsek yeter. Kasaba B ve C kesimin alışveriş yapacağı bir yer olacak" dedi. Alışveriş kasabası ile dünya perakende ödüllerine aday olacaklarını dile getirdi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz