maritbet girişmaritbet
Aqua Vega Ankara’da açıldı!

Aqua Vega Ankara’da açıldı!

Köpek balıklarının yer aldığı 6 bin metrekarelik dev akvaryuma, dalış da yapılabilecek.

Türkiye'nin en büyük Alışveriş Vadisinde bulunan Nata Vega Outlet, Ankara'ya okyanus getirdi. 98 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise ikinci büyük tünelli akvaryumunun su kapasitesi 3.5 milyon litre. 12 bin balık ve omurgasız ile 120 sürüngenin yeraldığı akvaryum, 17 milyon avroya maloldu.

Nata Vega'da inşa edilen Aqua Vega Akvaryum,özellikle çocuklara belgesellerde izledikleri balık ve omurgasız canlıları yakından görebilme, hatta eğitmenler eşliğinde dokunabilme olanağı sağlıyor. 21 akvaryumda 12 bin balık ve omurgasız; 30 akvaryumda ise 120 sürüngen bulunuyor.

KÖPEK BALIĞINI İZLERKEN YEMEK      

Akvaryumun içinde Amazon kafe, hediyelik eşya mağazaları, standlar, dalış okulu, pet shop, balık besleme yem satış stantları, tuz mağarası ve fotoğraf çektirme alanları yer alıyor. 8 mağazalı Aqua Parkta, köpek balıkları, deniz atları, ahtapotlar, canlı mercanlar gibi birbirinden renkli ve farklı su canlıları dikkat çekiyor.Nata Holding Genel Müdürü Cüneyt Kandemir tam anlamıyla sosyal yaşam alanı oluşturdukları akvaryumun özellikle iletişim bozukluğu bulunan çocukların gelişimine katkı sağlayacağını söylüyor. Dünyada eşi olmayan 360 derece panoramik restoranda ziyaretçilerin, köpek balıkları ve vatozları izleyerek yemek yiyebileceklerini vurguluyor.

AMAZON KONSEPTLİ ÇAY

Aqua Vega'da astım hastalığı gibi birçok solunum yolu problemlerinin tedavisinde kullanılan Çankırı'nın meşhur tuz mağaralarının ufak bir örneği de yer alıyor. İsteyen ziyaretçiler Amazon Yağmur Ormanları konseptli kafede çaylarını yudumlayacak.

KÖPEKBALIKLI DALIŞ

Dalış okulunda isteyen herkes balıkadam kursu alabilecek ve 3.5 milyon litre kapasiteli akvaryumun içinde eğitmenler eşliğinde köpek balıklarıyla dalış yapılabilecek. Dünyanın değişik bölgelerinden getirilen zehirli yılanlar, akrepler, tarantulalar gibi 30 çeşit sürüngen değişik bir sunumla ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Ganal Müdür Kandemir, bu bölümün kalp hastaları ve hamilelere uygun olmadığını, içinde ziyaretçilerini heyecanlandıracak ve korkutacak ufak sürprizlerin bulunduğu söyledi.

Kandemir bu projeyle alışılmışın dışına çıktıklarını belirterek, ”Sadece bir alışveriş merkezi değil bir sosyal yaşam oluşturduk. Sadece Ankaralılar'ın  değil tüm Türkiye'den ve civar ülkelerden büyük ilgi göreceğine inanıyoruz” dedi. Nata Holding olarak Ankara'ya büyük önem verdiklerini anlatan Kandemir,” Almanya, Hollanda, Nijerya gibi ülkelerden alışveriş merkezi yapmamız için teklifler alıyoruz. Bunları değerlendiriyoruz. Ancak Ankara bizim için çok önemli . Bütün enerjimizi buraya yoğunlaştırdık” diye konuştu.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aqua Vega Akvaryum, Ankara halkının gözdesi haline geldi!
  • 01.01.2022 13:41

Aqua Vega Akvaryum, Ankara halkının gözdesi haline geldi!

Türkiye'nin en uzun AVM akvaryumu, denizi olmayan bir şehrin sakinlerini keşfe ç ...

Nata Vega Outlet'in tanıtım filmi yayında!
  • 02.07.2013 16:26

Nata Vega Outlet'in tanıtım filmi yayında!

Nata Vega Outlet'in tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayında ...

Aqua Vega’da köpek balıklarıyla yüzdü!
  • 06.05.2012 16:11

Aqua Vega’da köpek balıklarıyla yüzdü!

Kısa bir süre önce Ankara'da açılan devasa akvaryum Aqua Vega'da 12 bin balık ve ...

Aqua Vega Ankara’da açıldı!
  • 23.04.2012 14:00

Aqua Vega Ankara’da açıldı!

Köpek balıklarının yer aldığı 6 bin metrekarelik dev akvaryuma, dalış da yapılab ...