maritbet girişmaritbet
Arnavutköy'den arsa alırken bunlara dikkat!

Arnavutköy'den arsa alırken bunlara dikkat!

Uzman Arsa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özbek, dev projelere olan konumu ile değeri her geçen gün artan Arnavutköy'de arsa alacakları uyardı.

Konut kredilerindeki faiz oranları her geçen gün yükselince yatırımcılar yönünü kısa vadede değerlenecek bölgelerdeki arsalara çevirdi. Arnavutköy'ün yapımı devam eden 3. Havalimanı ve 3. Köprü gibi projelerle cazibesini her geçen gün artırdığını belirten Uzman Arsa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özbek, bölgeden arsa alacaklara 5 önemli tavsiyede bulundu.

Yatırımcılar, faizlerdeki yükseliş nedeniyle ellerinde tuttukları nakit parayı konut yerine arsa olarak değerlendirmeye başladı. İstanbul'da ev almanın giderek zorlaştığını ifade eden Uzman Arsa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özbek, kısa ve uzun vadede elindeki nakit parasını daha verimli değerlendirmek isteyenlerin Arnavutköy gibi cazibesini artıran bölgelerden arsa satın almaya başladığını söyledi.

İbrahim Özbek, 3. Köprü ve özellikle 3. Havalimanı faaliyete girdikten sonra Arnavutköy'de konut ihtiyacına gereksinim olacağını görerek bölgeye yönelenlerin doğru bir yatırım yapabilmeleri için dikkat etmeleri gereken bazı faktörler olduğunu açıkladı.

Arnavutköy bölgesinden arsa alarak elindeki paraları değerlendirmek isteyen yatırımcılara İbrahim Özbek'in 5 tavsiyesi:

  1. Arsa yatırımcısı kesinlikle araştırmacı olmalı. İşi sadece emlak danışmanına bırakmamalı.
  2. Arsa alırken 10 sene sonra nasılsa değerlenir düşüncesine göre hareket edilmemeli.
  3. Alınan arsanın imar izni olup olmadığına dikkat edilmeli.
  4. Yerleşim yerlerine çok uzak bir yerden arsaya bakılıyorsa fiyatının değip değmeyeceği iyi analiz edilmeli. Maalesef kötü niyetli satıcılar bizim sektörümüzde de mevcut ve lokasyon olarak çok uzak olan arsaları fahiş fiyatlara satabiliyorlar. Bu konuya yatırımcılar mutlaka dikkat etmeli.
  5. Belge sahibi emlak danışmanlarından arsa alınmalı. Kurumsallaşmış arsa ofisleri bu açıdan büyük önem taşıyor. Biz Uzman Arsa olarak arsa sahipleriyle ilişkimizi satıştan sonra kesmiyoruz ve bizden aldıkları arsa hakkında yönlendirmeye devam ediyoruz.

Yorum Yaz