maritbet girişmaritbet
2b'de 20 bin parsel satışa çıkıyor

2b'de 20 bin parsel satışa çıkıyor

Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü; İzmir'de 10, Aydm'da 6, Manisa'da 4 bin parsel 2B kapsamındaki arazinin satışa hazır olduğunu açıkladı

Manisa Valiliği, Tapu ve Kadastro İzmir 3. Bölge Müdürlüğü ve Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, Mülkiyet ve Kadastro Sempozyumu düzenlendi.

Tapu ve Kadastro İzmir 3. Bölge Müdürü Burhan Usta, 2B kapsamındaki orman vasfını yitirmiş araziler hakkında bilgi verdi.

Genel müdürlük olarak yapılan kapsamlı çalışmayla 2B envanterinin hazırlandığını belirten Usta, "İzmir'de 10 bin, Aydın'da 6 bin ve Manisa'da 4 bin olmak üzere toplam 20 bin parsel, 2B olarak Hazine adına belirlenmiş ve her an satışa hazır hale getirilmiştir" dedi. Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Sedat Bakıcı da, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nin (TAKBİS) Türkiye'de en önemli e-devlet sistemi olduğunu belirtti.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, tapu ve kadastro üe nüfus müdürlüklerinin, devletin namusu olduğunu söyledi.
Türkiye'nin 2004'e kadar kadastrosunun olmadığını belirten Güvenç, "Avrupa üçüncü kadastrosunu yaparken, biz daha yeni birinci kadastromuzu yapıyoruz. Köy köy, mahalle mahalle kimin hangi parsele sahip olduğunu, devletin arazilerinin nerelerde olduğunu artık biliyoruz" dedi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz