maritbet girişmaritbet
Burdur’daki TOKİ konutları törenle açıldı!

Burdur’daki TOKİ konutları törenle açıldı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Kimseyi bir diğerinden ayırmıyoruz. Herkesin özgür olduğu bir Türkiye'yi inşa ediyoruz" dedi

Kurtulmuş, Gölhisar ilçesi ziyaretinin ardından Tefenni ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutların açılış ve anahtar teslim törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin özellikle son yıllarda her alanda önemli atılımlar yaptığını ve ileriye doğru gittiğini söyledi.

Türkiye'nin ekonomik olarak geliştiğini belirten Kurtulmuş, "Türkiye o eski Türkiye dediğimiz, milleti ile kavgalı olan devlet anlayışından süratle uzaklaşıyor ve eski Türkiye'yi geride bırakıyor. Türkiye'de artık halk korkular üzerine inşa edilmiş bir sistemin gölgesinde yaşamıyor" diye konuştu.

Türkiye'de insanların birinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü anlatan Kurtulmuş, asla bir ayrımcılığa tabi tutulmadıklarını ifade etti. 

Türkiye'de "devletin ayrı, milletin ayrı telden" çalmadığını vurgulayan Kurtulmuş, devletin milletine tepeden bakan ceberut devlet anlayışını terk ettiğini kaydetti.  

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İnsanı özgürlük içinde yaşatacaksın. Herkes yaşam tarzı ne olursa olsun, dini diyaneti ne olursa olsun, dili kültürü ne olursa olsun, 'Bu ülke benim ve ben bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıyım' diye göğsünü gere gere dolaştığı bir Türkiye. Bunu inşa ediyoruz. Bu istikamette yürüyoruz. Kimseyi bir diğerinden ayırmıyoruz. Herkesin özgür olduğu bir Türkiye'yi inşa ediyoruz. Daha yakın zamanlara kadar bu memlekette insanların kimisi başörtülü diye engelleniyor, ne okullara sokuluyor, ne parlamentoya milletvekili olarak sokuluyordu. Kimisi anadilini kullandı diye ötekileştiriliyor, kimisi kendi kültüründen dolayı ötekileştiriliyor, mezhebinden dolayı ötekileştiriliyordu. Bunların hepsi geride kaldı. Artık herkes özgür ve birinci sınıf insan olarak yaşıyor."

Törende TOKİ konutlarının yapılmasında emeği geçenlere plaket verildi. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, toplu açılış törenine katılmak için geldiği Gölhisar'da belediyeye ait arıtma tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Burdur’daki TOKİ konutları törenle açıldı!
  • 18.10.2014 13:38

Burdur’daki TOKİ konutları törenle açıldı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Kimseyi bir diğerinden ayırmıyoruz. Herkes ...