maritbet girişmaritbet
Macaristan'da 10 bin euroya ev sahibi olma imkanı!

Macaristan'da 10 bin euroya ev sahibi olma imkanı!

Macaristan'da fiyatları 10 ile 20 euro arasında değişen evlere rağbet artmaya başladı.

Türkiye ile son yıllarda ikili ilişkilerle yakınlaşan Macaristan, şimdi de gayrimenkul satışı ile gündeme geldi. Türkler, Macaristan'ın çeşitli bölgelerinde yer alan köy evlerine ve yazlıklara rağbet göstermeye başladı. Fiyatları 10 ile 20 bin euro arasında değişen evler, vize kolaylığı da sağlıyor. 

Kovid-19 sürecinde dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de uzaktan çalışmanın yaygınlaşması, yaşam alanları ile çalışma alanlarının birleşmesine neden oldu. Böylece gayrimenkul tercihlerinde öncelikler değişirken gözler Macaristan'da fiyatı 10 bin euro ile 20 bin euro arasında değişen satılık gayrimenkullere çevrildi. Noterden alınacak vekalet sayesinde Macaristan'a gitmeden satin alım ve tapu gibi resmi prosedürlerin kolaylıkla yürütülebildiği Macaristan, hem yatırım yapmak isteyen hem de tatilini farklı bir ülkede sakin bir yerde geçirmek isteyen Türk vatandaşlarının yeni adresi oldu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Gurcan Invest kurucu ortağı Bedrettin Gürcan, “Özellikle Macaristan'daki suç oranının düşük seviyelerde olması, tatilini ailesiyle farklı ülkelerde yaparken güvende olmak isteyenleri Macaristan'da gayrimenkul sahibi olmaya yöneltiyor. Ayrıca gayrimenkul sahiplerine vize başvurularında da kolaylık sağlanıyor.” dedi.

İster yazlık ister yatırım 

Türk vatandaşlarının Macaristan'daki köy evlerini tercih etmesinde imkanlardaki çeşitliliğin büyük rol oynadığını söyleyen Bedrettin Gürcan “2 bin ile 5 bin metrekare arasında değişen ve 10 bin eurodan başlayarak metrekaresi ve mimarisine göre 20 bin euroya kadar çıkan gayrimenkuller, ucuz ve akıllı yatırım için de önemli fırsatlar sunuyor. Hukuken sorunsuz, yabancılar tarafından satın alınmaya uygun ve de fiyat/kalite performansında en iyi olanlar arasından uzun bir çalışma sonrasında özel bir portföy oluşturduk. Evlerin yaklaşık 5-10 dönüm arsaya sahip olması, bazı evlerde üzüm bağları gibi bahçelerin bulunması, yetiştiricilik yapmak isteyen veya bu alanları farklı şekilde değerlendirmek isteyenlerin tercih sebebi oluyor. Satın aldıkları evleri yazlık gibi tatil amaçlı kullanmak isteyenler ise vizelerini alarak yılda 3 ile 6 ay kalabiliyorlar. Belirli şartlar sağlandığında oturma izni noktasında da ev sahiplerine kolaylık sağlanıyor. Böylece AB vatandaşı olmadan seyahat kolaylığının önü de açılmış oluyor.” ifadelerini kullandı. 

Güvenli lokasyon tercih sebebi 

Macaristan'ın gelişmiş ulaşım imkanlarına sahip köy evlerinin güvenli bir lokasyonda bulunması nedeniyle tercih edildiğini belirten Gürcan, “Macaristan Orta Avrupa'nın tam kalbinde kalan ve 7 farklı Avrupa ülkesine komşu bir ülke. Avrupa'nın en büyük göllerinden biri olan ve de Macar Denizi olarak bilinen Balaton gölü yakınlarında ya da Eger Pecs gibi dünyaca ünlü üzüm bağlarına yakın bölgelerde pek çok ev satılıyor. Köy evleri Budapeşte'ye 1 saat, Viyana'ya 2 saat, Avusturya, Hırvatistan ve Slovenya'ya ise birkaç saat uzaklıkta. Farklı ülkelere yakın olması, özellikle gezginler için oldukça avantajlı. Ancak öncelikli tercih sebebi, aileler için güvenli olması. Gurcan Invest olarak Macaristan'da bölgelerinde suç oranlarını detaylıca inceliyor ve suç oranının en düşük olduğu bölgeleri belirliyoruz şeklinde konuştu.

Süreç 1 ayda tamamlanıyor

Macaristan'da ev sahibi olmanın yasal prosedürleri ile ilgili de bilgi veren Bedrettin Gürcan, “Macaristan'da alım satım için aracılara komisyon ödemesi yapılırken Gurkan Invest kendi portföyündeki gayrimenkuller için komisyonsuz alım kolaylığı sağlıyor. Sadece %4 tapu harcı alınıyor. Macaristan'da gayrimenkul satin alımlarının avukat danışmanlığında yürütülmesi gerektiğinden şahsen başvuru yapılamıyor. Avukat masrafı ise alınacak gayrimenkulun toplam tutarına göre 1.000-1.500 euro arasında değişiyor. AB vatandaşları olmayanlar için alınması gereken zorunlu izinleri ve tapu devir süreçlerini Budapeşte merkezli partner hukuk ofisimizin asistanlığı ile müşterilerimizin Macaristan'a gelmesine gerek olmadan çözebiliyoruz. Türkiye'den alınacak bir noter vekaleti ile Macaristan'a gitmeden işlemler halledilebilirken, bütün süreç 1 ay içinde tamamlanıyor. Tamamen yasal olan bu süreçte herhangi bir problemle de karşılaşılmıyor. Evin satın alımınından sonraki süreçte de inşaat izni gibi prosedürler oldukça kolay. Ayrıca konteyner ev gibi farklı çözümler de mümkün.” dedi.

Yaşamın Avrupa geneline göre ucuz olması da cazip geliyor 

Macaristan'ın tercih sebeplerinden birinin de Türkiye'nin popüler yazlık beldelerine kıyasla hem yaşam hem de tatil maliyeti bakımından çok daha ucuz bulunması olduğunu kaydeden Bedrettin Gürcan, “9,7 milyon nüfusu ile gayri safi yurt içi hasılası kişi başı 24 bin 515 euro olan Macaristan'da asgari ücret, son kayıtlara göre 495 euro, yani 4.194 Türk lirası. Temel gıdaları içeren bir alışveriş ise yaklaşık 7,5 euroya yani 70 Türk lirasına denk geliyor. Köy evlerinin bulunduğu bölgelerde bu maliyetlerin daha da düştüğünü söylemek mümkün. Hal böyle olunca Macaristan'da mülk sahibi olmak, yaşamın ucuz oması bakımından da cazip geliyor. Üstelik 7 farklı ülkeye sınırı olan ve diğer Avrupa ülkeleriyle gelişmiş otoban ve tren ağı olan Macaristan'dan pek çok ülke kolaylıkla ziyaret edilebilir. Bu açıdan bakıldığında sadece Macaristan değil Avrupa'nın en merkezi ülkelerinden birinde gayrimenkul alım fırsatı sunuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Murat Aysan Duna Pearl projesini anlatıyor!
  • 04.10.2019 16:55

Murat Aysan Duna Pearl projesini anlatıyor!

PD Real Estate Genel Müdürü Murat Aysan, Polat Holding'in Macaristan Budapeşte'd ...

Datça açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem!
  • 05.06.2021 10:33

Datça açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem!

Ege Denizi'nde, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem meyda ...

Macaristan'da 10 bin euroya ev sahibi olma imkanı!
  • 28.10.2020 13:31

Macaristan'da 10 bin euroya ev sahibi olma imkanı!

Macaristan'da fiyatları 10 ile 20 euro arasında değişen evlere rağbet artmaya ba ...

Macaristan kapılarını Türk vatandaşlarına açtı
  • 14.03.2016 17:16

Macaristan kapılarını Türk vatandaşlarına açtı

Macaristan'da ömür boyu oturma izni verilmesini sağlayan program, artık Türkiye' ...

Volvo İş Makinaları, ASCENDUM Grup’a Orta Avrupa’daki sorumluluğunu devretti!
  • 07.10.2013 11:01

Volvo İş Makinaları, ASCENDUM Grup’a Orta Avrupa’daki sorumluluğunu devretti!

Volvo Construction Equipment sahip olduğu bayiliklerin finansman olarak güçlü ba ...

Macaristan'da öldürülen Ermeni subay için Erivan'da anıt yapıldı!
  • 29.09.2013 08:42

Macaristan'da öldürülen Ermeni subay için Erivan'da anıt yapıldı!

Macaristan'da 2004 yılında Azeri subay Ramil Safarov tarafından öldürülen Ermeni ...