maritbet girişmaritbet
Türkiye, önümüzdeki 5 yıllık süreçte şov yapacak

Türkiye, önümüzdeki 5 yıllık süreçte şov yapacak

Bilgin Akaydın, Uluslararası Yatırım Zirvesi 2014'te emlaktasondakika.com'a konuştu

Yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören ve milyar dolarlık yatırımların konuşulduğu Uluslararası Yatırım Zirvesi 2014'ü emlaktasondakika.com yakından takip etti. Karadeniz Örme'nin patronları arasında yer alan Bilgin Akaydın, zirve sırasında mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu.

Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz etkili oldu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın gerçekleştirdiği konuşmaların çok etkileyici olduğunu ve yatırımcılar tarafından dikkatle dinlendiğini belirten Bilgin Akaydın, fuarın önümüzdeki yıllarda daha büyük ilgi göreceğini söyledi. Akaydın ‘Zirve ile birlikte özellikle Suudi Arabistanlı yatırımcılar başta olmak üzere diğer Arap yatırımcılarında kafası rahatlamış oldu. Bu dönemde gerçekleştirilen zirve büyük fayda sağladı' dedi. Yabancıların Türkiye'ye yatırım yapma konusunda istekli olduklarını belirten Akaydın ‘Özellikle Araplar, Türkiye'de iyi partnerlerle iyi projelere girmek istiyor. Tek başına girme konusunda ise kaygı taşıyorlar. Bunu normal karşılamak gerek. Bu kaygı, iyi projeler geliştirerek ortadan kalkacaktır' şeklinde konuştu.

İnşaat firmalarınızı dünya tanıyor

Özellikle Türk inşaat sektöründeki başarıların dünya tarafından bilindiğini, Rusya gibi ülkelerde çok iyi isim yapmış Türk firmaların yer aldığını belirten Bilgin Akaydın ‘Bunların referansları zaten yeterli. Burada yapılması gereken bazı projeleri birlikte yapmak için masaya oturmak. Bu zirvede önemli tanışmalar oldu. Bu zirveden enerji sektörü de büyük bir pay alacak' diye konuştu.

Önümüzdeki 5 senede Türkiye şov yapacak

Yatırımların bu yıl içerisinde başlayacağını ve önümüzdeki 5 yıllık süreçte devam edeceğini belirten Bilgin Akaydın ‘Ortadoğu ülkelerinden büyük yatırımlar gelecek. Önümüzdeki senelerde çok kuvvetli işler gerçekleştirilecek. Burada minimum iş aşımı 5-6 milyar dolar olan Ortadoğulu ve Arap firmalar var. Ayrıca Türkiye'de gerçekleştirilecek havalimanı, otoyol gibi projelerin yabancılar tarafından ilgi görmesini bekliyorum' açıklamasında bulundu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye, önümüzdeki 5 yıllık süreçte şov yapacak
  • 14.04.2014 10:38

Türkiye, önümüzdeki 5 yıllık süreçte şov yapacak

Bilgin Akaydın, Uluslararası Yatırım Zirvesi 2014'te emlaktasondakika.com'a konu ...

Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde milyar dolarlık sözler verildi
  • 14.04.2014 10:07

Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde milyar dolarlık sözler verildi

Serhat Çeşmeci, zirve sürecinde 20 milyon dolar ile 1 milyar dolar arası yatırım ...