maritbet girişmaritbet
'MIPIM'de amaç kentlerin yatırım fırsatlarını göstermek'

'MIPIM'de amaç kentlerin yatırım fırsatlarını göstermek'

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum MIPIM'de önemli açıklamalarda bulundu.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bugün kapılarını açan ve 14-17 Mart 2017 tarihlerinde devam edecek olan MIPIM'de basın mensuplarına özel açıklamalarda bulundu. 

M. Ergün Turan "MIPIM Fuarı'na 5. gelişim. Bu fuarın asıl amacı, kentlerin, ülkelerin ya da şehirlerin gayrimenkul alanındaki potansiyelini ve yatırım fırsatlarını göstermek. O şehirdeki geliştirilmiş gayrimenkul projeleri ile yatırımcıyı yani finansı buluşturan bir fuar burası. Yani sadece satış yeri, tek tek dairelerin pazarlandığı bir yer değil. Bunun altını çizmiş olalım. Biz de dolayısıyla 10 yıllık serüvenine bakıldığında Türkiye geçekten 2-3 yıldır fuarın amacına uygun bir yapılanma içerisinde" dedi. 

MIPIM, YATIRIM FIRSATLARINI ANLATACAĞIMIZ BİR YER 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO), İstanbul Ticaret Odası'nın büyük katkılarının olduğunu belirten Turan, "İstanbul, jeopolitik olarak dünyanın gözbebeği bir yerde. Dolayısıyla gayrimenkul anlamında da yatırım anlamında da ülkemiz ciddi fırsatlar sunuyor. MIPIM, bunları burada anlatacağımız bir yer. İstanbul Çadırı'nı geçen yıl ile karşılaştırdığımızda bu yıl çok daha güzel bir organizasyon olmuş. Geçen sene daha fazla belediye gelmişti. Bazı azalmalar önemli değil. Burası o konseptin dışında. Burası yerel yönetimler fuarı değil. Son yıllardaki fuardaki duruşumuza bakıldığında çok daha anlamlı hale geldiğini görüyorum. Amaç hem Türiye'nin hem İstanbul'un markasını, yatırım fırsatlarını tanıtmak" dedi.

"Son 4-5 yıldaki performansımıza bakıldığında çok daha anlamlı hale geldiğini görüyorum. İstanbul Finans Merkezi gibi ne Londra'da ne Paris'te bu ölçekte bir proje yok. İGA'nın ortaya koyduğu proje tek başına çok büyük bir proje" açıklamasında bulundu.

Tüm olanlara rağmen 2016 yıında 65 bin konut ürettiklerini belirten Turan hiçbir ülkede bu rakama ulaşan bir konut üretiminin olmadığını söyledi. 

HER YIL ÜSTÜNE KOYARAK MIPIM'E GELİYORUZ

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise ilk olarak MIPIM'e 2009 yılında geldiğini, o yıl kimsenin uğramadığı bir alanın tahsis edildiğini belirtti. 

Kurum "Hamd olsun 2-3 senedir her yıl üstüne koyarak ülkemizi güzel bir şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz.Bizim buradaki asıl amacımız pazarlama değil. Ülkemizdeki gayrimenkul sektörünün büyümesinii, sektördeki talebi, sektörün tetiklediği diğer sektörleri anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah bu daha da ileriye taşınacaktır. Üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz."

"İnşaat sektörü ülkemiz için önemli. Bu sektörle alakalı oynanan oyunlarla ilgili TOKİ başta olmak üzere üzerimize düşeni yapıoyruz. Tedbir alıyoruz. Hükümetimiz yıllbaşından bu yana birçok düzenleme yaptı. Yabancılara KDV ile ilgili muafiyetler var. Tapu harcı, vergisini düzenli ödeyenlerle ilgili düzenlemeler yapıldı. Bunlar sektörün hareketi açısından önemli" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

TOKİ Başkanı Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşüm Toplantısı'nda!
  • 01.12.2017 15:27

TOKİ Başkanı Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşüm Toplantısı'nda!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Beyoğlu Büyük Dönüşü ...

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı
  • 16.03.2017 19:03

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, MIPIM Fuarı'nda Emla ...

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı
  • 16.03.2017 18:34

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı

Sampaş Kentsel Dönüşüm Direktü Serdar Serdaroğlu, MIPIM Fuarı'nda Emlaktasondaki ...

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı
  • 16.03.2017 16:18

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı

İstanbul'un dev projelerinin yer aldığı MIPIM Fuarı'ndaki İstanbul Çadırı'nda, 3 ...