maritbet girişmaritbet
Mar Yapı Güneşli’nin katalizörü oldu

Mar Yapı Güneşli’nin katalizörü oldu

Mar Yapı 9 yıla 4 farklı proje sığdırdıktan sonra İstanbul’un yanısıra Bodrum’da da boy göstermeye karar verdi.

İnşaat sektöründe aktif bir oyuncu olarak hareket etmeye karar verdiği 2006 yılından beri 9 yıla 4 farklı proje sığdıran Mar Yapı, farklı çizgisi ve dünyaca ünlü markaları bir araya getiren yaklaşımı ile gelecek iki yıl içinde 6 projeyi daha hayata geçirecek. Mar Yapı, bu zaman diliminde gelecek sürpriz tekliflerle daha farklı projelere de sıcak bakıyor.

Basın Ekspres Yolu'nun yakın gelecekteki değer artışını fark ederek Güneşli'yi üs edinen Mar Yapı, bu öngörü ile bölgede peş peşe üst düzey projeler gerçekleştiriyor. Güneşli Konakları ile başladığı sektörelyolculukta G Plus ve Divan Residence gibi projelerle devam eden firma, G Yoo projesinde hızla ilerliyor.

Mar Yapı'nın kendine has bir yaklaşımı ve kalite algısı olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Mar Yapı İş Geliştirme Direktörü Robert Varon, şirket olarak hareketli bir dönemden geçtiklerini ifade etti. İstanbul'dan sonra Bodrum'da da yeni projelerin hazırlığını yaptıklarını dile getiren Varon, İstanbul'da Sefaköy, Güneşli ve Gaziosmanpaşa'da hazırlıkların devam ettiğini belirtti. Bayramoğlu'ndaki GMarinmanagedby Divan'da sona yaklaştıklarının altını çizen Varon, sürpriz gelişmelere de kapının açık olduğunu dile getirdi.   

Kentsel dönüşümü sevdiler

İstanbul'da Etiler ve Ulus Mahallesi'nden kentsel dönüşüm teklifleri geldiğine işaret eden Varon, Mar Yapı markasını oralara da taşımak istediklerini belirtti. Görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Varon, “Katma değer oluşturabilecek yerlere bakıyoruz. Büyüklük önemli değil ama belli bir hacim de önemli.Ayrıca Kadıköy Caddebostan'da görüştüğümüz yerler var” dedi. G Marin'de tecrübe sahibi olduklarını dile getiren Varon, “İnsanlarla tek tekmuhatap olunması gibi bir durumu G Marin'deyaşayarak tecrübe kazandık. Bunu artık kentsel dönüşümde kullanarak insanları ikna edebiliriz” şeklinde konuştu.

Bununla birlikte GOP'ta belediyenin kuruluşu olan GOPAŞ ile anlaşarak çalışacakları 30-40 dönümlük bir kentsel dönüşüm projesinde yer aldıklarını ifade eden Varon, “İlk etapta yeşil bir adanın içinde 16-17 dönümlük keyifli bir proje olacak. Kentsel dönüşümde süreçler farklı ilerlediği için çalışmaları devam ediyor. İstanbul için güzel bir proje olacak” diye konuştu. 

Güneşli ve çevresini kalkındırıyor

Küçükçekmece Sefaköy'de E5'e cepheli Arel Üniversitesi ile Sancak Air'in arasında kalan 19 bin 500 metrekare brüt kullanım alanı olan bir arsanın ruhsatlandırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Varon, “Burası kat karşılığı yapılacak. Alman mimari grup SOP ile çalışıyoruz. Ofis, ticari ünite ve üstte rezidansların yer alacağı konseptin çizimleri bitti. Yükseklik sınırını aşmayan kontrollü ve güzel bir çalışma olacak. Sene sonuna kadar ruhsatı almayı planlıyoruz” dedi.

G Plus Residence ve Divan'a 3. kardeş geliyor

Güneşli'nin kendileri için başka bir anlamı olduğunu ve iyi tekliflerin geldiğini söyleyen Varon, “Birde G Plus Residence ve Divan'ın olduğu yerde üçüncü bir kule daha yapılacak. Bunlar farklı arsalarda projelendirilen, birbirini takip eden ama farklılığını da muhafaza eden projeler. Farklı bir mimari grup konsepti çalışılıyor ama bunların dışında olmayacak. Home office ve rezidansların önde olduğu bir proje olacak. Bu anlamda G Plus ilk adımdı, Divan ile ikinci adımgeldi ama 3. etap daha üst seviyede olmalı. Belki yıl sonuna kadar ruhsatı alınırsa çalışmaları da hızlanır” dedi.

Mimari gruplar ile çalışmaları sırasında 3-4 firmaya teklif sunarak sınırlı bir konkur açtıklarını söyleyen Varon, “Bu arkadaşlardan gelen çizimlerin ücretini ödüyor ve beğendiğimiz ile devam ediyoruz. İyi çalışan mimarları tercih ediyoruz. Genç veya tecrübeli, tanıdık veya yabancı olmalarına dikkat etmiyoruz. İçimize sinen projeleri tercih ediyoruz. Örneğin Sefaköy ve Bodrum'daki projelerin çizimleri böyle gerçekleşti” dedi.

İstanbul'la birlikte Bodrum'da da olacaklar

Yeni konseptler deyince inşaattaSefaköy, GYoo, GOP'taki kentsel dönüşüm ve Bodrum'da da 3 tane olmak üzere 6 farklı projenin masada olduğuna dikkat çeken Varon, şu bilgileri aktardı:

Bodrum Yalıkavak Dazlaktepe:

Bodrum Yalıkavak'ta Marina'nın tam üzerinde tek tepedeki 23 bin metrekarelik arsaya butik 10 yazlık villa ve yaklşaşık 35 adet rezidans yapmak için inşaata başladık. Denize 600 metre mesafede ve Palmarina'yı tam tepeden görüyor. Projenin ismi belli değil ama markalandırma çalışmaları sürüyor. Ciddi talepler aldık bile … Türkiye'ye girmeyen birkaç marka ile görüşmelerimiz devam etmekte. Doğru proje olduğu takdirde Bodrum çok güzel bir bölge. Görüntüsü ile beton yığını olmayan, doğaya saygılı, çirkin bir görüntüye izin vermeden arazinin eğimine uyumlu bir proje yapıldı.

Kızılburun'da kalan son burun

Bodrum'daki ikinci arsa Kızılburun'da62 bin metrekare kullanım alanına sahip olan ve kalan son burun. Gündoğan ile Yalıkavak arasında. Denize sıfır ve 1500 metre boyunda kendi sahili var. İnanılmaz güzel ve çılgın bir yer. Araziyi bozmadan bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sahil korunuyor. Burada belki tepede bir otel ve villa tarzı rezidanslar düşünülüyor. Teleferik ve asansör ile ile sahile inilen, golf arabası ile dolaşılan bir şeyler olacak. Konsepti çalışılıyor.

Golf turizmini unutmadı

Birde Boğaziçiköy- Tuzla bölgesinde 14 bin 500 metrekare arsamız var. Yine rezidanslardan oluşan, golf turizmini destekleyen ve insanların daha uzun süre Bodrum'dan keyif alarak kalacağı bir proje düşünülüyor. Bodrum yılın kullanımı açsından Antalya gibi olamadı ama burada da zamanla senenin daha uzan kısmı  kullanılacak. Bunu için yılı uzatacak etkinliklere ihtiyaç var.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...

Robert Varon, G YOO Inspired by Starck'ı anlattı
  • 26.11.2014 17:24

Robert Varon, G YOO Inspired by Starck'ı anlattı

Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon, yeni satışa sundukları G - YOO Inspi ...

Divan Grubu GPlus'ı işletecek
  • 31.03.2012 13:03

Divan Grubu GPlus'ı işletecek

Mar Yapı’nın Güneşli'deki G Plus Projesi’nin 2. Etabı'nda işletmeyi Divan Reside ...

Divan Residence at G Tower proje görselleri
  • 30.11.2016 14:34

Divan Residence at G Tower proje görselleri

Mar Yapı ve Divan Grup tarafından Basın Ekspres Yolu’nda inşa edilen 432 konutlu ...

G Marin'de 155 bin TL'ye! 12 ay sonra ödemeye başla!
  • 12.06.2020 14:57

G Marin'de 155 bin TL'ye! 12 ay sonra ödemeye başla!

G Marin Managed by Divan projesinde sınırlı sayıdaki son daireler yüzde 0,64 fai ...