maritbet girişmaritbet
Bursa Karacabey Barınma ve Aşevi projesinin temeli atıldı!

Bursa Karacabey Barınma ve Aşevi projesinin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kimsesiz vatandaşlar için yapılan Karacabey Barınma ve Aşevi projesinin temelini tören ile attı.

Bursa'yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacabey İlçesi'nde inşa edilen ‘Karacabey Barınma ve Aşevi'nin temeli törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Karacabey Barınma ve Aşevi' ile ilçedeki kimsesiz vatandaşların sıcak yuvaya kavuşacağını söyledi.

Bursa'nın dört bir yanında kentin her türlü sıkıntılarına çözüm üreten Büyükşehir Belediyesi, Karacabey İlçesi'ne yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bursa'daki barınma evinde her kış binlerce evsiz vatandaşa sıcak yuva imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi tarafından, Karacabey'de projelendirilip hayata geçirilen ‘Karacabey Barınma ve Aşevi'nin temeli törenle atıldı. Karacabey İlçesi'nin Esentepe Mahallesi'nde gerçekleştirilen törene, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

“Karacabey, Büyükşehir ile daha güçlü”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bünyesinde hem bir aşevi hem de barınma evini bir araya getiren kompleksin kısa sürede ilçeye kazandırılacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin her konuda olduğu gibi sosyal hizmetlerde de önemli adımlar attığını ifade eden Başkan Altepe, “Karacabey'e önemli bir hizmeti kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bursa'yı geleceğe taşıyacak büyük projeleri hayata geçirirken toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik hassasiyet duyuyoruz. Karacabey'e kazandırılan bu tesis, ihtiyaç sahiplerine yemek ve barınma hizmeti verecek, evsizlere sıcak yuva olacak” diye konuştu.

Başkan Altepe, binanın yaklaşık 1100 metrekare inşaatı alanına sahip olduğunu belirterek, “Çatısıyla birlikte 6 kattan oluşan binanın bodrum katında teknik birimler, soğuk hava depoları ve yemekhaneye hizmet verecek mutfak, zemin katta girişle bağlantılı yemekhane birimi ve yemek servis mekânı ile 1., 2. ve 3. katlarda yardıma muhtaç vatandaşların yararlanacağı odalar ve çatı katında ise idari birimler yer alacak” dedi.

Karacabey'de yıllardır beklenen bir hizmetin gerçekleştirildiğini dile getiren Altepe, binanın yaklaşık 1,5 milyon TL'ye mal olduğunu sözlerine ekledi. Karacabey'e 100 yılda yapılamayacak değerde yatırımların Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle yapıldığını anlatan Başkan Altepe, “Karacabey, Büyükşehir ile artık daha da güçlü, Karacabey için ne yapsak az… Türkiye ve Bursa gelişmeye devam ediyor. Bu millet tarih yazıyor. Türkiye'de taşlar yerine oturuyor. Bu gelişme sürdükçe hizmetlerimizi tüm ilçelerimize ulaştırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Özkan'dan Büyükşehir'e teşekkür

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Karacabey'in son dönemlerde büyük hizmetlerle buluştuğunu ifade ederek, “Karacabey'de eksikliği hissedilen bir hizmetin gerçekleştirilmesinden dolayı mutluyuz. Aşevi ve barınma evi olarak hizmet verecek tesis nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Recep Altepe'ye teşekkür ediyoruz. Karacabey, şantiye görünümünde. Son 3 yılda Karacabey, Büyükşehir Belediyesi tarafından 170 milyon TL yatırıma kavuştu. Çok teşekkür ediyoruz” diyerek, Karacabey'de yapılan ve yapılacak olan yatırımları anlattı.

Özkan, Teknosab projesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin sahillerde yaptığı çalışmaların da ilçeye değer katacağını ifade etti. Karacabey Esentepe Mahallesi Muhtarı Ali Işık ise ilçeye hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe, Özkan ve protokol üyeleriyle birlikte butona basarak ‘Karacabey Barınma ve Aşevi'nin temeline ilk harcı döktü.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!
  • 29.12.2021 12:21

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) Bursa'nın Gemlik ilçesindeki üret ...