maritbet girişmaritbet
İzmir projeleri birbiriyle yarışıyor

İzmir projeleri birbiriyle yarışıyor

Lüks proje yarışı İstanbul’dan sonra İzmir de gayrimenkul şirketlerinin yeni rekabet alanı oldu.

Gayrimenkul sektöründe İstanbul'dan sonra Anadolu şehirlerine de yönelen inşaat şirketleri gittikleri yerlerin değerini artırıyor. İstanbul'dan sonra son dönemde gayrimenkul sektöründe nitelikli konut ihtiyacının çok olduğu İzmir, inşaat şirketlerinin yeni rekabet alanı oldu.

Bayraklı bölgesinin İzmir'in Manhattan'ı olarak ilan edilmesinin ardından inşaat şirketleri şehirdedaha önce aldıkları araziler üzerinde ardı ardına projeler açıklama başladı. Bu arada EXPO 2020'ye aday olan İzmir'de emlak değerleri yeniprojelerle birlikte yükselirken nitelikli konut ihtiyacı karşılanacak.

İzmir'e ilk yatırım yapan inşaat şirketlerinden Soyak, bölgede Sieasta ve Mavişehir projelerinden sonra Optimus isimli üçüncü projesine başlarken, Emlak GYO'nun arazisini alan Türkerler Holding, Durmaz İnşaat ve İzka İnşaat ortaklığı Park Yaşam isimli projeye, Saya İnşaat Folkart Tower, Akşan Yapı 35. Cadde, Kar İnşaat Port Residence projesine başladı.

İmar izninin çıkmasını bekleyen diğer firmalar ise proje çalışmalarını tamamlayarak sıraya girdi. İŞ GYO, Tekfen-Oz ve Rönesans AVM ortaklığı ile Sur Yapı- Torunlar ve Hayat Kimya ortalığı da İzmir'in en lüksprojelerinihayata geçirmek için gün sayıyor. Büyük inşaat şirketlerinin İzmir'e girmesi sadece İzmirliler değil İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'den bireysel yatırımcıların şehre emlak yatırımı yapmasını sağlayacak. Büyük şirketlerin çoğu projelerinde yüzde 20 gibi bir bölümü İstanbullu yatırımcılara ayırıyor.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, Bayraklı'daki Manhattan projesi ve EXPO 2020 projelerinin İzmir'e emlak ve turizm alanında canlılık getireceğini söylüyor. Güleroğlu, büyük inşaat firmalarının potansiyel olması nedeniyle şehre girmeleri ve özellikle de kentsel dönüşüm projelerininhayata geçirilmeye başlanması ile bölgedeki değerlerin artacağını belirtiyor.

Güleroğlu, projelerden önce 200- 300 TL olan Bayraklı'daki metrekare fiyatlarınınbugün, daha pek çok proje başlamadan, 2000-2.500 TL seviyelerine ulaştığını projelerin ortaya çıkması ile birlikte bu değerlerin daha da yükseleceğini belirtiyor.

 

200 metrelik Folkart İzmir'in en yüksek ikiz kulesi olacak
Saya İnşaat, Bayraklı'da Özelleştirme İdaresi'nden aldığı eski Tekel arazisi üzerinde 200 metre yüksekliğinde ikiz kule inşa edecek. İmar izni çıkan projenin yapımına başlandı. Folkart Tower adını alacak proje 200 metre yüksekliği ile Türkiye'nin ikinci, Avrupa'nın ise en yüksek beşinci ikiz kulesi olacak. 150 milyon dolar yatırımla yapılacak Folkart Tower'da rezidans ve ofisfiyatları 160 bin ile 3 milyon dolar arasında değişecek. Her biri 40'ar kattan oluşacak Folkart Towers'ta ortalama metrekare fiyatlarının 2 bin 500 dolar seviyesinde olacak. İçerisinde rezidans, ofis ve alışverişmerkezinin bulunacağı projede rezidans ve ofislerinfiyatları 160 bin dolardan başlayacak. Rezidanslar 1+1 ile 4+1 arasında değişen daire tiplerinden 80 ile 220 metrekare arasında olacak. Projenin en üst bölümlerinde yer alacak ofisler ise 60 ile 1170 metrekare aralığında olacak. 2010 yılında İzmir Ortak Girişim Grubu'nun Özelleştirmeİdaresi'nden 36.8 milyon TL bedelle aldığı daha sonra ise grubun İdare'ye ödeme yapamaması üzerine Saya İnşaat araziye önce ortak oldu daha sonra ise İdare'ye olan ödemeyi yaparak devralmıştı. 27 bin metrekare arsa üzerinde yer alacak proje İzmirli Yağcıoğlu Mimarlık tarafından çizildi. Projenin 200 metrede yer alacak seyir terasından is İzmir Körfezi manzarasının izlenmesi hedefleniyor.

Kimlik
Saya İnşaat
Metrekare fiyatı:
2 bin 500 dolar
Daire fiyat aralığı: 160 bin - 3 milyon dolar (tam kat)



Soyak, İzmir'e tasarruflu evleri getiriyor
İzmir'e ilk yatırım yapan emlak şirketlerinden Soyak İnşaat şehirdeki üçüncü projesine başlıyor. Mavişehir'de Optimus adında projeye başlayan Soyak'ın yeniprojesinde 1+1 ile 4+1 arasında değişen daire seçenekleri yer alacak.

1.200 konutun yer alacağı Optimus'ta daire fiyatları 122 bin liradan başlayacak. Enerji tasarrufu ve çevreye duyarlı konutların yer alacağı projede yüzde 20'ye varan su ve enerji harcamasını azaltılacak. Elektrikli araçlariçin şarj ünitesi de yer alacak. Projenin 300 milyon TL'ye mal olacağı açıklandı.

Bu arada Sotak'ın İzmir'deki bir sonraki projesi ise Zeytinalanı'nda 250 bahçeli evden oluşacak. Şirket bu yıl içinde 3'ü İzmir'de, 5'i İstanbul'da olmak üzere 8 projeye imza atmayı hedefliyor. 8 projeden satılacak konut sayısının 3 bin, satış gelirinin ise 750 milyon TL olması hedefleniyor.

Kimlik
Soyak İnşaat
Yatırım tutarı:
300 milyon TL
Metrekare fiyatı: 2 bin 500 dolar
Daire fiyat aralığı: 122 bin TL'den başlayacak.



Alaçatı 35. Sokak'ta
Akşan Yapı'nın İzmir Ulukent'te yapımına başladığı 35. Sokak projesi trafiğe kapalı sokak konseptinde şehir hayatının bir devamı niteliğindeki müstakil konutlardan oluşacak. 130 bin metrekare alan üzerinde 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen projede altı farklı tipte 550 konut yer alıyor.

87 metrekare büyüklüğündeki stüdyo dairelerden, en büyüğü 278 metrekare büyüklüğündeki 4+1 dairelere kadar farklıdaire tiplerinin yer aldığı projede fiyatlar 140 bin TL'den başlayarak 540 bin TL‘ye kadar çıkıyor. Hafif çelik kullanımından dolayı yüzde 10 daha az maliyetli ve 3 kat daha hızlıyapılacak proje 2012 Aralık'ta teslim edilecek.

Projenin bir Ege kasabası gibi yaklaşık 2 bin kişilik bir nüfusa ev sahipliği yapması amaçlanıyor. Trafiğe kapalı sokakları, cumbalı evleri, çiçekli balkonları, sokak kahveleri ile Alaçatı'nın bir örneği niteliğinde olacak 35. Sokak, Mavişehir'e 8, Konak'a 22, havaalanına 33, metro istasyonuna 1 kilometre mesafede yer alıyor.

Kimlik
Akşan Yapı
Yatırım tutarı:
200 milyon TL
Daire sayısı: 550
Daire fiyat aralığı: 140-540 bin TL
Teslim: 2012 Aralık

The Port Residence'ta 250 bin euroya
Kar İnşaat, İzmir Alsancak Liman bölgesinde The Port Residence projesinin inşaatını tamamladı. Arsa maliyeti hariç 24 milyon TL‘ye malolan proje 72 daireden oluşuyor. 3 bin 500 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen projede İzmir'e kiralanabilir dubleks dairelerdenalışveriş ve sosyal alanlara kadar pek çok detay yer alıyor. 95 metre yükseklikte 26 katta bir binadan oluşan projededairefiyatları 250 bin ile 450 bin TL arasında değişiyor. Projede kiralanabilecek dubleks rezidansların aylık kiraları ise 3 bin 500 TL olarak belirlendi. Projedekidairelerin yüzde 80'inin satışı şimdiden tamamlanırken bodrum katlarında konutlaraözel 147 araçlık otopark, yaklaşık 1220 metrekarelik sığınak ve teknik bölümler için de yer ayrıldı.

Kimlik
Kar İnşaat
Yatırım tutarı:
24 milyon TL
Daire sayısı: 72
Daire fiyat aralığı: 140- 540 bin TL
Teslim: 2012 Aralık



Park Yaşam'da fiyatlar 174 bin TL'den başlıyor
Emlak GYO'nun hasılat paylaşımı modeliyle İzmir'deki arazisini alan Türkerler Holding-Durmaz İnşaat-İzka İnşaat ortaklığı 350 milyon liralık Park Yaşam Mavişehir projesine başladı. Projedekonut-ofis-alışverişmerkezinden oluşacak projede 27 farklıdaire tipi bulunacak. 32 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek proje 7 blokta 521 konuttan meydana gelecek. 1+1'lerden 5+1'lere kadar pek çok konut alternatifinin bulunduğu projede metrekare fiyatları 2 bin 200 ile 2 bin 700 TL arasında. Projedekidairefiyatları ise 174 bin TL ile 800 bin TL arasında değişiyor. 12.12.2012'de teslim edilecek projede açık ve kapalı yüzme havuzu, kapalı otopark, fitness merkezi, tenis kortu, basketbol sahası, yürüme yolları da bulunuyor.

Kimlik
Türkerler-Durmaz-İZKA
Yatırım tutarı:
350 milyon TL
Daire sayısı: 521
Daire fiyat aralığı: 174- 800 bin TL
Teslim: 12.12.2012


Bayraklı'nın karması olacak
TEKFEN-OZ ve Rönesans AVM ortaklığında İzmir- Bayraklı'da yapılacak proje şehrin en modern projelerinden biri olmayı hedefliyor. Bayraklı'da, Konak, Bornova ve Karşıyaka'nın kesişim noktasında, kentin yeniMerkezi İş Alanı”nda yapılacak projenintasarımı Amerikalı 5+ Design ve Swanke Hayden Connell Architects ortaklığında yapılacak. Konut, ofis kuleleri, bölgesel alışverişmerkezinin yer alacağı proje İzmir'in ilk karma kullanımlı projelerinden biri olacak.

Henüz imar izni bekleyen proje “İzmir'in 2 Yakası Bir Araya gelecek” sloganıyla hayatageçirilecek. Projenin detayları ise henüz açıklanmadı. İki kule ve altında alışveriş merkezinin yer alacağı bir dikey yapıdan oluşacak projede İzmirlilere Körfez manzarası da sunulacak. 40 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yapılacak projede 38 bin metrekare rezidans alanı, 28 bin metrekare ofis, 50 bin metrekarenin ise alışveriş merkezi alanına ayrılması planlanıyor.

Hem kulesi hem marinası olacak
Torunlar-SUR Yapı ve Hayat Kimya ortaklığı da İzmir'de yapacakları projede son aşamaya geldiler. İzmir Bayraklı'da 2007 yılında Türk Henkel'e ait fabrikayı satın alan ortaklar içinde rezidans kulesi, alışveriş merkezinin yer alacağı karma bir projeye hazırlanıyor. 45 dönümlük arazi üzerinde yapılacak projenin 35 katlı olması planlanıyor. Bayraklı'da denize sıfır arazide yapılacak projede 360 yat kapasiteli bir marinanın da yapılması öngörülüyor. Rezidansların 27 bin AVM'nin ise 30 bin metrekare kiralanabilir alandan oluşması planlanıyor. Proje çalışmaları son aşamaya gelen yatırımında metrekare fiyatının 5 bin dolar civarında olacağı açıklanmıştı.


İş GYO, yüksekliği ve AVM'si ile ses getirecek
İŞ GYO da Bayraklı da yeni bir proje açıklamaya hazırlanıyor. İzmir'in en yüksek binalarından biri olması hedeflenen projenin adı henüz açıklanmadı. Projenin biri 25 diğeri ise 33 katlı iki kule ile alışveriş merkezinden oluşacağı öğrenildi. Bloklarım yüksekliği henüz netlik kazanmazken İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes proje ile ilgili olarak daha önce “Standart bir şey yapmıyoruz. Riskli bir şey olacak ama eğer tutarsa Kanyon'dan daha çok ses getirecek bir proje olacak. Hiçbir alışveriş merkezi çevre ile bu kadar entegre olmadı” diye konuşmuştu. Projenin 150 milyon dolara malolacağı öğrenildi.

İzmir Bayraklı'daki projenin 25 ve 33 katlı iki rezidans bloğunda 150 adet konut bulunacak. Kulelerin altındaki blokta ise yaklaşık 30 bin metrekarelik kiralanabilir alanlı alışverişmerkezi olacak. Alışveriş merkezinin çatısı ise Mimar Emre Arolat tarafından park olarak tasarlandı. Proje için imar izninin beklendiği öğrenildi.

Kaynak: Dilek TAŞ/Sabah Emlak

  • Etiketler:

Yorum Yaz