maritbet girişmaritbet
İşte Tekfen Hep İstanbul şikayetleri ve gerçekleri!

İşte Tekfen Hep İstanbul şikayetleri ve gerçekleri!

Tekfen'in inşa ettiği Hep İstanbul projesinde sorunların sonu gelmiyor. İşte Hep İstanbul projesinin gerçekleri...

Esenyurt'ta Haramidere bölgesinde Tekfen tarafından inşa edilen Hep İstanbul projesinde ciddi sorunlar yaşanıyor. Teslimleri gerçekleşen ve yaşamın başladığı projede her gün yeni bir problem ayyuka çıkıyor.

Gecenin bir yarısı su sisteminde yaşanan aksaklıktan evin bir anda buz gibi olması mı problem yoksa buna bakacak kişilerin hiç gelmemesi ya da çok geç gelmesi mi… Bu projeden ev almak isteyenler gerçekten bir kez daha düşünmeli..

ÇOCUKLAR SERVİSE KAMYON VE TRAFİĞİN ORTASINDA BİNİYOR

Bu sitedeki en büyük eksikliklerden birisi de çocuk servisinin site içerisine alınmaması… Çocuklar her sabah araçların vızır vızır geçtiği caddeden servise binmek zorunda kalıyor. Bu yüzden kaç kez sürücüler arasında tartışma yaşandı…

tekfen hep istanbul şikayet

Site içerisinde yapılan bir çalışma sonrasında güvenlik demirinin hali... İnsan sağlığının hiçe sayıldığının diğer göstergesi...

Bu sitede bir asansör mevzusu var ki akıllara zarar… Sitenin bir ucunda asansör var ancak diğer kapı tarafında yok… Yani iki uç noktadaki bloklarda yaşayan insanlar ya sitenin tamamını yürüyecek ya da çocuk arabalarını, hastalarını ellerinde merdivenlerden çıkaracak… Site içerisindeki merdivenlerin yanlarında bıraktıkları alan engelli araçlarına özelse vay engellilerin haline… Bırakın engelli insanların oradan çıkmasını normal bir insan dahi orada ayakta duramaz. 

CAMIN YAPILMASI İÇİN NE BEKLENİYOR?

Projede yer alan bloklardan birinin giriş kapısındaki camı günlerdir kırık vaziyette bekliyor. Acaba değişimin yapılması için herhangi bir site sakini ya da bir çocuğun üzerine düşmesi mi gerekiyor, sormak lazım…

hep istanbul sorunlar

tekfen hep istanbul şikayetleri

Bir üst görseldeki kırık kapı camı değişti ancak daha sonrasında apartmanın giriş kapısının yanına bu şekilde bırakıldı. Üstelik bu fotoğraf çocukların servisten inip eve giriş saatinde çekildi. Yerlerde binlerce cam parçası... Ya bir çocuk bu camların üzerine düşseydi! Hesabını kim verebilirdi?

KLİMA DRENAJ SİSTEMİ İÇİN SEÇENEKLER; DAMACANA, TAVAN, ZEMİN!

Bunların dışında bir de evlerde klima belirsizliği var. Ev almak isteyenlerin bunu yetkililere sormasını özellikle istiyorum. Bunu kendileri için yapmaları gerekiyor.

Sözleşmede klima drenaj sistemi tesis edilecek deniyor ancak hazır olan sadece banyodaki drenaj ağzı. Klima takacak sakinlerin birkaç yol izlemesi gerekiyor. Ya binlerce lira verip satın aldıkları evin tavanı ya da zemininden boruları banyoya ulaştıracaklar, ya da balkonlarına damacana koyup suyu oraya dolduracaklar. Peki yatak odasına klima takılmak istenirse ne olacak? Ya balkondan yatak odasına klima gazı için boru çekilecek, ya da hem salona hem yatak odasına ayrı klima takılacak. Bu durumda yatak odasına da ayrı bir elektrik tesisatı gerekecek.

hep istanbul problemler

İşte sözleşmede yer alan klima drenaj maddesi...

Bu ve bunlar gibi birçok sorunun yaşandığı bu sitede yaşayan bir vatandaşın haklı isyanı ise şöyle…

“Hep İstanbul'da daire sahibiyim. Tekfen'in adına güvenip aldım ama almaz olaydım. Her şeyimiz yarım, eksik, asansörler sorunlu, sıcak su pompası iki günde bir bozuluyor ve sıcak su daireme gelmiyor. Eksik eksik eksik... Binamızın dış kapısının camı 1 aydır kırık ve neyi bekliyor bilmiyorum. Birinin üzerine düşmesini bekliyorlar herhalde. Dış mekandaki asansörler sürekli servis dışı. Bebeğim var ve 40 -50 tane merdiveni bebek arabasını kucağıma alarak çıkıyorum. Ayrıca oturduğum blok, asansöre uzak olmasına rağmen mecbur kullanmak zorunda kalıyorum. Çocuklarımız servislerine binerken beton mikserlerinin ortasında ve trafik esnasında biniyorlar, servis içeri alınmıyor veya servis cebi yok. Araç plaka okuma sistemi sürekli sorunlu. Bebek arabası ve engelliler için rampa yok. Daha sayacak o kadar çok şey var ki sığmıyor. Ben mutlu olacağımı düşünerek buradan ev aldım ama hiç mutlu değilim”

hep istanbul şikayet

Resimde araç bariyeri kırık... Araç bariyerinin nasıl kırıldığını yetkililere sorun, olayın nasıl meydana geldiğini size anlatsınlar...

İşte Hep İstanbul projesiyle ilgili bir site sakininin farklı şikayeti...

"1 Ekim 2017 tarihinde Hep İstanbul sitesine taşındım. Bir aylık süre sonunda 739 TL ısınma ve sıcak su parası geldi. Yönetime fatura ayrıntısı sorduğumda bu faturanın 109 TL'lik kısmının su parası, kalanının ısınma ile ilgili olduğunu söylediler. Yönetimi arayıp daha havaların soğumaya yeni başladığı Ekim ayında bu faturanın çok yüksek olduğunu söyledim. Site yönetimi, konu ile DAF Enerji Yönetiminin ilgilendiğini ve kendilerine bilgi verildiğini söylediler. Bugün aradıklarında ise ölçüm cihazında bir sorun olmadığını ve faturanın doğru olduğunu söylediler. 1992 yılından beri İstanbul'da yaşıyorum, ilk defa bu kadar yüksek bir fatura ödüyorum, üstelik daha havalar soğumamışken... Bu faturanın hala abartılı olduğunu düşünüyorum ve yetkililerin bir an önce gerekli düzenleme yapmalarını bekliyorum..."

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ESENYURT BÖLGESİ
  • 16.01.2012 15:31

ESENYURT BÖLGESİ

Esenyurt cazibe merkezi olmaya devam ediyor. GRD İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Y ...

Ucuz konutun başkenti Esenyurt'un akıbeti ne olacak?
  • 28.04.2021 14:26

Ucuz konutun başkenti Esenyurt'un akıbeti ne olacak?

Nüfusu 1 milyona yaklaşan Esenyurt'ta konut fiyatlarının diğer bölgelere oranla ...

Bir ayda binlerce konut satıldı, o ilçede ev kalmadı!
  • 26.10.2020 14:13

Bir ayda binlerce konut satıldı, o ilçede ev kalmadı!

Milyona yaklaşan nüfusuyla küçük bir şehri andıran Esenyurt'ta sadece Eylül 2020 ...

Esenyurt'taki Saylan İnşaat mağdurlarının akıbeti ne olacak?
  • 22.06.2018 10:10

Esenyurt'taki Saylan İnşaat mağdurlarının akıbeti ne olacak?

Saylan İnşaat'ın Esenyurt'taki mağdurları, ikinci kez dolandırıldıklarını iddia ...

İşte Tekfen Hep İstanbul şikayetleri ve gerçekleri!
  • 06.12.2017 14:58

İşte Tekfen Hep İstanbul şikayetleri ve gerçekleri!

Tekfen'in inşa ettiği Hep İstanbul projesinde sorunların sonu gelmiyor. İşte Hep ...

Özyurtlar Nota Residence'ta 25 bin peşin, hemen taşın!
  • 30.10.2017 11:22

Özyurtlar Nota Residence'ta 25 bin peşin, hemen taşın!

Özyurtlar Holding markalarından Neyzen İnşaat'ın Esenyurt'taki Nota Residence pr ...