maritbet girişmaritbet
Gün İnşaat, doğa içindeki projesi Kemerville'i tanıttı

Gün İnşaat, doğa içindeki projesi Kemerville'i tanıttı

Gün İnşaat'ın yeni projesi Kemerville, doğa içinde, merkeze yakın, özgün tasarımıyla dikkat çekiyor.

22 yıldır birçok konut projesi gerçekleştiren Gün İnşaat'ın yeni projesi Kemerville 3. Havalimanı sayesinde ilginin arttığı bölge olan Kemerburgaz'da yeni bir yerleşim merkezi olarak dikkat çekmekte. Büyüklükleri 130 m2 ve 184 m2 arasında değişen 40 adet 2+1, 3+1, ve 4+1 çatı ve bahçe dubleksli mevcut proje, temiz havası, sakinliği, ormana yakın konumuyla ilgi çekiyor. 2017 yılında tamamlanacak Gayrettepe-Kemerburgaz-Göktürk metro duraklarından birinin de buraya yapılması ile ulaşım daha da rahat hale geliyor.

Yılların bilgi ve tecrübe birikimi ile yurtiçinde birçok büyük konut projesi, iş merkezleri, üniversite kampüsü, sanayi tesisleri ve benzeri projelerin yapımını gerçekleştiren GÜN İNŞAAT Genel Müdürü Yüksel Günver, Kemerville Projesi ile ilgili olarak lansman toplantısında “Kemerville projesi, inşaat sektöründe 22 yıllık deneyim ve birikimimizin sonucudur, bu proje yaptığımız çalışmalardan edindiğimiz kazanımların yansıması olacaktır.” dedi.

‘'Kemerburgaz, yıllardır İstanbullular için kent merkezinin kaosundan bir kaçış olarak görülen, orman içinde ama şehre çok yakın bir yerleşim bölgesi. Temiz havası, ormanı, sakinliği ve konumuyla yeni bir yerleşim merkezi olarak ilgi çekmekte. Biz 2006 yılından beri yaptığımız tüm Kemerburgaz ve Göktürk projelerinde ölçek açısından butik bir yaklaşımı benimsedik. Daire adetlerinin 30-60 arasında değiştiği projelerde, büyük sitelerde birbirine yabancı kalan yaşayanların, kalabalık içinde deneyimledikleri yalnızlık, kopukluk gibi olumsuz duygularına alternatif bir yaşam modeli sunduk” sözleriyle devam etti.

Yüksel Günver, yeni projeleriyle ilgili bilgileri şöyle aktardı: “Komşuluk ilişkilerini destekleyen bu projede hem yaşayanların özel alanlarındaki mahremiyetine önem verdik hem de aralarındaki bağı güçlendirecek şekilde ortak alanlarda karşılaşmalarını destekleyecek kurgular geliştirdik. Kapı önü karşılaşmalarını, havuz başı sohbetlerini, özel balkonlar ve paylaşılan dış mekanlar arasındaki görsel iletişimi özellikle önemsedik.”

Kemerville'in %70'i yeşil alan 

“Kemerville'de kat adeti diğer projelerimize göre daha az. Ayrıca bir blokta yalnız 4 dubleks daire mevcut. Bu durumda çok katlı apartman tarzından uzaklaşan “villa” konseptine yaklaşan bir tasarım söz konusu. Konutların dışarıya açılımı, bahçeyle kurulan güçlü ilişki ön planda. Kullanılan ahşabın sıcaklığı, cumbalar, kütle hareketleri ise yine bir apartmandan çok villa imajını betimliyor. Büyüklükleri 130 m2 ve 184 m2 arasında değişen 40 adet 2+1, 3+1, ve 4+1 çatı ve bahçe dubleksi mevcut. Göktürk sınırları içinde yapılan sitelerle karşılaştırıldığında ise %30 taban oturma alanı ile düşük yoğunluklu bir yerleşim ortaya çıkıyor. Arazinin % 70'inin yeşil alan olarak bırakıldığı projede adeta ormana açılan bir  yaşam sergileniyor. Aynı zamanda okulları, hastaneleri, restoranları, kafeleriyle kent yaşamının tüm olanaklarını sunan bir çevre içinde yer alıyor.”

Şehirden kopmadan, doğaya kaçış: Kemerville

Proje Mimarı Dr. Suzan Sanlı Esin de, 5100 metrekarelik proje alanının yalnız % 30'unu kaplayan 3 katlı 8 blok ile düşük yoğunlukta bir yapılaşmaya dikkat çekerken, konut bloklarında göze çarpan iki unsurun ahşap kaplama ve cumbalar olduğunun altını çiziyor. Kabuktaki hareketlerle sağlanan gölge-ışık oyunları ile mimari tasarımda farklılık oluşturulmaya çalışıldığını, konutların dışarıya açılımı ve yeşil alanlarla kurulan güçlü ilişkileri ile adeta bahçeli evlerden oluşan bir mahalle kurgulandığını dile getiriyor.

Suzan Sanlı Esin proje tanıtımını şu sözlerle tamamlıyor: “Mimari tasarımda yalın, süslemeden uzak ama 3. boyuttaki hareketlerle özgünlük yakalamayı özellikle istedik. Kompozit malzeme gibi yapay yapı malzemelerinden uzak durup ahşabın sıcaklığını benimsedik. Yeşille bütünleştirmeye çalıştığımız bu kurguda ahşap kaplı ve beyaz yüzeylerin yanına sarı gibi çarpıcı bir renk de ekledik.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kemerville'de son 5 çatı dubleksi sahiplerini bekliyor
  • 26.12.2018 13:03

Kemerville'de son 5 çatı dubleksi sahiplerini bekliyor

Gün İnşaat’ın doğa içinde yeni bir yerleşim merkezi olarak ilgi çeken projesinde ...

Gün İnşaat, doğa içindeki projesi Kemerville'i tanıttı
  • 21.09.2016 13:29

Gün İnşaat, doğa içindeki projesi Kemerville'i tanıttı

Gün İnşaat'ın yeni projesi Kemerville, doğa içinde, merkeze yakın, özgün tasarım ...

Kemerville basına tanıtılıyor
  • 16.09.2016 15:59

Kemerville basına tanıtılıyor

Gün İnşaat tarafından hayata geçirilen Kemerville projesi 21 Eylül'de basına tan ...

Göktürk Kemercity 4’te 243 bin liranda başlayan fiyatlarla!
  • 23.06.2013 08:12

Göktürk Kemercity 4’te 243 bin liranda başlayan fiyatlarla!

Gün İnşaat, Kemercity projesinin dördüncü etabı için çalışmalara başladı. Projed ...

Kemercity Evleri 4.Etap yapımına başlandı!
  • 13.06.2013 08:39

Kemercity Evleri 4.Etap yapımına başlandı!

Gün İnşaat’ın İstanbul’un hızla gelişen bölgelerinden Göktürk-Kemerburgaz’a fark ...

2+1’LER 330 BİN TL
  • 04.10.2011 10:36

2+1’LER 330 BİN TL

Gün İnşaat tarafından Göktürk'te hayata geçirilen Kemercity projesinin 3. etabın ...