maritbet girişmaritbet
Dev proje Batışehir nasıl yönetiliyor?

Dev proje Batışehir nasıl yönetiliyor?

Lansmanı yapıldığı günden itibaren gözleri üzerine toplayan Batışehir projesi, 3. etap teslimleri için hazırlanıyor.

Kısa sürede büyük bir başarıya imza atan projenin genel koordinatöreü Cengiz Özgüç, Batışehir hakkında merak edilenleri cevaplandırdı. 

Sizi biraz tanıyabilir miyiz, EgeYapı Group ile yollarınız nasıl kesişti?

1983 yılında Almanya Wesbaden Üniversiteis Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldum. Mezun olduktan sonra İnşaat Konstrüksiyon ve İnşaat İdaresi Bölümü'nde master'a başladım. "Gökdelenler ve Uygulamadaki Sorunlar" üzerine yazdığım bir tezim var. 

cengiz özgüç

Hamburg şehrinde 1994-1998 yılları arasında bir projeyi, satışı da dahil olmak üzere anahtar teslim tek yetkili olarak bitirdim. Bununla beraber Libya'da 2.500 konut inşa ettim. Ayrıca Irak, Kazakistan ve Belarus gibi ülkelerde üst düzey yöneticilik yaptım. 

Batışehir projesi konumu ve tasarımı ile beni çok heyecanlandıran bir projeydi. bu projenin tüm inşa faaliyetlerinin başında olmak benim için çok önemliydi ve EgeYapı Group ile beni bir araya getiren en önemli unsur bu oldu.

Türkiye'de hangi projelerde bulundunuz?

Proje Müdürü olarak tamamladığım projelerin içinde; İstanbul'da Bahçeşehir Konutları, Ataköy 9. Kısım, Saklı Bahçe Konakları, Avrupa Konutları Atakent 3, Ankara'da; Eryaman Konutları, Konutkent, Mesa Çankaya Sitesi, Bodrum'da; 1.400 yataklı Türkbükü Hilton Oteli yer alıyor. 

Batışehir projesi için bu bölgeyi seçmenizin özek bir nedeni var mı; Projede ön planda tuttuğunuz felsefe nedir?

Avrupa'nın en iyi karma kullanım projesi ödüllü Batışehir özellikle lokasyonu ile diğer karma kullanım projeleri arasından sıyrılıyor. Batışehir, Atatürk Havalimanı'na 10 dakika mesafede oluşu ve Kuzey Marmara Otoyolu'na doğrudan erişimi ile 3. Havalimanı ve 3. Köprü güzergahına kolay ulaşımı ile her geçen gün hızla değerleniyor. Geçtiğimiz yıl ulaşıma açılan Başakşehir-Bağcılar Metrosu da projenin bulunduğu bölgeyi daha değerli hale getirdi. 

Çalışmaları devam eden Kabataş - Mahmutbey metrosunun da önümüzdeki yıllarda aktif hale gelmesiyle şehrin yeni çekim merkezi olan Batışehir, yatırım cazibesini her geçen gün arttırıyor. 

İstanbul'da yaşamı etkileyen en önemli çevresel etkenlerden bir tanesinin ulaşım problemi olduğunun bilinci ile Batışehir sakinlerine TEM Otoyolu'dan projeye doğrudan ulaşabilme imkanı oluşturduk. Sık sık görüştüğüm site sakinleri, bu projenin yaşanılacak muhteşem bir yer olduğunu ifade ediyorlar. Projemiz, özellikle peyzaj alanları ve sosyal tesisleri ile gerçekten övgüyü hak ediyor.

Ayrıca proje içerisinde özellikle kötü hava koşullarında site sakinlerinin daha çok tercih ettiği bodrum katlardan market dahil tüm bloklara ulaşılabilmesi imkanı bulunuyor. Şubat ayında yaşadığımız kötü hava şartları, bu özelliğin bize ne kadar güzel bir ayrıcalık olduğunu gösterdi. 

Tüm bunların yanında projenin etrafında çarpık kentleşmenin bulunmayışı, gecekondu kültüründen uzak oluşu; hem güvenlik açısından hem de sosyal yaşantı açısından son derece önemli bir faktör oldu. Şu anda 2. etabımızda açılan kapalı yüzme havuzu, fitness center, açık-kapalı restoranın yanında; önümüzdeki ay başı yaklaşık 100 metrekare alana sahip gazete ve kitap okuma salonu açmak istiyoruz. Batışehir'de yaşayan site sakinleri her türlü ihtiyaçlarını, proje dahilinde olan fonksiyonlardan karşılayabilecek.

Projemizde yer alan kafeler, restoranla, mağazalar, marketler ve eczaneler her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde konumlandırıldı. 3. etabımızda açılacak olan yaklaşık 3 bin metrekare alana sahip market ve kapalı AVM konseptinden sıkılanlar için bir uçtan diğer uca 1 kilometreye yakın açık havada İstanbul'un alışveriş merkezi anlayışına yepyeni bir hava getirecek cadde dükkanları ile site sakinlerinin yaşam şekli tamamen değişecek.

Projenizin emsalini diğer projelerden ayıran ve öne çıkaran özellikleri nelerdir? Projeniz için hem yatırım, hem de oturum amaçlı alıcılara hitap ediyor diyebilir miyiz?

Projemiz, öncelikle oturum amaçlı ama aynı zamanda da yatırım amaçlı olarak tercih ediliyor. Yani her ikisine de hitap ettiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Sadece yatırım amaçlı seçilmiş sitelerde sosyal yaşantının çok düşük olduğu ve de istenilen düzeyde olmadığı bilinen bir gerçek. Bizim projemizde ise esas olarak oturum amaçlı aileler bulunduğu için site teslimlerden hemen sonra büyük bir canlılığa sahip olabilmektedir ve ikinci el satışları yok denecek kadar az olup kiracı bulmak ise hiç sorun olmuyor.

Batışehir sakinlerini bekleyen sosyal olanaklar nelerdir?

Projenin 3. etabını 2015 yılında bitireceğiz. 3. etabın ve dolayısıyla tüm projenin 2015 yılında bitmesi ile birlikte site sakinlerine vadettiği gerçek yaşam ve sosyal olanaklara sahip olunacak. O zamana kadar inşaat sırasında vermiş olduğumuz bütün rahatsızlıkların biteceği ve birbirinden güzel kafelerin, restoranların, mağazaların, eğlence yerlerinin açılacağı sitemizde, site sakinleri; özellikle Avrupa yakasındaki çok az sitenin sahip olduğu tüm bu eşsiz olanaklara sahip olacak. Dünyada yeni trend, bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak "insan" odaklı yapılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Batışehir, 120 ay vade ile ev sahibi yapıyor!
  • 03.06.2016 12:29

Batışehir, 120 ay vade ile ev sahibi yapıyor!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen Batışehir projesinde sadece 70 daire için g ...

Batışehir tamam, sırada 6 yeni proje var!
  • 28.01.2016 16:52

Batışehir tamam, sırada 6 yeni proje var!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Batışehir projesinde yüzde 93 sa ...

Batışehir örnek daire videosu yayında
  • 31.10.2013 14:03

Batışehir örnek daire videosu yayında

Batışehir projesinin örnek daire videosu emlaktasondakika.com farkıyla yayında ...

Batışehir projesinin Nisan 2013 helikopter videosu!
  • 12.04.2013 16:46

Batışehir projesinin Nisan 2013 helikopter videosu!

Batışehir projesinin helikopter videosu emlaktasondakika.com farkıyla yayında ...

Batışehir'in 9 Nisan 2013 havadan görüntüsü!
  • 09.04.2013 11:27

Batışehir'in 9 Nisan 2013 havadan görüntüsü!

EgeYapı Group, TOKİ ve EPP ortaklığında inşa edilen Batışehir projesinin 9 Nisan ...

Batışehir projesinin yeni reklam filmi yayında!
  • 03.04.2013 17:06

Batışehir projesinin yeni reklam filmi yayında!

EgeYapı Group, TOKİ ve EPP tarafından hayata geçirilen Batışehir projesinin yeni ...