maritbet girişmaritbet
Kızılay, Dragos konutlarında umduğunu bulamadı

Kızılay, Dragos konutlarında umduğunu bulamadı

Türk Kızılayı, KİPTAŞ Dragos Konakları projesindeki 68 daireyi önceki gün ihaleye çıkardı fakat alıcı çıkmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KİPTAŞ tarafından Maltepe'de 128 konuttan oluşan Dragos Konakları projesinin arsa sahibi olan Türk Kızılayı, yüzde 50 kat karşılığı sahip olduğu 68 daireyi önceki gün ihaleye çıkardı. Türk Kızılayı'nın Cağaloğlu'ndaki merkezinde yapılan ihalede konutların tamamı toptan 60 milyon lira bedelle satışa çıkarıldı. Fakat, konutlara hiçbir talip çıkmayınca ihale iptal edildi. Türk Kızılayı yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, yeni ihale yapılıp yapılmayacağının, yapılacaksa hangi şartlarda olacağının önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını söylediler.

İHALE ŞEKLİ YANLIŞTI

İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Dragos'ta olmasına rağmen konutlara alıcı çıkmaması Kızılay'ın konutları ihale ediş şeklini de tartışmaya açtı. 68 konutun toptan satılması fikrinin yanlış olduğu, bu nedenle ihaleye kimsenin katılmadığı belirtildi. Piyasa uzmanları, konutların topluca satılması yerine tek tek satılmasının, hem ihalenin başarılı geçmesini hem de Kızılay'ın daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağı görüşünde.İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, Kızılay'ın bir devlet kurumu olduğunu ve hayır işleri yaptığını hatırlatarak, gelir amaçlı olarak yapılan ihalede en fazla getiriyi elde etmesinin kamu yararına olacağını vurguladı.

TEK TEK SATIŞ DAHA KÂRLI

Toptan satışlarda fiyatların her zaman için daha düşük kalacağını belirten Ateş, "Kızılay'ın yaptığı ihalede yöntem yanlış belirlenmiş. Satışı toptan yaptığınızda hem konutlarınız ucuza gitmiş olur, hem de son ihalede görüldüğü gibi talip çıkmaz. Tek tek satılması daha kârlı" dedi. İhalenin yenilenmesi durumunda bu hususların dikkate alınması gerektiğini ifade eden Ateş, her bir dairenin konum ve özelliklerine göre ayrı ayrı fiyatlandırılıp, satışa çıkarılmasının, konutların satışını kolaylaştıracağını söyledi.

 

Konutları bize versinler en güzel şekilde satarız

İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, Kızılay'a arsa karşılığı verilen dairelerin yer aldığı KİPTAŞ Dragos Konakları'nın İstanbul'un en güzel yerlerinden birinde yer aldığına dikkat çekerek, gayrimenkullerin ucuza gitmemesi gerektiğinin altını çizdi. Ateş, "Proje, alan olarak da güzel bir konumda. Eğer kendileri yapamıyorlarsa, satamıyorlarsa, versinler bize biz satarız. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası'nın 10 binlerce üyesi var. En güzel fiyata satarız. Kızılay'ın kasasına da girebilecek en fazla para girer" dedi.

 

2009 yılı fiyatından verilecekti

Kiptaş Maltepe Dragos Konaklarında fiyatlar, satışı çıktığı 2009 yılında, 954 bin liradan (187 m2) başlıyordu. 234 m2'lik konutların fiyatı ise 1 milyon 104 bin lira olarak belirlenmişti. İhalede ise 68 konutun tamamı için 60 milyon lira muhammen bedel istenmişti. Konutların bu fiyattan satılması durumunda,bir dairenin ortalama fiyatı, 2009 yılındaki değeri olan 1 milyon liranın altında kalacaktı. Adalar manzaralı 8 blokta yer alan daireler, 340.92 metrekare 5+1 dubleks, 234.51 metrekare 4+1 ve 187.45 metrekare alana sahip 3+1 seçeneklerine sahip bulunuyor. Marmaray güzergâhı üzerinde bulunan Dragos Konakları'nda tamamı kapalı otoparkta her daire için en az iki araçlık otopark, yüzme havuzu, su yolları, tenis kortu, basketbol sahası, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, fitness kulübü, Türk hamamı, sauna, masaj odaları, sağlık kulübü ve kafeteryalar yer alıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz