maritbet girişmaritbet
Ankara Yenimahalle'nin sınırları değişti! Çayyolu, Çankaya'ya bağlandı!

Ankara Yenimahalle'nin sınırları değişti! Çayyolu, Çankaya'ya bağlandı!

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Çayyolu'nun Yenimahalle'den Çankaya'ya bağlanmasına ilişkin önergeye tepki göstererek, ''Yenimahalle Belediyesi, seçim hesabı uğruna paramparça ediliyor'' dedi

 

Yenimahalle ilçesine ilişkin önerge kabul edildi. Buna göre, Yenimahalle ilçesine bağlı Dodurga ve Alacaatlı Mahallelerinin çevre yolu dışında kalan kısımları Şehitali Mahallesi ile birleşecek. Şehitali, Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye Mahalleleri Etimesgut'a bağlanacak. Yenimahalle'nin Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu içinde kalan kısmı ile Çayyolu, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent Mahalleleri Çankaya'ya katılacak. 669 bin nüfusuyla Yenimahalle, Keçiören ve Çankaya'dan sonra Ankara'nın en büyük üçüncü ilçesi. Ancak bu bölünmenin ardından sıralama değişmiş olacak.
 
Çetin, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve CHP Ankara milletvekilleriyle birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 13 ilin büyükşehir yapılmasına ilişkin yasa tasarısını eleştirdi.
 
Tasarının Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzalı bir önergeyle, Çayyolu'nun Yenimahalle'den kopartılıp Çankaya'ya Belediyesi'ne, bazı köylerin ise Etimesgut Belediyesi'ne bağlanmak suretiyle Yenimahalle ilçesinin paramparça edilmek istendiğini öne süren Çetin, şu ifadeleri kullandı:
 
''Önerge sahibi aslında Başbakan. Bu önergenin sahiplerine sesleniyorum. Bu önergenin namusu yok. Bu önergenin ahlakı yok. Bu önergenin saygısı yok. Bu önergenin demokratik bir yanı yok. Bu önergenin sahibi ne yaparsan yap, bilmelisin ki korkunun ecele faydası yok. İstediğin gibi, diktatörler gibi al cetveli eline sınırları çiz. Sonunda halk da seni çizecek ve yaptıklarının hesabı sorulacak. Ne yaparsan yap, sınırları nasıl çizersen çiz, Yenimahalle de Etimesgut da Çankaya da Ankara da bizim olacak.''
 
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yerel yönetimlerin siyaset makamı değil, hizmet makamı olduğunu ifade ederek, hiçbir talep yokken, bir gece yarısı Çayyolu'nun Yenimahalle'den kopartıldığını öne sürdü. Yaşar, ''Eğer bir şey yapacaksanız, o zaman Batıkent ve Çayyolu'nu ilçe yapın'' diye konuştu.
 
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da söz konusu önergeyi, ''gece üç buçuk operasyonu'' diye nitelendirdi. Tarhan, ''Yurtta beton, dünyada beton'' zihniyeti ile mücadele ettiklerini belirterek, ''Elde bir makas, kesip biçiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz bu zihniyetle mücadele edeceğiz. Çankaya'yı da Yenimahalle'yi de Etimesgut'u da biz alacağız'' şeklinde konuştu.
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara'nın altın kanatlı projesinin örnek dairesi
  • 04.08.2014 11:53

Ankara'nın altın kanatlı projesinin örnek dairesi

Deso İnşaat tarafından Ankara Yenimahalle'de inşa edilen Gold Wings projesinin ö ...

Ankara'yı kanatlandıracak projeden kareler
  • 04.08.2014 11:48

Ankara'yı kanatlandıracak projeden kareler

Deso İnşaat tarafından Ankara Yenimahalle'de inşa edilen Gold Wings projesinden ...

Versace Home Koleksiyonu göz kamaştırıyor
  • 27.09.2020 08:45

Versace Home Koleksiyonu göz kamaştırıyor

Versace Home Koleksiyonu farklı mekanlar için tasarladığı mobilya ve aksesuarlar ...

VİKO otomatik sigorta ile binalar artık güvende!
  • 15.09.2020 11:20

VİKO otomatik sigorta ile binalar artık güvende!

VİKO marka otomatik sigortalar, özel tasarımları ve kaliteleri ile her binaya yü ...

Çankaya’da merdivenli yol yapımına devam!
  • 06.09.2020 06:45

Çankaya’da merdivenli yol yapımına devam!

Çankaya Belediyesi ilçede asfalt, kai ilçenin eğimli ve yüksek bölgelerinde vata ...

'Dönüşüm ile Yenimahalle tercih edilen bir ilçe haline geldi'
  • 06.04.2018 17:21

'Dönüşüm ile Yenimahalle tercih edilen bir ilçe haline geldi'

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Konağı'nda düzenlediği basın to ...