maritbet girişmaritbet
İztuzu Plajı’nda işletme krizi

İztuzu Plajı’nda işletme krizi

Türkiye'nin dünyaca ünlü İztuzu Plajı'na DALÇEV'in yeniden gelmesi, tartışmalara yol açtı.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde Caretta Caretta'ların yumurtladığı dünyaca ünlü İztuzu Plajı'na geçen yıl izinsiz girdiği iddia edilen, ancak halkın direnişi üzerine geri çekilen Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat emlak ve Otel A.Ş. (DALÇEV) yetkilileri, yeniden plaja geldi. İşletme hakkının kedilerinde olduğunu belirten DALÇEV A.Ş. çalışanları 2 nolu büfeye yerleşti.

DALÇEV A.Ş yetkililerinin İztuzu Plajı'nda Boğazağzı'nda bulunan 2 nolu büfe işletmesine gelmesinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MUSKÜ) İktisadi İşletmesi yetkilileri de plaja gelerek tutanak tuttu. Yetkililer, DALÇEV A.Ş.'nin büfeden çıkartılması için Kaymakamlığa dilekçe verdi. Özel Çevre Koruma Bölgesi olan İztuzu Plajı'nın korunması için Bakanlık tarafından Muğla Üniversitesi'ne yükümlülük verildiğini belirten yetkililer, hukuki yollara başvuracaklarını kaydetti.

İztuzu Plajı

DALÇEV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, "Boğazağzı günübirlik işletmeleri 29 Aralık 2014 tarihinde bize teslim edildi. Biz de sezonun başlaması ile geldik, tesisimizi açtık ve işletmeye başladık. Bizim aleyhimize herhangi bir mahkeme kararı yok. Protokolün iptali ile ilgili bir girişim vardı. Muğla mahkemeleri bu girişimi de geçersiz kıldı. Dolayısı ile bize teslimattan kaynaklanan hakkımızı kullanıyoruz. Biliyorsunuz ki; burayı daha önce Ortaca Belediyesi işletiyordu. Muğla Büyükşehir olması ile bir ihale açıldı ve biz ihaleye katılarak bu alanı MUÇEV'den teslim aldık. İztuzu Boğazağzı mevkiindeki işletmelerin işletme hakkı bizim" dedi.

DALÇEV A.Ş Avukatı Musa Müfit Elitaş'ta "Bizim dayanağımız 29.12. 2014 tarihli teslim tutanağıdır. Bu tutanağın aksine ne bir tutanak nede bir mahkeme kararı mevcuttur. Dolayısı ile müvekkilim DALÇEV A.Ş nin burada bulunması hukukidir" dedi.

MUSKÜ Rektörlük Genel Sekreteri ve MUSKÜ İktisadi İşletme Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ayhan ise, "DALÇEV A.Ş'nin Muğla İdare Mahkemesi ve Aydın Bölge İdari Mahkemesi'ne açmış oldukları yürütmeyi durdurma davası reddedildiği gibi, daha önce MUÇEV tarafından yapılan sözleşmeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 23.3.2015 tarihinde MUSKÜ ile yapılan tutanak ile önceki yapılan tutanakların hepsi hükümsüz kalmıştır. Bu arkadaşlar gelmiş buraya cebren yerleşmiş konumdalar. Bu iş zorbalık ile olmaz. Biz kendileri ile herhangi bir eyleme girmeyiz, biz MSKÜ olarak hukuki işlemlere başladık" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dalyan’da Caretta Run Yarışları!
  • 05.09.2016 09:33

Dalyan’da Caretta Run Yarışları!

Parkurun tozunu kaldırıp, biraz ter atmaya var mısınız? ...

İztuzu Plajı'nın sakinleri; insanlar ve kaplumbağalar!
  • 05.07.2016 08:25

İztuzu Plajı'nın sakinleri; insanlar ve kaplumbağalar!

Muğla Ortaca'daki İztuzu Plajı'nın gündüz sakinleri insanlar olurken, gece ev sa ...

İztuzu 5 saatte tahliye edildi!
  • 01.06.2016 10:01

İztuzu 5 saatte tahliye edildi!

İztuzu Plajı’ndan işgalci olduğu öne sürülen DALÇEV A.Ş. jandarmaların nezaretin ...

İztuzu Plajı için karar verildi
  • 29.05.2016 09:16

İztuzu Plajı için karar verildi

İztuzu Plajı’nın işletme yetkisine sahip olduğu iddiasındaki DALÇEV A.Ş, 11 Mayı ...

İztuzu Plajı ihalesi ile ilgili son durum!
  • 27.05.2016 10:24

İztuzu Plajı ihalesi ile ilgili son durum!

Muğla 1. İdare Mahkemesi, İztuzu Plajının işletmesiyle ilgili özel şirket DALÇEV ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İztuzu uyarısı
  • 19.05.2016 11:50

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İztuzu uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Valiliğine gönderilen yazıda, İzt ...