maritbet girişmaritbet
İşte Millet Bahçesi'nin ihya edeceği semtler!

İşte Millet Bahçesi'nin ihya edeceği semtler!

Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak Millet Bahçesi, komşu semtleri ve markalı konut projelerinin değerine değer katacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı'nın kapandıktan sonra Millet Bahçesi olarak hizmet vereceğini açıklaması, İstanbullular için büyük bir avantaj. Dünya üzerindeki en büyük üçüncü şehir parkı olacak olan Millet Bahçesi, Atatürk Havalimanı'nın 12 milyon metrekarelik alanında hayata geçirilecek. İlk etapta Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosuyla ulaşımımın sağlanacağı dev proje kapsamında 3 milyon yeni ağaç dikilecek.

İstanbul'da son dönemde ağırlık kazanan Şehir Parkı projeleri bulunduğu bölgeye büyük kazanımlar sağlıyor. Öyle ki faaliyette olan Zeytinburnu'ndaki Çırpıcı Şehir Parkı, hem bölge halkı için, hem de şehir sakinleri için büyük bir sosyal alan. İçerisinde yer alan aktivite alanları, yeşil alanlar, spor alanları ve çocuk parklarıyla sosyalleşmenin önemli seçeneklerinden birisi olarak göze çarpıyor.

9 kilometrede 3 büyük park

İstanbul Avrupa Yakası'nda Atatürk Havalimanı noktasından başlayıp Zeytinburnu'na kadar olan bölümde park sayısı 3'e çıkacak. Atatürk havalimanı yerine yapılacak ve dünyanın en büyük üçüncü şehir parkı olacak olan Millet Bahçesi, E5''te Zeytinburnu girişinden hemen önce faaliyette olan Botanik Park ve yine hizmette olan Çırpıcı Şehir Parkı. Toplamda 9 kilometrelik alanda İstanbullular, ikisi faaliyette olan 3 şehir parkıyla nefes alacak.

Millet Bahçesi'nin metrosu hazır

Atatürk Havalimanı 29 Ekim 2018 itibariyle uçuşlarını sonlandıracak. Yerine, 3 milyon ağacın dikileceği Millet Bahçesi yapılacak. Peki Millet Bahçesi'ne ulaşım nasıl olacak? Mevcutta faaliyetine devam eden Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı, Millet Bahçesi'ne ulaşımın en kolay yolu olacak. Hali hazırda milyonlarca kişiyi Atatürk Havalimanı'na taşıyan hat 19,7 kilometrelik mesafede günde 500 bine yakın yolcu taşıyor. Millet Bahçesi'nin hizmete girmesiyle bu rakam ikiye katlanabilir. Pik saatte 6 dakikada bir yeni aracın geldiği metro hattı toplamda 18 duraktan meydana geliyor.

Ataköy-İkitelli metrosuyla bağlantılı olacak

Bu noktada Yenibosna metro durağı, Ataköy-İkitelli metrosundaki yolcuların Millet Bahçesi'ne yolculuğundaki aktarma durağı olacak. İkitelli Sanayi'den başlayarak 13 kilometre mesafede 12 durak yol kat edecek olan metro hattının Yenibosna metro durağı, Millet Bahçesi'ne ulaşımda kilit rol oynayacak.

Millet Bahçesi'ne komşu markalı konutlar

Dünyanın en büyük şehir parkları arasına girecek olan Millet Bahçesi, konum itibariyle birçok konut projesine de komşu durumda. Peki hangi proje, Millet Bahçesi'ne ne kadar yakınlıkta, hangi bölge halkı dev parka yürüme mesafesinde olacak? İşte yanıtı…

Sea Pearl Ataköy

Kuzu Grup tarafından hayata geçirilen ve ilk etabında yaşamın başladığı Sea Pearl Ataköy, Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak Millet Bahçesi'ne en yakın konut projesi olacak. Kendi içerisinde eşsiz peyzajıyla öne çıkan Sea Pearl Ataköy, Millet Bahçesi projesiyle de dünyanın en büyük şehir parklarından birisine komşu olmuş olacak. Lüksün yeniden tanımlandığı Sea Pearl Ataköy, Millet Bahçesi'yle yemyeşil bir alternatifi de sakinlerine sunmuş olacak.

Koru Florya

E5 aksı üzerinde hayata geçirilen ve yaşamın devam ettiği Koru Florya, Millet Bahçesi'ne en yakın projeler arasında yer alıyor. Yine E5 ve Florya iç yollarından kolayca Millet Bahçesi'ne ulaşabilecek olan Koru Florya sakinleri, dünyanın en büyük şehir parkları arasında yer alacak olan Millet Bahçesi'yle farklı bir deneyim yaşayacak.

Ekşinar Konakları

E5 aksı üzerinde Koru Florya'ya komşu olan Ekşinar Konakları, Millet Bahçesi'ne en yakın markalı konut yatırımları arasında yer alıyor. Yine E5 ve Florya iç yollarından birkaç dakikalık yolculukla kolayca ulaşımı sağlanabilecek olan Millet Bahçesi, Ekşinar Konakları sakinlerine farklı bir deneyim yaşatacak. Dev bahçe, projenin değerini de artıracak.

Yalı Ataköy

Yalı Ataköy projesi, Millet Bahçesi'ne en yakın projeler arasında başı çekiyor. Bir yanı deniz, bir yanı dünyanın en büyük şehir parklarından birisi olacak olan Yalı Ataköy'de konut ve ticari alan satışları devam ediyor. Millet Bahçesi projesiyle sakinlerine eşsiz bir şehir pakrı deneyimi yaşatacak olan Yalı Ataköy, bölgede hemen teslim projelerin başında yer alıyor.

Torkam E5 Projesi

Torkam'ın E5 aksı üzerinde, Küçükçekmece Belediyesi'nin eski arsası üzerinde TOki ortaklığıyla hayata geçirdiği Torkam E5 projesi, konumu itibariyle Millet Bahçesi'ne en yakın projelerden birisi. Projeyle parkı, sadece E5 Karayolu'nun ayırdığı Torkam E5, bu anlamda en şanslı projeler arasında yer alıyor. Manzarası dahi Millet Bahçesi olacak olan Torkam E5 projesi, yapılacak metro hattının durağına da direkt bağlantı sağlayacak.

Route İstanbul

Özyazıcı'nın E5 Karayolu üzerinde hayata geçirdiği Route İstanbul, Millet Bahçesi'ne yakın konumuyla öne çıkıyor. Ulaşım aksının göbeğinde, şehrin merkezinde konumlandırılan Route İstanbul, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi manzarasına da sahip olacak. Yatırımcılarına büyük kazançlar sağlayacak olan Route, dev şehir parkına yakın konumuyla değerine değer katacak.

Karat 34

Konumu itibariyle Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak olan Millet Bahçesi'ne en manzaralı projeler arasında başı çekiyor. Konumu itibariyle neredeyse tüm blokların Millet Bahçesi'ni göreceği Karat 34, dev şehir parkına ulaşım açısından da çok yakın konumda yükseliyor. Konut, ofis ve ticari birimlerin yer aldığı projeden Millet Bahçesi'ne ulaşmak sadece birkaç dakika sürecek.

Luxera Yenibosna

Luxera Gayrimenkul'ün Yenibosna'da yapımına devam ettiği konut projesi, Millet Bahçesi manzarasına sahip olacak. 5 dakikalık yolculukla Luxera Yenibosna sakinleri, Millet Bahçesi'ne ualşım sağlamış olacak. Satışların devam ettiği Luxera Yenibosna projesi, Millet Bahçesi'ne yakın konumu ve Ataköy-İkitelli metrosuna bir dakikalık mesafesiyle değerine değer katacak.

Blue Lake Küçükçekmece

Hemen önünden Kanal İstanbul geçecek olan Blue Lake, Millet Bahçesi'ne de yakın konumda yükseliyor. E5 bağlantısına çok yakın mesafede bulunan projeden birkaç dakikalık yolculukla Millet Bahçesi'ne ulaşmak mümkün olacak. Yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği projede, iki dev yatırıma yakınlığıyla ev sahiplerine çok kazandıracak.

Millet Bahçesi'ne yakın şanslı lokasyonlar

Yeşilköy-Ataköy-Florya

Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak olan Millet Bahçesi, konum itibariyle birçok bölgenin yanı başında yer alıyor. Ancak bazı bölgeler, Millet Bahçesi'yle neredeyse iç içe. Bakırköy bölgesinde Yeşilköy-Florya-Ataköy aksı, Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak dev şehir parkının yanı başında yer alıyor. Bu bölgelerde normalde fiyatları yüksek olan konutların, Millet Bahçesi'yle daha da değerleneceği öngörülüyor.

Sefaköy-Halkalı

Küçükçekmece'ye bağlı Sefaköy ve Halkalı bölgelerinde E5'e yakın olan mahalleler, Millet Bahçesi'ne yakınlığı sebebiyle daha değerlenecek. Halkalı bölgesinde markalı konut projeleri ağırlıklı olarak Atakent aksında konumlandırıldı. Bu bölgenin avantajı daha çok Kanal İstanbul. Çünkü Kanal İstanbul projesi, Küçükçekmece Gölü'nden itibaren başlayacak. Ancak E5 bölgesine yakın bölgelerde başlayan kentsel dönüşüm hareketi, Millet Bahçesi'ne yakın yeni konutların sayısını artırıyor.

Basın Ekspres Yolu

Basın Ekspres Yolu'nda TEM bağlantısına kadar olan projeler, Millet Bahçesi'ne ulaşım sebebiyle yakın sayılabilir. Basın Ekspres Yolu'nun doluluk oranına göre Millet Bahçesi'nin yapılacağı Atatürk Havalimanı'na ulaşım maksimum 20-30 dakika sürüyor. Bu noktada Basın Ekspres Yolu'nun üst tarafında kalan mahallelerde bu açıdan büyük bir avantaja sahip.

Yenibosna

Atatürk Havalimanı'nın yerine inşa edilecek olan Millet Bahçesi'ne en yakın bölgelerden birisi hiç kuşkusuz Yenibosna. Tüm noktalarından E5'e bağlanmanın çok kolay olduğu Yenibosna, bu anlamda büyük bir avantaja sahip. Mevcutta yer alan markalı ofis yatırımları ve konutlar, Millet Bahçesi'yle değerine değer katacak. Bölgede hızla artan markalı konut yatırımları da bu değer yükselişinden olumlu yönde nasibini alacak.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Millet Bahçesi'nin ilk görüntüsü heyecanlandırdı!
  • 03.06.2018 10:40

Millet Bahçesi'nin ilk görüntüsü heyecanlandırdı!

Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak olan Millet Bahçesi'nden ilk kare geldi. ...

İşte Millet Bahçesi'nin ihya edeceği semtler!
  • 28.05.2018 15:53

İşte Millet Bahçesi'nin ihya edeceği semtler!

Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak Millet Bahçesi, komşu semtleri ve markal ...

İşte dünyanın en ünlü şehir parkları!
  • 25.05.2018 15:57

İşte dünyanın en ünlü şehir parkları!

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılacak olan Millet Bahçesi, dünyanı ...

İstanbullulara bir Millet Bahçesi müjdesi daha!
  • 25.05.2018 11:40

İstanbullulara bir Millet Bahçesi müjdesi daha!

Zeytinburnu Belediyesi'nin TOKİ ortaklığıyla hayata geçireceği 94 bin metrekarel ...

Kadir Topbaş: Gönlümden geçen Atatürk Havalimanı’nın bölge parkı olması!
  • 06.02.2013 11:22

Kadir Topbaş: Gönlümden geçen Atatürk Havalimanı’nın bölge parkı olması!

Kentsel dönüşüm kapsamında üçüncü havalimanının da devreye girmesiyle yıkılacak ...