maritbet girişmaritbet
Boğaçayı Projesi Antalya'ya zenginlik katacak

Boğaçayı Projesi Antalya'ya zenginlik katacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesinde düzenlenen toplantıda Boğaçayı Projesi'ni anlattı.

Türel, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesinde düzenlenen toplantıda, Boğaçayı Projesi hakkında bilgi vererek, oda üyelerinin görüş ve önerilerini dinledi.

Boğaçayı Projesi'nin Antalya'nın en çevreci projesi olduğuna dikkati çeken Başkan Türel, projenin aynı zamanda bir taşkın önleme projesi olduğunu bildirdi.

Türel, 10 yıl önce deniz kenarında köprüyü yıkan selin 2 bin 300 debide gerçekleştiğini, bugün yapılan çalışmanın 4 bin 500 debiye göre gerçekleştirildiğini ifade etti.

"Benim kayıktan falan haberim yok"

Deniz suyunun içeri alınmasının içme suyunu kirletip kirletmeyeceği gibi bir takım endişeler olduğuna işaret eden Menderes Türel, bilim adamlarının rüsubat akışkanlığının sağlanmasıyla ilgili bir sıkıntı olmadığını bildirdiğini kaydetti.

Sahil erozyonuna da göz yumamayacaklarını anlatan Türel, bununla ilgili tedbirlerin de alındığını vurguladı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, Boğaçayı Projesiyle ilgili dün bazı basın-yayın organlarında yer alan beyanlarını şaşkınlıkla okuduğunu belirten Başkan Türel, "63 tane kayık gezecekmiş içeride, nereden çıkarıyorlar bunları? Benim kayıktan falan haberim yok." diye konuştu.

Boğaçayı Projesi ile Konyaaltı'nın iki yakasını bir araya getireceklerini belirten Türel, ilçede iki yaka arasında yeşil bir aks oluşturacaklarını, bütüncül bir yaşam canlılığı oluşturacak adımları atacaklarını ifade etti.

İlk etap 1 milyar lira

Boğaçayı Projesi'nin 3 etaptan oluştuğunu, ilk etabın da yaklaşık 1 milyar liraya mal olacağının tahmin edildiğini anlatan Menderes Türel, şöyle konuştu:

"Proje Antalya'ya çok büyük bir zenginlik katacak. Bir kere yeni yaşam alanları kazandırması açısından halka açık bir proje olarak ciddi katkısı var. 1 milyar liralık bir projeden bahsediyoruz. Bu proje ekonomik katma değer olarak Antalyalıların kasasına girecek. Esnaf, tüccar, gecekondu mahallesindeki bakkal bile yeni oluşacak istihdamdan orada çalışan bir kardeşimiz sayesinde sebeplenecek. 10 bin Antalyalı iş sahibi olacak. 'Antalyalıya ne faydası var' demenin vizyonsuzluğunu kusura bakmayın anlamam mümkün değil. 10 bin kişinin iş sahibi olacağı bir projeyi, halkımıza yeni iş alanları açacağız diye gece gündüz uğraşıyorken, 'ne fayda sağlayacak' diye eleştirmek abesle iştigaldir."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'
  • 22.02.2018 14:26

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın Aksu ilçesinde g ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!
  • 05.01.2017 10:54

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a özel spor tesisi inşa etti. ...

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak
  • 28.07.2020 09:49

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak

Kurban Bayramı tatili nedeniyle otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fati ...

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı
  • 28.01.2019 10:00

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Aşama Raylı Sistem Projes ...

Boğaçayı açılışa hazır!
  • 18.01.2019 16:06

Boğaçayı açılışa hazır!

Menderes Türel, Boğaçayı Projesi’nin birinci etabının açılışa hazır olduğunu ve ...