maritbet girişmaritbet
Altın Üçgen, Türkiye'yi uçuracak!

Altın Üçgen, Türkiye'yi uçuracak!

3. Köprü, Körfez Geçişi ve yapımı planlanan Çanakkale Körfez Köprüsü, altın üçgen oluşturacak. Bu sayede Kuzey Ege ve Güney Marmara birleşecek.

İstanbul, başta kamu yatırımları olmak üzere değerine değer katmaya devam ediyor. Özellikle Anadolu Yakası, eski kimliğinden kurtularak ofis ve konut yatırımlarının merkezi haline geldi. Başta metro olmak üzere yapımı devam eden Marmaray projesinin belli bir bölümü, Anadolu Yakası'na olan ilgiyi arttırıyor.

Ege ve Marmara birleşiyor

Yapımına tüm hızıyla devam edilen 3. Köprü ile Körfez Geçiş Köprüsü, Çanakkale'de inşasına kısa süre içerisinde başlanacak olan köprü ile eşsiz bir üçgen oluşturacak. Yapı, İzmir'e kadar uzanacak ve bu sayede İstanbul'un Anadolu Yakası Kuzey Ege ve Güney Marmara ile birleşmiş olacak.

Altın Çember nasıl olacak?

Altın çemberin üst tarafında Yavuz Sultan Selim yani 3. Köprü olacak. 29 Ekim 2015 tarihinde hizmete açılması planlanan köprünün sol tarafında önümüzdeki dönemde inşasına başlanacak Çanakkale Körfez Köprüsü olacak. Çemberin sağ tarafında ise Körfez Geçiş Köprüsü olacak.

Nereleri kapsıyor?

Körfez Geçiş Köprüsü ile Çanakkale Köprüsü alt tarafta, İzmir'e kadar olacak olan otobana bağlanacak. Bu yol ile İstanbul ile İzmir arası 3.5 saate inecek. Körfez Geçiş Köprüsü'nün ayağının indiği Orhangazi, Yalova, Bursa ve Balıkesir ile İzmir'e kadar olan güzergah, 3. Köprü'nün bağlantı yollarıyla birlikte İstanbul'da dikkate alındığında İzmir'e kadar yuvarlak bir hat oluşturacak. Bu hat, Türkiye ihracatının yüzde 70'inin yapıldığı bir bölgeyi kapsama alanına alacak. Bu sayede birbirinden kopuk Bursa-Orhangazi-Yalova bölgelerine olan mesafeyi 60 dakika seviyelerine indirecek. Altın halka sayesinde sadece inşaat sektörü değil, tüm alanlar büyük bir ekonomi kazanmış olacak.

Sadece yatırım değeri 20 milyar dolar olan bu projelerin çarpanlarının kazandırdıkları dışında İstanbul'un yükü de hafiflemiş olacak. Özellikle Çanakkale Körfez Geçiş Köprüsü, ulaşımın en önemli yatırımları arasına girecek.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sisler içinde!
  • 25.04.2017 15:15

Yavuz Sultan Selim Köprüsü sisler içinde!

İstanbul'un iki yakasını 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün sisle ...

Ünlülerden, 3. Köprü'ye özel klip!
  • 26.08.2016 19:51

Ünlülerden, 3. Köprü'ye özel klip!

Sanat dünyasının ünlü isimleri, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını özel bi ...

Binali Yıldırım'ın 3. Köprü açılışında yaptığı konuşma!
  • 26.08.2016 19:19

Binali Yıldırım'ın 3. Köprü açılışında yaptığı konuşma!

Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuş ...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı!
  • 26.08.2016 17:41

Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı!

İstanbul Boğazı'na inşa edilen dünyanın en geniş köprüsü Yavuz Sultan Selim Köpr ...