maritbet girişmaritbet
Köy hayatı yaşamak isteyenler için köy evi fiyatları 22 bin liradan başlıyor!

Köy hayatı yaşamak isteyenler için köy evi fiyatları 22 bin liradan başlıyor!

Köy hayatına özenenler için satılık 150'den fazla köy evini araştırdık. En ucuzu 22 bin TL'ye satılan köy evlerinin kimi deniz, kimi dağ manzaralı. Evlerin bazısı betonarme bazısı ise taş. Aslına uygun olarak restore edilmiş tarihi evler de var. Çanakkale'den Muğla'ya, Tekirdağ'dan İzmir'e, uygun fiyata çok sayıda köy evi bulmak mümkün

En ucuzu 22 bin TL

Türkiye genelinde çok sayıda köy var yaşanabilecek. İşte biz de sizler için o köylerdeki satılık evleri araştırdık. Edirne'den Antalya'ya, İzmir'den Çanakkale'ye birçok il ve ilçenin köylerinde satılık 150'den fazla köy evi tespit ettik. Evlerin kimi bildiğiniz yığma köy evi. Kimi kagir, kimi ise taş ev. Kimi deniz, kimi dağ manzaralı. Bahçeleri ise meyve ağaçları ile dolu.

Köy evleri fiyatları bulundukları il ve ilçeye göre değişiyor. Ege ve Akdeniz gibi turistik bölgelerde tatil yörelerine yakın olan köylerde fiyatlar doğal olarak daha yüksek. Hatta bazı tatil yörelerine yakın köylerde evlerin fiyatları euro veya sterlinle belirlenmiş. Ama öğle köyler var ki evlerin fiyatlarını gördüğünüz de "hadi canım" diyebilirsiniz. Satılık 25-30 bin TL'ye de köy evi var, 185 bin sterlin ya da 950 bin TL'ye de. Satışa çıkarılan evlerin hemen hepsi müstakil tapulu. Aralarında tarihi olan ve aslına uygun restore edilmiş evler de var. Bazı evlere ise tadilat yapmak gerekiyor. Köy evlerini bankalardan konut kredisi kullanarak satın almanız da mümkün. İşte Türkiye'nin köylerindeki satılık evlerin özellikleri ve fiyatları.

Şehir stresinden kaçanlar alıyor

Kadir ALAY / Uşaklı Emlak (Dikili)

Elimizde satılık olan köy evlerinin çoğu denize yakın köylerde. Daha çok işleri bozulan ya da başka bir yere yerleşen köylüler satıyor. Ağırlıklı olarak da büyükşehir stresinden kaçanlar gelip buralardan ev alıyorlar. Elimizde daha çok Gökçeağıl, Yeni Kıratlı, Eski Kıratlı, Salihler köylerinde satılık evler var. Köyden ev alacaklara önce evin sağlamlığına bakmalarını öneriyoruz. Yeni yasaya göre inşa edilen evlerde sorun yok ama eski evlerde sıkıntılar yaşanabiliyor.

Bazı köy evleri, daireden daha pahalı

Sakallı Emlak (Bodrum)

Bodrum'un eski yerleşim yerlerinin çoğunda satılık köy evi bulmanız mümkün. Türkiye'nin hemen her yerinden talep var. İstanbul'dan, Ankara'dan ve İzmir'den gelen ve sakin bir hayat isteyenler almak istiyor çoğunlukla. Kendine ait bir bahçesi olduğu için normal evlerden daha pahalıya satılıyor bu tür evler. Taş ev ya da normal köy evleri de var. Bodrum'un köylerine ulaşım da oldukça kolay. İsteyen istediği zaman şehir merkezine inebiliyor. Köy evi almak isteyenlerin evin tapusu olup olmadığına ve iskan alınıp alınmadığına dikkat etmesi lazım. İskan alınmışsa oturma ruhsatı da vardır zaten.

Kavaklı, Geyikli ve Ayvacık'a talep çok

Vahit OMURCA / Asil Tavaklı Emlak (Çanakkale/Ezine)

Ayvacık ile Ezine arasında çok sayıda köy var. Bunların bir kısmı denizi görüyor. Hemen hepsinde de satılık köy evi bulmak mümkün. Bulunduğu köy ve büyüklüğüne göre evlerin fiyatı 20 bin ile 100 bin TL'ye kadar değişiyor. Yıkılmış ve yaşam olmayan bazı köylerde de satılık evler var ama bu köylerde elektrik ve su yok. İstanbul, Ankara ve İzmir'den gelenler daha çok Kavaklı, Geyikli ve Ayvacık'tan (Asos) ev almak istiyor. Köylerden ev alırken mutlaka bilen birine danışılmalı. Evin üzerinde haciz ve mirasçıları olup olmadığı mutlaka araştırılmalı.

Zafer İZBUL/ Ayvada Emlak (Ayvalık)

Kadastral yola sıfır olmasına dikkat edin

Ayvalık tarafında daha çok Mutlu ve Murateli köylerinde satılık evler var. Ağırlıklı olarak İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde bunalan insanlar köylerden ev almak istiyor. Çoğu bahçeli ev olduğu için çocuklarına domatesin nasıl yetiştiğini göstermek istiyorlar. Köy evlerinin ucuz olması da önemli bir faktör. En büyük avantajı da tadilat yaparken bile belediyeden izin almak gibi bir sorununuzun olmaması. Evi kendiniz yapmak istiyorsanız, aldığınız arazinin kadastral yola yakın olması çok önemli. Yakın değilse hiçbir şey yapamazsınız.

Para

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Köy hayatı yaşamak isteyenler için köy evi fiyatları 22 bin liradan başlıyor!
  • 13.08.2013 13:30

Köy hayatı yaşamak isteyenler için köy evi fiyatları 22 bin liradan başlıyor!

Köy hayatına özenenler için satılık 150'den fazla köy evini araştırdık. En ucuzu ...